Inlägg av Starscream

Inlägg som Starscream har skrivit i forumet

Skrivet av Issue:

Nu har jag köpt en hel del spel digitalt. Jag vet inte varför jag gör skillnad på spel mot t.ex. film och musik, jag skulle t.ex aldrig köpa en film på Amazon Video, Viaplay eller Apple TV+ osv.

Håller med!
Dock har jag funderat på om man inte även borde sluta köpa digitala spel av samma anledning. Åtminstone spel utan DRM som på GoG. Funderar på att ge upp steam och gå över till GoG helt.

Skrivet av Spelentusiast:

Jag kan inte förstå dom personer som beter sig som psykopater och har ingen förståelse för att ens husdjur inte ses på som djur utan som familjemedlem. Har vänner som förlorat hus"djur", alla av dom har gått igenom svår sorg och har tagit lång tid för dom att komma över, men är alltid kvar i deras minne, aldrig bortglömda. Trösten är att hus"djuret" skulle vilja att man inte led utan fortsatte leva lyckligt. Har ett par grannar som förlorat sina hundar, dom led stor sorg som om någon i deras familj hade dött. Tänk på det när ni träffar någon vars kära hus"djur" dött.

Bara för att man inte jämställer djur med människor är man inte psykopat. Jag gör skillnad på djur och människor, men jag hatar djurplågeri och liknande företeelser där djur behandlas illa. Däremot är ett husdjur just ett djur för mig och inte lika mycket värd som min familj. Måste jag välja mellan mitt eget husdjur och rädda en annan för mig okänd människa, så räddar jag människan.

Det där med att man ska tänka på folk är ledsna när deras husdjur har dött det begriper väl de flesta och är väl inget man behöver tänka på? Vem är den uppmaningen riktad till? Finns väl knappt inga människor som inte skulle beklaga sig över detta?

Skrivet av SunShine:

I Och varför upplever jag att sorgen nu är värre än när min egna far gick bort? För det gör det. Nästan så man känner lite skam.
Jag är ledsnare över bortgången av Zaga (som katten hette) än när min egna far gick bort för ett gäng år sedan.

Vi människor, svenskar och "västvärlden" i synnerhet, skaffar inte barn och lever inte lika tätt med familj och släkt i samma omfattning som människor gjort i eoner innan oss. Den förändring har skett de senaste 50 åren av människans långa historia. Husdjuren har således fått ta plats som substitut för familj och vänner istället för att vara just husdjur. I andra delar av världen är man inte lika emotionellt investerad i husdjur.

Sedan är ju ensamhet och brist på verkliga vänner utbrett i vårt samhälle. Även här kan vi få hjälp och tröst av husdjur.

Vill påpeka att jag inte lägger någon direkt värdering i detta förutom att det är sorgligt med alla ensamma människor i vårt samhälle.
Med det sagt insinunerar jag inte att just du känner dig ensam syftar endast på att det är en samhällsutveckling som även påverkar synen på husdjur även bland oss som har familj eller nära vänner.

Så du ska inte behöva känna skam. Du är inte ensam om att knyta starka band med ditt husdjur.

Beklagar sorgen!

Personligen skaffar jag inte husdjur (hund och katt) just för att de lever så kort tid.

Skrivet av Spelentusiast:

När smygrasister i Sverige frågar var kommer du ifrån? och då är det inte Sverige dom vill ha till svar där jag är född utan varifrån mina föräldrar kommer ifrån trots att jag talar flytande svenska och har inte gett någon anledning att jag inte skulle vara svensk, förutom att jag inte är blond och ej blåögd. Har vänner med blont hår och blåa ögon som har föräldrar från samma land som mina föräldrar, säger dom inte sitt namn får dom inte frågan var dom kommer ifrån. What the fuck difference does it make where I'm from?

