Inlägg av Havocado

Inlägg som Havocado har skrivit i forumet

Hade både den här och tråden om Skyrim-moddar uppe, undrade varför det började spelas Skyrim-musik helt plötsligt!

Jag spelar inte Valheim men att se en sån här artikel var mysigt. Kändes härligt retro på ett sätt, säger jag och går tillbaka till Age of Empires II.

Tänkte "Åh, kul, det är ju ändå en klassisk spelserie som jag har hört mycket gott om", men den otroliga röran av namn gjorde mig avtänd. Varför har man gjort så?

WHAT YEAR IS IT? Konstigaste nyheten jag läst tror jag.

Det blir nog mer Aoe2: DE. Se om jag som inte har köpt Lords of the West kan hålla de nya OP civ:sen stången.

Skrivet av wololo:

Tror första CM jag spelade var Championship manager 3 från 1999, fan vad bra det var. Spelat alla sen dess utom 1, minns inte vilken jag skippade, men kan ha varit... någonstans mellan 16-18.

RIP Maxim Tsigalko

Tsigalko och To Madeira, legender!

Skrivet av Popski:

Bra och informativt inlägg. Har ofta undrat över vad som är kutym bland sportjournalister.

Anfående ryska karaktärer i amerikansk översättning så verkar det inte alltför sällan bli som med fallet Melnik (Мельник) i Metro-serien. Hans namn har översatts till Miller, vilket jag tycker låter konstigt i ett spel om Ryssland. Jag hade föredragit att de sagt Melnik även i den engelsktalande delen av spelet. I de svenska böckerna heter han fortfarande Melnik.

Tack! Vill dock påpeka att när jag sa "vi" så menade jag och mina kollegor på vår redaktion, alltså inte branschen som stort, folk gör nog lite olika. Håller med om att det blir konstigt att översätta Melnik till Miller. Det blir som i Sagan om ringen när Baggins blev Secker vilket ju känns helgalet.

Ser att det har blivit en intressant diskussion här och jag kan inte annat än kasta mig in. Jag är själv sportjournalist och har mycket att göra med ryska namn. Vi har kommit fram till att vi transkriberar namnen på engelskt vis eftersom det är de namnen folk är vana vid att se på tröjryggarna och i statistiken från tv-produktioner. Det blir ett lager av möjlig förvirring om vi skriver Ovejtkin eller Vjachireva när publiken är vana att vid att läsa Ovechkin och Vyakhireva.
Problemet med namnet Артём är väl att det på "ren svenska" skulle bli Artjom, men då har vi tj som ju blir ett helt annat ljud på svenska och därför blir det Artiom, eller Artyom på engelska. Eftersom det som tidigare nämnts inte finns någon svensk översättning av Last light så tycker jag Artyom känns rätt, även om Artiom inte är fel. Man ställs ju inför frågan hur folk gör med ryska karaktärer i amerikanska produktioner.

On topic; Last light är ett förbannat bra spel och om ni inte har det så borde ni grabba det nu. Fantastiskt bra temposatt.

Är det bara hos mig detta sker eller är det extremt förvirrande att vissa priser står i dollar och vissa i kr?

Inaktuellt fast ändå inte, det här är gamla Mount & Blade: Warband! Jag och mina Vaegirkamrater hade varit ute och rensat kusten kring Rivacheg från lite snuskiga sea raiders. Boyar Havocado är inte den som lutar sig tillbaka och låter någon annan göra jobbet i strid, han tar gärna en yxa i nyckelbenet. Det där spjutet i ryggen får du nog fråga Lezalit i bakgrunden om.

Här känner jag mig nödd och tvungen att nominera Slaget om Midgård 2, Battle for Middle Earth 2 eller vad ni nu vill kalla det. Jag tror vi fattar grejen!

Skrivet av Nyhet:

Rädda världen från Lovecraft-inspirerade odjur i X-com-pappans kommande spel.

#julian-gollop, #phoenix-point, #snapshot-games


Det var längesedan jag blev så hypad av en underrubrik. X-com + Lovecraft = gott + gott!

Metal Gear? Uncharted? Känns som de redan är filmer i princip.

Skjuter från höften:
TES IV Oblivion
Pokemon Silver
Ocarina of Time
Star Wars: Knights of the old republic
Mass Effect 2

@Devan: Jag minns inte ens hur jag kom fram till att Havocado var en bra idé, men jag inser ju det nu att det var det. Ska stämma sketan ur det där spelet och sen dra mig tillbaka till en paradisö i Karibien.

Haha riktigt gosig fatality där.

Haha hallå, havocado?! Ska jag gamefieras nu?

Riktig Commander Shepard-kopia i den muskeldräkten. Härligt klättrat, även min puls gick upp!

Skrivet av DKvarn:

Självklart ska man ju kunna få fram Gurra som är så otroligt duktig! Han skrämmer och dödar de största bossarna med sin charm och blick!

https://i.ibb.co/Yp6V1Rq/6-B25-CAB7-D691-42-E9-B133-BAF44-ECB...

Haha ska han bli som the head of Helios i God of War 3?

Vad sägs om att skjuta ut Scorpion från Mortal Kombat som drar fienden till sig med sin kedja medan du drar dig själv till Scorpion, så att du och fienden, på hederligt svenskt kollektivavtalsvis möts på mitten?

Get over here!!!