Uppdatering: Microsofts Phil Spencer har dementerat ryktet och säger att det definitivt inte är sant. Tipstack till Margy för detta.

Originalnyhet: Det har varit tuffa tider för Silent Hill-fans. Efter flera tveksamma titlar under 2000-talet verkade det som om serien äntligen skulle få upprättelse i form av Silent Hills från Hideo Kojima och Guillermo del Toro. Istället blev det Kojimagate och nedläggning.

Men hoppet kanske lever. Enligt Rooster Teeth har en anonym källa berättat att #Microsoft förhandlar med #Konami för att kunna köpa rättigheterna till spelet och släppa det exklusivt till Xbox One. Enligt källan ska spelet vara 80 procent färdigställt och om allt går Microsofts väg ska spelet åter utannonseras under E3 i juni för att sedan släppas i mars nästa år.

Demon P.T. ska ha plockats ner från PSN för att blidka Microsoft. Men du vet: rykten, rykten, rykten. IGN har kontaktat den amerikanska speljätten som ”inte kommenterar rykten eller spekulationer”.

Något som gör att vi ställer oss tveksamma är att affären ska handla om miljarder amerikanska dollar. För en serie som knappast varit på mångas läppar det senaste decenniet är det bisarra siffror. Microsoft köpte exempelvis Mojang för 2,5 miljarder dollar. Är Silent Hills värt så mycket?

Dessutom påstår Rooster Teeth att Konami snabbt vill göra slut med pc och konsolerna och är villiga att sälja varumärken som inte lämpar sig för mobilmarknaden. Detta går tvärtemot ett uttalande företaget gjorde nyss; Konami bedyrar att de kommer fortsätta utveckla spel till konsolerna.