Jag stör mig på folk som ser rasism i allt.
Att vara intresserad av en människas bakgrund är att visa sig intresserad. Sedan att lättkränkta människor behöver rasism för att motivera sin existens eller bortförklara sin egna misslyckande och brister ligger tyvärr i tiden. Oftast är det de själva som är smygrasister och har fördomar om etniska svenskar.

EDIT: f.ö. ogillar jag starkt att diskutera politiskt laddade frågor på det här forumet och jag tvekade på om jag skulle bemöda mig att svara. Personligen startar jag aldrig liknande inlägg även om jag har starka politiska åsikter, men jag kunde inte låta detta inlägget gå utan replik. Däremot ämnar jag inte diskuterar vidare eller gå in i polemik. Tack!

Days Gone. Varenda recensent hatade på spelet vill jag minnas.
Jag spelade spelet ett bra tag efter release och tyckte det var fantastiskt.
Vet inte vad som hände, om de lyckades patcha spelet till det bättre kanske eller nåt liknande? Ett flertal "en-tid-senare-recensioner" på Youtube hyllar också spelet.
Skulle tro det är ett av vår tids mest bespottade spel som sedan visade sig vara helt okay.

Skrivet av Molotov:

Det är inte vad som menas med live service spel, prenumerationstjänster.

Aha, nu förstod jag vad som menas! F2P-/P2W-spel med andra ord.
Var själv hooked på ett sånt spel och skyr dem som pesten numera!

Skrivet av Sebastian Lind:

Vem ska hinna med att spela alla dessa live service-spel? Jag fattar att jag inte är målgruppen för detta, men blir fan bara matt i pallet av att tänka på't.

Jag tror man i bästa fall går in en månad och och bränner av några titlar som man är sugen på och sen säger upp prenumerationen. Det är så jag har gjort med med Xbox Game Pass.

EDIT: misstog vad som menades med live service.

Kommer det en video med svenskt tal också? 😜
Skämt åtsido, tack för tipsen!

Skrivet av Meurik:

Grafik är tyvärr inte allt. Gameplay väger långt mycket högre. Sen är det sannerligen inget "fult" spel även om det är från 2017.

+1
Samt att grafiken inte gått fram med lika stora steg som den gjorde för 10-15 år sedan. Många spel från 2015-2020 håller IMHO fortfarande hög nivå grafiskt sett, för den som lägger fokus på grafiken.

Behöver inte nödvändigtvis vara ett tecken på att Epic är desperata kan ju snarare vara en indikation på att de vill "stepa up" konkurrensen med Steam.

Sedan håller jag inte på någon häst i det här loppet, men jag har lite svårt för att folk inte kan hålla sig objektiva utan ska "fanboy:a/simpa för företag som bara vill ha deras pengar och sedan sitta och debattera vilken part som är bäst på nätet. Det är infantilt och småsinnat.

Det är något sjukt stam-tänkande vi människor har. Vi måste alltid hitta någon anledning till att dela in oss i lag.

Sluta simpa för Sony, Microsoft, Nintendo, Steam etc. etc.
Lev livet istället!
Spela och ha kul!

MVH
/Din vänliga grannområdes moralpolis.

Skrivet av Molotov:

Vad betyder det? Att man har fler personligheter?

Det betyder att man inte identifierar sig som varken man eller kvinna eller att man identifierar sig som båda. Jag är inte så insatt i HBTQI+ terminologi och jag är tämligen tillsfred med det.

Starfield borde ha varningar för att man kan välja they/them som pronomen. Vi konservativa kan bli kränkta annars...

Skrivet av NordhNet:

Allt detta för en varningsruta? 🤔

Allt detta för ett spel? 🤔

Dagens woke-moralister är gårdagens Siwert Öholm.

Trodde i min enfald att detta skulle var ett inlägg om hur förlegad spelmekaniken är i MGS, men näppe det är således moralisterna som rider ut i fält igen för att slåss mot väderkvarnar. Tröttsamt...

