Inlägg av anon_646

Inlägg som anon_646 har skrivit i forumet

Skrivet av anon_326114:

Du behöver inte överdriva och säga att där inte finns input lag. Litar nog mer på digital foundry där.

Det handlar om hur känslig man är, jag är inte speciellt känslig för det och märker inte av något medan andra kanske är mycket mer känslig och känner av det på en gång. Bästa är att bara testa nu när Destiny 2 finns gratis att testa så får var och en själv se hur det känns att använda helt enkelt. Vet även att de som har problem med mus och tangentbord när de spelar att man kan behöva gå in och fixa med musen och hårdvaruacceleration men mins inte exakt vad inställningarna heter då jag inte har behövt det.

Skrivet av acrylamid:

Tack för all input!
Gillar att omröstningen så leder PS4 men de som faktiskt kommenterar så är ju de allra flesta överaskande (för mig) positiva till Stadia. Så blir nog att jag slår till på Stadian faktiskt. Måste bara kolla upp när man faktiskt fysiskt får produkten så de inte är något så dumt som i mars eller så.

Vad jag har läst så ska koder skickas ut för den när Cyberpunk släpps för det är då pengarna dras, sedan får man se hur långt tid de tar att packa och fraktas med tanke p att det verkar vara en del volymer som ska ut nu.

Skrivet av star-affinity:

Håller helt med om bildkvalitén. Det intressanta är att om jag kör GeForce Now och manuellt maxar kvalitén där så ser bilden riktigt bra ut – kan knappt se att den är komprimerad trots att jag sitter en halv meter från min skärm. Så det handlar knappast om brist på bandbredd hos mig (kör 100 Mb/s fiber via Ethernet). Med Med Google Stadia är det en helt annan historia; grumligt värre och tycker även ”inmatningslatensen” (eller vad det nu kallas på svenska) är värre med Googles tjänst. Knappt några inställningsmöjligheter för spelgrafiken med Stadia heller – även där är GeForce Now bättre.

Kan även bero på om man har Stadia Pro med då utan så är det låst till 1080p, har man Pro kommer man dock upp i 4K och 60fps för de spel som stödjer det.

Skrivet av Deli:

Jag kanske är trög som inte lyckas hitta någon info men vad för specs blir det på spelet på stadia? 4k, ray tracing, 60 fps?

Det beror lite på spelen vad de sätter för nivå på det precis som med andra konsoler, men utan Stadia Pro så kommer du upp i 1080p och 30fps och med Pro kommer du upp i 4K, 60fps (om spelen stödjer det), surround samt en massa spel som ingår.

Ingen information om Ray-tracing än men återstår att se vad som händer när Stadia väljer att uppgradera till Gen 2 hårdvara.

Skrivet av Snavz:

När jag testar stadia, så får jag dålig upplösning och locked 30 fps. Står dock att jag har utmärkt upplösning

Här finns det en hel del felsökningar man kan göra för vanliga problem som kan uppstå när man kör: https://www.reddit.com/r/Stadia/comments/jw6fjp/with_so_many_...

Skrivet av Godofcheese:

Antar att det inte går så himla bra för stadia

What a shocker

Snarare tvärt om, varit en gigantisk tillströmning av användare på tex Reddit som har hoppat på Stadia efter lite olika event som tex de som har Youtube Premium som var rätt nyligen. Detta sammanfaller snarare med att Stadia nu fyller ett år och fått ut en hel del funktionalitet som de har lovat och som jag misstänker gör att de vågar pusha ut det mer än tidigare.

Samt så är Destiny 2 nu free 2 play på Stadia så allt som behövs är ett Google-konto att logga in med efter att du har klickat på länken här under så är du igång i spelet.

https://stadia.com/link/AM1THBDPQn9YjbrBA

Skrivet av Garre:

Stadia Premiere Edition med Chromecast ultra gratis om man förbokar Cyberpunk 2077

Vet inte om det hör hemma här men man får Stadia Premiere Edition med Chromecast ultra gratis om man förbokar Cyberpunk 2077 på Stadia (https://stadia.google.com/) enligt nedanstående villkor.

"Vi skickar erbjudandekoden som du löser in mot en Stadia Premiere Edition på Google Store till e-postadressen som är kopplat till ditt Stadia-konto senast den 16 januari 2021 kl. 00.59 CET. Koden måste lösas in senast den 1 februari 2021 kl. 00.59 CET. Du måste ha en befintlig betalningsmetod eller lägga till en i kassan, men du debiteras eventuellt inte beroende på vilket fraktalternativ du väljer.

Källa: https://support.google.com/stadia/answer/10177658?hl=sv

Jo räknas nog mer som ett erbjudande än ett gratis spel, däremot så har de gjort Destiny 2 free 2 play nu på Stadia så att allt man behöver är ett Google-konto så kan man spela det vart man vill. Bara att klicka på länken här under, logga in och börja spela.

https://stadia.com/link/XZE7ZdXjsB3BqvHS9

Jag skaffade det på Stadia, har varit lite sugen på Cyberpunk men inte sugits upp i hypen utan mer att det såg ut att vara ett trevligt spel att testa. Så Erbjudandet från Stadia gjorde att jag tog den för man får ändå en handkontroll och Chromecast Ultra till ett värde av 1100kr eller så på köpet och då har jag redan det paketet sedan innan. Får se om man ger bort det nya i julklapp eller så

Kan även nämnas att med Stadia så får du även möjligheten att när de uppgraderar hårdvara (Gen 2) så kommer även spelen dra nytta av detta, sedan kan man hoppas att det ingår gratis som hade gett mycket goodwill eller om det låses bakom Pro återstår att se. Men jag skulle säga att Stadia är mer framtidssäkert gällande att även få möjlighet att spela next gen om du inte uppgraderar konsolerna vilket i sig kostar en slant.

