Tidigare i år ryktades det om att Microsoft var på jakt efter Hideo Kojima och hans studio för ett Xbox-samarbete. Inte för att köpa studion, utan för möjligheten att ge ut deras nya spel. Det kan liknas vid Tell Me Why-dealen; Dontnod köptes ej, men spelet blev en Xbox Game Studios-titel.

Venturebeat påstår nu att Microsoft och Hideo Kojima undertecknat ett så kallat "letter of intent", en avsiktsförklaring. Ett sådant är inte bindande men skapar ramar för ett eventuellt kontrakt.

Enligt Venturebeats källor ska dealen vara så nära att ros i hamn att Microsoft "har börjat förbereda för vad Kojima behöver för att göra sitt nya spel". Vad detta kan handla om är oklart men tidigare tecken har pekat på ett skräckspel. Är det nu vi får frukten av Kojimas Silent Hills-vision (utan Silent Hill-licensen, som ryktas ha hittat till Layers of Fear-studion Bloober)?

Det kan också vara ett något helt annat. Vem vet? Inte vi. Kojima Productions Death Stranding släpptes tidsexklusivt till PS4 innan det hittade till pc. En Director's Cut kommer snart till PS5.