Inlägg av IN*ecK

Inlägg som IN*ecK har skrivit i forumet

12

Ptja, fantiserade mycket om VR och dess möjligheter.. köpte PSVR och har spenderat tid med samtliga headset. Tyvärr tror jag mindre på det idag än då.. inte för att upplevelserna blir sämre eller är otillräckliga, (det är överfett varje gång!!) utan för att spel och underhållning behöver vara utan större ansträngning för att det ska vara njutbart för mig. I livets pussel passar dessa ”theme park upplevelser” inte riktigt in, jag behöver avkoppling och njutning när jag konsumerar media på de timmar som blir över. En oklanderlig kvalitet och passform med bra anpassat material kanske skulle kunna ändra på det, men det dröjer nog några år till.

Tillgängligheten till att spela och de sociala bitarna i PS4:ans OS. Tänker på RemotePlay från all möjliga devicer, SharePlay, LiveStream etc. extern lagringsmedia och så klart en otrolig massa bra spel att tillgå.

Skrivet av Hullken:

Men jag vill ju gilla det... Jag älskar survivalspel, spel där man bygger, sci-fi osv... men goddamnit!

Subnautica däremot, bästa spelet någonsin.

Håller fullständigt med!!

Spelet avgör klart vilken som är bäst, så för vissa spel skulle jag säga Playstation Controller där enkelheten och tydligheten för fingrarna tillsammans med vikt gör den optimal för spel där digitalt styrkors är att föredra men för övriga (de flesta) Dual Shock 4. Måste jag välja en till allt så skulle DS4 vinna, utveckling i kontrollers och tillverkningsmöjligheter märks tydligt när man radar upp generationerna bredvid varandra. DS4 har en skön formfaktor, bra lutning på triggers, fungerar alldeles lagom för den breda flora av spel som idag kan spelas på konsol, flest möjligheter för utvecklarna också för att skapa immersion (ljud, ljus, input med touch) helt enkelt den mest mogna i gänget.

DS4

Wohoo!

Skrivet av Hordaland:

Min initiala kommentar var enbart riktad åt en person som verkade tro att verktygen som finns på en PC att skapa spel med skulle vara mer svårbehärskade eller rentav sämre än verktygen man har i Dreams. Absolut, Dreams samlar allt på samma ställe och ger möjligheten att spela lite halvhjärtade asset flips, vilket är bra för att vara en Playstation-produkt. Men jag skulle ju aldrig i mitt liv sätta mig med Dreams istället för Blender, Cubase och Unity på min PC.

Ok, jag förstår var du kommer från. Det dom lyckats bäst med som jag gärna sett implementeras i en PC variant är nog ”gamification” av skapande processen. Har inte kommit så långt in i de hela ännu men gillar de lekfulla. De kraftfullare verktygen på PC kan sen bli något mer attraktiva att sätta sig med för en oinvigd efter att ha sporrats genom lek.

Antar att du testat?

@Hordaland: jag antar att du med din åsikt har en egen uppfattning av Dreams samt andra verktyg för att utveckla? Min upplevelse av det säger något annat än det du beskriver. Det är i få plattformar där momentet av att ta sig igenom en tutorial är så roligt och givande att det i sig räcker som en fulländad spelupplevelse, det är också första gången jag konsumerar spelmediet i formen av en youtube/Facebook feed av konstverk/spel. Jag kan heller inte känna igen något verktyg som i samma vy blandar element som skulptera, animera, programmera, ljudsätt, ljudsätt etc. För mig har de första dagarna med Dreams varit fantastisk roliga och inte likt något annat.

Är det någon som fått sitt kit, mail eller kanske ser i orderstatus att det är skickat.. för mig har det varit tyst sedan första dagen det gick att beställa..

Skrivet av mattbear:

När får man veta om man vunnit?
Jag hade annars tänkt köpa spelet på psn store.

Hehe, jag sitter med samma tankar. Tänkte köpa det samma dag som jag såg tävligen.. Nu vill jag bara veta om jag ska fira glatt ^^ eller ta fram plånboken T.T

12