Inlägg av SliNaN

Inlägg som SliNaN har skrivit i forumet

Hade blivit så in åt helvete glad!

✌️

Skrivet av Ettam_r:

Fortfarande i drift? 3 barns far i 40års åldern är intresserad!

Självklart! Bara ansöka till klanen och discord. Länkar ska finnas här i tråden.

Gillar att ni länkar Noclip dokumentärer. Dom är riktigt duktiga på det dom gör. Sen gillar jag Danny O'dwyer också 😆

Va Fan!? Varför har du snott all is från punchen?!

Kul att få se att det blev ett spel det här. Det började som en gif upplagd på svenska reddit. https://old.reddit.com/r/sweden där många i kommentarsfältet till gifen sa att dom gärna skulle spela ett spel i samma stil.

Edit: Hittade tråden

https://www.reddit.com/r/sweden/comments/9jlruc/nytt_f%C3%B6r...

Skrivet av Fluffo:

Har precis beställt mina första Ork boyz Jag bor utomlands och det är riktigt svårt att få tag på modeller. Läste detta idag:
https://www.reddit.com/r/Warhammer40k/comments/mdmh2t/psa_gw_...

Är det samma problem i Sverige?

Åhååå! Lycka till med Orker. En liten hint bara är att det förmodligen kommer ett nytt boyz-kit snart. Videon från förra lördagen hintade lite om det.

Är väl inte direkt GW's fel. Det har med brexit att göra. Min lokala butik Fantasia här i Umeå fick nyligen in en beställning som stått i Tyskland sen i början av februari pga brexit. Så du kanske har lite bättre tur att hitta saker om det finns någon butik där du bor som säljer Warhammer.

Skrivet av Fluffo:

Tack så mycket för all hjälp!

Fortsätt fråga om du har mera funderingar

Skrivet av Fluffo:

Tack tack för era svar! Nu blir jag bara mer sugen på att börja.

Är den främsta källan för uppdatering detta?
https://www.warhammer-community.com/

Jag har skummat igenom reglerna. Det här med Command Points är något nytt.
1. Hur många CP får varje spelare innan match? Bestämmer de själva?
2. För dessa CP köper man detachments och stratagems. Korrekt?
3. Hur många poäng är varje detachment? 500?

Tack igen för era svar!

1. Om man spelar matched play (den vanligaste typen) så beror det på hur många poäng man spelar. 0-500p: 3cp, 501-1000p: 6cp, 1001-2000p: 12cp, 2001-3000p: 18cp. Oftast spelar man 2000p.
Alla modeller och squads kostar olika många poäng. En "named character" kostar en fast summa. Men en squad med Primaris intercessors tex eller en vanlig character tex en Primaris Captain, eller en Commissar från AM måste man räkna ihop baskostnaden tillsammans med utrustningen. Det finns appar som gör det åt en. GW har en egen app, men jag föredrar en app som heter Battlescribe.

2. Stämmer, det detachment som innehåller ens Warlord får man gratis. Alla utöver det kostar cp. Stratagems kostar olika mycket. 1-3cp beroende på vad dom gör för något.

3. Detachments är inte lästa till poäng. Själva matchen är det, så man får ha så detachments man vill. Men smartast är att ha så få som möjligt. Detachments har både krav och begränsningar. Måste inne hålla viss många units. Viss mängd HQ och troops är det vanliga kravet. Det får inte heller överskrida en viss mängd units.

Skrivet av Fluffo:

Tja FZa,

Är det någon som lirar Warhammer 40k? Har inte spelat på 15 år och är sugen på att börja igen men jag har noll koll på en massa saker. Så då frågar jag naturligtvis ett community jag litar på: FZas community!

Vilka factions spelas mest? Är det något man inte ska börja samla på? Är det många som spelar överhuvudtaget? Tips på dedikerade och vettiga 40k communities?

//Fluffo

Den senaste editionen kom i somras. 9th edition. Dom håller på att rulla ut codex till alla lagen nu. Några ha är fått sina, Space Marines (det generiska), Blood Angels, Space Wolfes, Death Guard och några till. Fler är på väg.

Jag började igen i augusti 2019 efter ungefär som dig Fluffo. Ett uppehåll på 15-20år.
Jag valde Adeptus Mechanicus som lag, då jag tyckte dom såg coola ut och laget var rätt nytt. Så man får nya "moulds" av plast. Vissa lag, tex Eldar, Astra Militarum (Imperial Guard) använder fortfarande "moulds" från 90-talet och tidigt 2000-tal.
Om du är efter Space Marines så kommer det nya varianter hela tiden. Alla nya modeller av Space Marines är så kallade "Primaris Space Marines". Dom kom 2017 tror jag och får nya kits hela tiden. Alla gamla kits säljs fortfarande med det kommer inga nya sådana. Så vill du ha nya Space Marines så kolla in Primaris linjen.

Games Workshop har en hemsida där det kommer mycket mycket nyheter och sånt. https://www.warhammer-community.com/ där finns det mycket att läsa. Tveka inte att skriva här också. Så ska jag göra så gott jag kan på att svara på dina frågor.

//SliNaN

Vilken läsning! Otroligt bra skrivet. Väldigt kul att äntligen få läsa den omtalade texten.
Ser fram emot spelet nu om dryga veckan.

ÄNTLIGEN!!!

Rekomenderar starkt Ahoy's video om peka-klicka äventyrsspel i helhet.
https://youtu.be/9F9ahZQ7oP0
Väldigt välgjord och hans mörka brittiska röst är att dö för 😉

Vi hade en framgångsrik klan som hette Nemesis på servern Bloodfeather. Vi var först på servern att klara av Blackwing Lair i vanilla. Samt när min shaman fick Sulfuras: Hand of Ragnaros.
Att duellera utanför Orgrimmar och få till en trippel-crit med whirlwind så motståndaren tvärdog 😆

Skrivet av Awkanovic:

Har Destiny blivit crossplay än? eller vad menas med cross-save? att man kan köra på samma save på olika plattformar helt enkelt?

Intressant att hänga på om det blivit crossplay, kör dock på xbone.

Det som menas med cross-save är att du kan spela med dina karaktärer på alla konsolerna. Förutsättningen är att du äger spelet på de platformer du vill spela. Men om du spelar på tex Xbox så kan du bara spela med den spelarbasen. Majoriteten av klanen i fråga är på PS4 och PC. Så spelar du endast på Xbox så blir det kanske lite ensamt.

Kommande Control ska vara rätt så metroidvania vad jag förstår det. Sen en helt vrickad story ihop med det, så kan det ju inte bli dåligt!