Inlägg av Windir87

Inlägg som Windir87 har skrivit i forumet

Att ingen har nämnt "Baldur's Gate 2: Shadows of Amn" ännu förbryllar mig.

Skrivet av Artifactor:

Kunde ha blivit ett toppenspel, BioWare var kungar!

Fixat 😋

Hoppas självklart på ett bra spel trots tveksamma förutsättningar.

Har svårt att greppa Dolmen. Inget spel för mig.

Prestandaproblemen sänker Dolmen.

Lugnt

Tungt (artilleri)

Atmosfäriskt

Pepp!

Skrivet av hannes.theorell:

Obsidian har väl inte gjort något riktigt bra spel sedan typ Pillars 2?
Hoppas de kan skärpa upp sig några snäpp.

Nu var det ju i och för sig inte alltför längesedan Pillars of Eternity 2 släpptes. De enda spel de släppt sedan dess är Outer Worlds och Grounded.

Jag är försiktigt hoppfull. Disco Elysium är dock svårslaget inom genren.

Fyfan för högtider

Pathfinder: Wrath of the Righteous och Diablo 2 Resurrected.

Härligt!

Fantastiskt spel.

Jag brukar betala för ESO Plus när jag startar upp spelet igen. Då ingår allt innehåll samt den oumbärliga "crafting bag" för en månadskostnad. Det känns mer prisvärt än att köpa allting separat.

https://www.elderscrollsonline.com/en-us/esoplus

Skrivet av jonis:

Håller med, det funkar prima med mus/tangentbord. Coversystemet lämnar dock en del att önska, speciellt i svettiga ögonblick.

Cover?

Skrivet av memorycard:

Sitter och pendlar mellan tier 7 o 6. Kan inte bestämma mig när jag låser upp 8 om jag ska gå upp. Level 6 känns egentligen rätt utmanande redan.
Rätt svårt emellanåt. Level 21 här. Tier 8 måste ändå bli riktigt svårt ibland? Är det bara så att fienden har högre level eller agerar de annorlunda också när man höjer tieren?

Nu hade jag lite flyt och fick tag på en riktigt fet legendarisk hagelbrakare som mosar ut skada på nära håll utan att behöva ladda om. Level 27 nu och WT9 har nästan varit för lätt, snart låser jag upp WT10. Får väl se om det blir en extrem höjning av svårighetsgrad (igen).

Det som hjälpte mig mest var att modifiera min utrustning med förmågor som har synergier med varandra.

Det verkar inte som att de agerar annorlunda beroende på svårighetsgrad. Däremot gör de mycket mer skada och särskilt elites tar mer stryk.

26 timmar in och spelet bara växer. Jag upplever spelet som en blandning av Doom, Borderlands, Diablo och Gears of War.

Till och med handlingen har ju tagit sig en aning längs vägen även fast presentationen av den för det mesta är rent skrattretande dålig.

Själva "gameplay loopen" är dock spelets största behållning. Hur kul som helst att kötta sig genom horder av fiender som för en gångs skull inte enbart består av "bullet sponges". Förmågorna och uppgraderingssystemen är fantastiska.

Svårighetsgraden är lätt att justera så jag försöker lägga mig på en nivå som har riktigt utmanande men ändå roliga strider. Är level 26 i nuläget och har märkt att World Tier 8 fungerar fint för solo. Det tillåter mig att skapa snygga moln av kött och blod med pumphagel i äkta Doom-stil samtidigt som det gäller att hålla sig i ständig rörelse för att överleva.

Rekommenderas för den som gillar lootbaserade spel.

Skrivet av Akronym:

Har spelat igenom demon på PS4. Blev inte imponerad.

Inget dåligt spel, men inget jag tänker köpa till fullpris. Kanske när det dyker upp på någon rea till halva priset eller så.

Demot är verkligen inte representativt för spelet. Inledningen är riktigt svag.

Kan ändå vara en idé att vänta med köp tills de har fått ordning på servrarna och lagt in några välbehövliga patcher.

Tio timmar in och spelet går från klarhet till klarhet. Riktigt härlig känsla i striderna. Hela paketet känns som en mix av Diablo, Borderlands, Gears of War och Mass Effect.

Tyvärr är det inte alls lika imponerande på den tekniska fronten. Att servrarna ligger nere så nära inpå släppdatumet är väl ingen större chock. Däremot behöver prestandan få sig en rejäl skjuts för att spelet ska bli riktigt njutbart. Med tanke på hur spelet ser ut bör det absolut inte vara så tungdrivet som det är.

Inledningen av spelet påminde mig om det här klippet:

Särskilt runt 01:30.

För övrigt verkar spelet helt klart intressant när det kommer till själva spelmekaniken. Hoppas att de kan få ordning på prestandan inom några patcher. I nuläget sker det mycket konstigheter på PC med HDR, FPS Limiter, DX12 etc.

Sjukt värt med Game Pass. Jag är positivt överraskad och har hela tiden något nytt att spela.

Senaste gången jag köpte ett spel var för fyra månader sedan...

Jag spelade som världens sämsta polis/människa.

Har nog aldrig haft så roligt i ett spel