33 procent högre än för Origins.

Även om den fysiska försäljningen av Assassin's Creed Odyssey (recension) i Storbritannien öppnade svagare än för Origins är det mycket som talar för årets odyssé i den grekiska övärlden.

Snittbetyget är snäppet högre för Odyssey. Och enligt Githyp, som bland analyserar Steamdata, är spelartoppen för årets spel 33 procent högre jämfört med Origins. I fjol var peaken 41 000, och i år landade releasesiffran på 62 000. Efter Black Flags 16 000 (en av seriens största stunder, enligt er) gick Steam-peakarna rejält neråt under följande år. Trenden har milt sagt vänt.

Siffrorna talar sitt tydliga språk. Det är viss skillnad på 62 000-peak och 2 300-dito.

Det behöver det inte alls betyda. 11/10 Hade spelet inte innehållt en massa mikrotransaktioner så hade jag köpt det. Det lustiga är att jag var påväg och köpa det när jag fick nys om att spelet ens innehöll mikrotransaktioner efter att ha läst olika recensioner och videos på YT. Det enda som... 10/10 "nepp det måste man inte, men grundproblemet kvarstår att dom har designat spelet som så att en bit in i spelet skall folk tröttna på å grinda å köpa xp boosts istället." Varför säger du så? Det stämmer ju inte. Den som köper och spelar detta spel gör... 10/10 Det är uppenbart att dom tummat på upplevelsen när dom har designat spelet satt man skall lockas köpa saker in-game, i ett singelplayer-spel. Spelar ingen roll om spelet är bra, jag köper det då inte. nepp det måste man inte, men grundproblemet kvarstår... 10/10 @Divion: Jag tror du misstar Ubisoft med EA. Ja, Ubisoft kör mtx, precis som alla andra stora spelstudios idag. Däremot så krävs det inte att man köper nåt för att komma vidare eller komma fram snabbare, utan spelet är kul och balanserat utan grindfestd... 10/10 Förstår inte hur man kan kalla att man behöver göra ett fåtal side-quests för att grinda... Det är ju att spela själva spelet? Sjukt uppblåst problem som endast påverkar dem som vill sträckköra mainquest utan att se sig omkring alls. Då kanske inte ett... 10/10 Haha du borde spela det själv innan du gör en sån här post. Man behöver inte köpa något för att komma vidare i spelet? Du verkar verkligen ha ett hat mot just Ubisoft, varför? En av världens bästa spelstudios och det man kan köpa för mikrotransaktioner... 10/10 Du behöver inte köpa mtx inte svårare än så. 09/10 Snacka om att fokusera på fel saker... Är spelet bra? Spelar ingen roll men MT? GRRRR! 09/10 Förstår inte att folk väljer att köpa ett singelplayer-spel som innehåller mikrotransaktioner. Att multiplayer-spel innehåller kosmetiska saker kan jag ju gå med på, men ett singelplayer-spel där devsen medvetet gör spelet svårare på vissa ställen i syf... 09/10
Skicka en rättelse