Inlägg av bbaz

Inlägg som bbaz har skrivit i forumet

1

Ja det var visst ett kabelbrott precis närmast knappen men nu är det fixat, dock så har jag fått andra problem nu.

Jag brukar få blue screens då och då som är av 2 olika meddelanden, den ena är bad pool header och den andra är någonting med memory management.

Jag testade att köra windows memory manager program men det visa inget fel och just nu så kör jag memtest86 och det visar 232 errors. Efter lite googlande så påstås det att det är ram minnena som det är fel på.

Så jag kommer nog åka in igen och lämna in ramminnena den här gången men jag undrar ifall när nätagget dog tidigare, kan det ha haft nån påverkan på resten av hardvarorna i datorn som tex ram cpu eller moderkort?

Finns det något sett att testa ifall moderkortet eller processorn är trasig?

yes, var och bytte ut nätagget, och nu verkar allt funka bra förutom start knappen på själva lådan, någon som vet vad det kan va för fel på det?

Har bytt plats på start och reset knapparna på moderkortet och får starta med reset nu, kan det vara glapp kanske? någon som haft erfarenhet av detta och vet hur man kan fixa det lättast själv?

Ny dator startar ej!!

Hej allihopa jag har beställt delar och byggt en dator själv men det verkar va något problem nu.

Det some hände var att jag startade upp datorn och kom in i bios där jag valde att installera windows 8 från usb, sedan halvvägs in i installationen så stängdes datorn bara av, inget pip eller någonting heller lät det.

Efter att det stängdes av försökte jag starta den igen men inget händer, det är inte någon fläkt eller något ljud allsden verkar vara helt död bara, så jag provade att ta ut allt och lägga in det igen, testa med bara 1 ram minne och utan gpu men det har inte hjälpt.

Jag misstänker nätagget, fast om den vore död så borde väl inte lampan på grafikkortet där 6pin kontakten sitter inte lysa grönt som den gör när jag slår på on knappen där bak på nätagget.

Någon som vet vad det kan vara för fel eller tipsa om något sätt att troubleshoot delar för att veta vilken del som är trasig?

Tack för alla svar grabs, nu har jag beställt och inväntar leverans. Hoppas allt fungerar som det ska nu!

Tack för alla svar.

Vad tycker ni om grafikkortet? är moderkortet ett bra köp med tanke på att det var rätt billigt? jag har inga planer på att överklocka just nu men kanske i framtiden.

Vill även fråga om bildskärmen, vissa säger att man ska ha 100 hz eller så om man ska spela men den skärmen jag valde har fått rätt bra betyg för spel dock ligger den på 60hz

Nytt datorbygge, vill gärna höra eran åsikt!

Hej allihopa nu är det dags för ett nytt datorbygge och jag vill gärna höra eran åsikt angende detta paket.

Själva iden är att få en så tyst dator som möjligt men samtidigt klara av spel som Diablo 3 eller ROS exp pack på max och kanske andra populära spel i high, men det viktigaste av allt är att få datorn tyst under load utan vattenkylning och under 10 000 kr.

Här är länken till paketet som jag har valt:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/6445479/stefan

Grafikkortet och nätagget kunde jag komma undad med billigare men jag hade ett radeon kort förut som var rätt bra men det lät alldelles för mycket under load och nätagget hoppas jag slippa eventuell coilwhine som brukar uppstå på de billigare modellerna som cx.

Jag vill inte köpa delar från radeon eller amd då jag haft dåliga erfarenheter från det tidigare, förutom det så vill jag tacka i förhand för eventuella svar.

Stefan.

Byte av achievments!

Jag tänkte ifall vi på fz som spelar Starcraft2 kunde dela med oss av achievments till varandra och på detta sätt få ihop de flesta av de genom att ladda upp savefilerna för de som vill ha diverse achievments, porträtt etc.

Självklart måste det var efter senaste patchen dvs 1.1.2 för att vara giltigt, själv håller jag på med singelplayer campaign nu på brutal difficulty och försöker få complesionist och kommer att ladda upp den så snart jag är klar.
Jag är på shatter the sky nu men om någon jobbar på någon achievment just nu efter den senaste patchen kan ju självklart ladda upp.

1