#Fortnite avtäcktes redan 2011 men sedan dess har det varit ont om ny information. Samtidigt har Epic själva genomgått stora förändringar, där bland annat den framträdande speldesignern Cliff Bleszinski och vd Mike Capps lämnade företaget. I januari blev det också officiellt att Microsoft köpt Gears of War-varumärket, en serie som varit lika synonym med studion som deras Unreal Engine.
Nu verkar dock utvecklaren redo att prata mer om just Fortnite, deras för närvarande enda annonserade projekt, och i det kommande numret av Gameinformer får det mycket utrymme.

De vill inte dra en direkt parallell till världsbyggarspel såsom #Minecraft utan vill istället beskriva det som ett spel med "rollspelslikt levlande, samlande av Diablo-stuk, flertalet kampanjer med olika längd och slumpmässigt genererade världar". Den avslappnade grafiska profilen står i rakt kontrast med den bleka och allvarliga stämningen i Gears of War och i dagsläget är det tänkt som ett gratisspel. Redan nu kan du anmäla ditt intresse för att testa en alpha-version av spelet, det är dock oklart när buggjagandet ska dra igång.