EDIT:
Gällande hur stabilt Stadia är så har jag använt det sedan det släpptes och har kanske stött på problem 2-3 gånger under ett år där det främst har varit att man har fått latency och kvalitén har gått ner. Bortsätt från det har det alltid varit stabilt för mig och alltid varit väldigt responsiv och kvalitén så brukar den hamna runt PS4 Pro/Xbox One X dock med mycket snabbare laddtider.

Men om du vill kontrollera om din uppkoppling fungerar så har de gjort Destiny 2 helt free 2 play nu så allt man behöver är ett google-konto. Så klicka på länken under så är det bara att hoppa in och testa på valfri enhet.

https://stadia.com/link/XZE7ZdXjsB3BqvHS9

Kan nämna att förhandsbokar man Cyberpunk på Stadia så får man nu en Premier Edition med handkontroll och Chromecast Ultra på köpet.

https://community.stadia.com/t5/Stadia-Community-Blog/Buy-Cyb...

Skrivet av DarkSvenn1002:

Man får med stadia premiere om man förbokar cyberpunk:)

Väldigt otippat och kan förklara varför de hade plockat bort Chromecast Ultra från sina webbutiker

Man kan läsa nyheten här och gäller även i Sverige:
https://community.stadia.com/t5/Stadia-Community-Blog/Buy-Cyb...

Skrivet av DarkSvenn1002:

Stadia släppte familyshare idag

Var väldigt efterlängtat

Skrivet av DarkSvenn1002:

Är det någon som hunnit testa sekiro på stadia? Tänker att det är det optimala latens testet om det är väl optimerat

Om du har Pro eller har möjlighet att testa den fria perioden så kan du testa Celeste, där behöver man verkligen ha låg latency för att kunna spela igenom så kan du på så sätt se hur det fungerar för dig.

För de som inte har provat Pro så kan man som användare bjuda in vänner via invite-länkar för att få två månader istället för en, jag kommer också att få en extra månad då så att det är transparent med hur det fungerar men länken är här i alla fall för de som är intresserade och vill få två månader

https://stadia.com/link/home?si_rid=6972291573934730377

Skrivet av Steffe@Swec:

Så kan det ju vara förstås, nåt tips på hur man kan kolla kvaliteten i övrigt?

Vet att pingen till speedtest brukar ligga runt 7 ms, med 0% jitter och 0% packet loss.

Finns en väldigt bra infographic med lite hjälp och tips på att lösa vanliga problem som kan dyka upp, länkar den här nere. En annan sak som jag har läst är att det även kan skilja lite mellan att använda Chrome och nya Edge så även där kan du byta och se om det blir skillnad.

Skrivet av tjorb:

Ska man spela i Chrome eller finns det en bättre app? Just nu känns det som 30 fps blurrigt och med input lag. Jävligt dåligt första intryck av Stadia.

Japp det är Chrome som man spelar genom på datorn eller den nya Edge, vissa säger att den fungerar bättre samt så kan man testa att köra i incognito så att alla tillägg är avstängda och se hur det fungerar.

Är man en bas-användare så streamas det i 30fps och för att låsa upp 60fps och 4K behöver man var en Stadia Plus-användare.

Skrivet av gorbatjov:

Jag har faktiskt ingen aning. Låter ju smidigt iaf. Hur kopplar man in och vad spelar man med isånafall?

Har du en android platta eller mobil så fungerar det också, bara att ladda ner Stadia-appen och logga in med ditt Google-konto där 🙂

Sen beroende på vilken modell du har kan du behöva gå in i inställningarna och under Experiment slå på att kunna spela på den modellen då alla modeller inte har inbyggt stöd än. Men jag har inte stött på något problem med det iaf 🙂

Skrivet av gorbatjov:

Jahopp, så insatt är jag^^. Men nåt mer antar jag att man behöver?;-P

Nope, du klickar på länken, spelet öppnas i webbläsaren och så spelar du. Så enkelt är det.

Testade demot med nu och var rätt trevlig känsla i det men som andra påpekar så var det problem med lagg och uppkopplingen mot servern var skagig. Vet inte om detta beror på spelet i sig eller om Stadias servrar är lite överbelastade nu pga de demon som erbjuds för detta är första gången jag har stött på det.

Hoppas att de löser detta i alla fall för det är inte hur det brukar vara medan man spelar på Stadia.

Anledningen till att det blev en så stor nyhet tror jag mer berodde på att han när han skrev detta hade "Creative Director @ Stadia" som jobbtitel så alla tolkade detta som att det var en ståndpunkt som Google/Stadia hade. Men sedan när det grävdes lite i det så visade det sig att han inte alls var det utan det var på en spelstudio som Google hade köpt, han uppdaterade nämligen sin titel kort därefter så fick nog en tillsägelse om det.

Skrivet av DarkSvenn1002:

Finns även demo på fenyx imortals ( gods & monsters)

Japp, här är länken för de som vill testa:

Immortals Fenyx Rising demo