Inlägg av anon87747

Inlägg som anon87747 har skrivit i forumet

1

Ursäkta för dp, men nu har jag snokat upp lite info om PS3:s framtid och kantutjäming. Det bådar gott, kan jag säga! Här kan ni andra se vad den här killen har skrivit.

Men ändå står jag fast vid att PlayStation kunde gjort något åt detta problem själva istället för att speltillverkarna ska göra det. Genom en uppdatering på systemet kanske? Vad vet jag. Sån't bör gå att fixa. Sony har duktiga programmerare som skulle kunna göra detta jäkligt snabbt.

Just nu känner jag mig som kund besviken på PlayStation, då jag testat spelen i en grym LED-TV och ändå blev det inte det som jag hoppats på. Alla spel ska bli snygga tycker jag, trots att de saknar vissa egenskaper. Jag menar kollar man på prestandan så har den precis lika dan som Xbox 360 Slim - fast med ännu fler egenskaper.

Surt, jävligt surt. Men jag avvaktar och hoppas att fler spelutvecklare ska börja med kantutjämning. Kanske kommer Rockstjärnorna släppa en patch om jag ber tillräckligt högt? Time will tell...

Fattar inte hur spel som Killzone 2 kan ha superjävlig grym grafik och spel som kommer från Rockstar har sådär bra grafik. Men det är nog det mönstret vi alla släpades med ända sedan de tidiga GTA-spelen som var i 3D, precis så som @Rainbearer påpekar. Konstigt nog hade Xbox:en alltid strået vassare. Hade den nya Slim haft en bluray-spelare hade jag gjort mig av min nuvarande PS3 Slim ASAP. Visst, spelupplevelse i all ära men PlayStation kunde åtminstone fixa en patch så min konsol kunde fixa detta med kantutjämning tycker jag.

Då jag nyligen köpt en dyr mobil, HTC Desire, så vill jag nog vänta några månader med att köpa en ny konsol. Känns dumt egentligen, bara för att vissa spel lider av sånna problem. Eller kanske be snällt PlayStation att släppa ut något som fixar kantutjämning så man kan ladda ned det och installera? Och saken är sen ur världen.

Har gjort det Norisk Film bad mig om och det var inget fel på min PS3:a. Den funkar precis som det ska!

Kawazu >

Jaha, det är på det viset. Vet du om det finns något som man kan ladda ned till konsolen, nånting som gör det möjligt att det blir kantutjämning?

[quote=Tassel]

Skrivet av Norseaxe:

Det du nämner med skuggorna har jag inte märkt. Drog igång spelet nyss bara för att kolla upp det och såg inget av det du nämner.

Sorry för dp, insåg nu att jag skulle svara till en till

Jag märker detta på växterna och bergsidorna. När jag rider mot ett berg och när jag närmar mig bergsidan, helt plötsligt så skiftar den utseende och får en annan typ av skugga över sig. Det märks så jäkla tydligt eftersom det upplevs som någon kastar en hink med annan skugga över den. Och vipps så får den helt andra konturer!

Nej TV:n tror jag heller det inte är fel på utan det är min PS3 Slim som lider av någon typ av skada - som jag nu ska testa idag och göra det Nordisk Film bad mig om.

jojon >

Spelet körs automatiskt i 50 eller 60 Hz beroende på om jag ska köra i 1080p eller 720p. Jag har nu fått ett mail från Nordisk Film med instruktioner hur jag ska återställa min konsol. Kanske kommer det funka. Funkar det inte kommer jag ringa återförsäljaren i morgon och skicka det på lagning.

Detta är första gången nått så här händer mig, har ägt massor med olika konsoler genom årens lopp men aldrig haft några problem. Jag övervägde ju för tusan till PS3 istället för Xbox 360 just pga att undvika sånna här typer av fel.

Grafikproblem trots bra LED-TV

Jag har nu väntat lite eftersom jag har inte haft möjlighet att testa min PS3 Slim på en bättre TV. Nu fick jag den möjligheten. Jag spelade spelet Red Dead Redemption, men jag har även testat GTA IV för att se om det var spelet det var fel på eller konsolen.

Detta hände:

När min spelkaraktär rider med hästen i Read Dead Redemption så kommer omgivningen inte rätt till. Det betyder att grafiken inte uppdateras tillräckligt snabbt. Spelkaraktären kan ibland galoppera ganska snabbt och då märks det främst på skuggorna att de inte hinner uppdateras, utan hamnar cirka 2 sekunder efter. Jävligt störande eftersom det är mycket skuggor i det spelet! Linjerna på byggnader etc. är streckiga, det blir inga jämna fina kanter. Helt plötsligt kan en eller flera växter poppa ut från ingenstans. Andra karaktärer kan ibland stå på en flaska (?) och prata med andra. Liknande buggar märkte jag i GTA IV.

I GTA IV märker jag också en hel del av den där kant-problemet, då bilarna i spelet har tydliga linjer och dessa linjer i sin tur börjar "svänga" när bilen svänger vänster eller höger. Lite anno Gran Turismo PS1 alltså.

Jag vill inget annat än att ni talar om vad det jag har blivit drabbad av. Och om jag behöver skicka den på lagning, och hur lång tid det tar för mig att få tillbaka min PS3:a. TV:n jag testade är Samsung UE40B7070.

Jag har även testat att köra i lägre upplösning, dvs. 1280x720 och 720p. Problemet var densamma.

Är det bara jag som ser i syner eller har någon här också drabbats av detta? Jag överväger inte att skicka min PS3:a som jag inte ens haft i ett år på lagning. Jag menar, en sån maskin som detta borde väll ha betydligt bättre grafik än så??

/Nordyxan

1