2003 var Christofer Sundberg med och startade Avalanche Studios, där de rönt framgångar med den numera klassiska Just Cause-serien. Med 12 spel i bagaget valde dock Sundberg att lämna företaget, sälja det och ta en paus från spelbranschen. Nystartade Liquid Swords blir hans återkomst och planerna är allt annat än ringa.

Spelen vi skapar på Liquid Swords är fokuserade på mycket action och stora spektakel. Efter ha levt och andats Just Cause-serien från dag ett på Avalanche Studios till dess att jag sålde det, är jag exalterad över att komma tillbaka för att skapa spektakulära upplevelser för spelarna att utforska, dela och åtnjuta.

Det finns dock inga planer på att uppfinna hjulet igen, utan de vill göra lättillgängliga spel som fångar spelaren direkt med öppna världar, frihet och kreativitet. Detta utan att fastna i någon inrutad företagskultur, men planerna på att expandera och bli en av topproducenterna av lättillgängligt nöje finns där.

Vad som blir premiärtiteln är inte klart i nuläget, men de benämner sig som en AAA-studio. Vi gissar på att en hel del saker kommer sprängas i en digital värld nära dig – i framtiden.