Dravel och humbug!
Varningar, stört-löjligt...

I GTA lägrar man horor och slår ihjäl dem med baseboll-trä. Tror nog ingen här sitter och gråter över det.
Detta är lika moraliserande som när den kristna högern skyllde samhällets problem på video-våld, tv-spelsvåldet, hårdrocken och Pokémon är satanism och fan och hans moster.

Nu för tiden är det vänstern som håller i moral-pinnen. Tröttsamt som sagt, historien upprepar sig igen, förr var det människor som var goda kristna, nu är det goda woke:ister. Man byter bara en religion från en annan så slipper man tänka och kan känna sig god, härlig och bättre än andra.

Människor kan tänka själva. Färre moralister och fokusera på de verkliga problemen.

Samma människor som vill censurera tv-spel som tycker det är jättebra att Yasin vinner årets artist.
Hyckleri!
Det är endast för att man själv ska kunna känna makt över andra i sin godhet.

Tvi för den lede för alla moralister!
Mindre moralkakor och mer frihet!

Nu är jag inte mycket för grafik, jag spelar gärna retro/indie/gamla-spel, MEN varför har spelet så höga krav på grafikkorten?
IMHO tycker jag inte spelet ser särskilt imponerande ut grafiskt. Jag har dock kollat begränsat på game-play för att inte spoila, så måhända är det något jag inte greppat.

Så helt sonika, varför så höga prestanda-krav på ett spel som ser ganska daterat ut grafiskt?

Skrivet av Mariva:

Per månad är det fortfarande inga stora pengar plus att jag alltid brukar förlänga mitt abonnemang runt black friday då det är rea. Höjde till Extra-nivån senast och det erbjuder riktigt många (och bra) spel men hinner tyvärr inte med att spela de jag vill så egentligen var det kanske lite onödigt.
Ändå lite konfunderad över höjningen om det är så att spelförsäljningen har minskat sedan de introducerade sina nya nivåer? Om man ser till antalet prenumeranter tycker man att det borde betala sig ändå men det kan ju skvallra om problemet med att få det att gå runt med prenumerationsmodellen också. Kan ju bero på gammal hederlig girighet också...

Nej, det är inte mycket per månad om man ser det som en enskild utgift! Det är när man börjar stappla abonnemang från olika tjänster som det börjar dra iväg.
Sedan är frågan hur oftar man spelar samt om man tycker man får ut tillräckligt "värde" för det man betalar.

Skrivet av Keneay:

Haft PS+ länge och tycker det legat på gränsen i pris men inte velat avsluta det ifall suget faller på med spelen man "fått" men nu tycker jag nog att det blir för dyrt när jag ändå så sällan använder det så det kanske är dags att prova andra lagets tjänst ett tag istället.

Köper ju ändå spelen jag är intresserad av till PlayStation eftersom det inte går att spela purfärska släpp så det finns ju egentligen ingen anledning att ha det kvar även om priset inte hade gått upp men nu blev valet enklare.

Instämmer. Smärtgränsen är nådd. Jag köper också oftast fysiska spel, gärna begagnat eller till kraftigt reducerat pris.

Skrivet av NordhNet:

Nu har jag inte spelat spelet i fråga men stardew valley, yonder och i princip allt ifrån ”amanita design” är spel som jag tyckt varit avslappnande och med charmig design.
Sen är ju nya ”Palia” i betastadiet och har fått mycket god kritik för att vara avslappnande

Nu tycker jag också Stardew Valley var mysigt, men de kort dagarna i spelet gjorde en lite stressad. Man behöver iofs. inte gå på alla marknader och så... Då körde vi co-op också.

ordlig.se WEEKEND nr 584, 4/6

🟩🟨🟨⬜🟨⬜
🟩🟨⬜⬜🟩🟨
🟩🟨⬜🟨🟩⬜
🟩🟩🟩🟩🟩🟩