Betan för #Dice kommande första världskrigs-shooter #Battlefield 1 avslutades nyligen och blev den största öppna betan i företagets historia, med hela 13 miljoner spelare. Tack vare detta har Dice fått in mycket statistik som man nu meddelar kommer använda för att balansera om spelet inför release.

Bland annat kommer spelets conquest-läge göras om en del och gå tillbaka till hur det har fungerat i tidigare spel. För Battlefield 1 ändrade Dice det klassiska spelläget så att endast övertagning av flaggor räknades till lagets poäng, men har nu alltså gått tillbaka till att även ta med kills i räkningen.

Även rush-läget ändras och balansändringar görs baserat på spelarnas feedback, men exakt vad detta innebär ger de inte några mer ingående detaljer om.

Till sist arbetar de också med att göra spelets fordon och vapen mer balanserade, bland annat Light Tank som enligt Dice var ett lite för effektivt fordon i betan. De vill också göra det lättare för alla klasser att handskas med fordon och ska därför lägga till fler hjälpmedel för att neutralisera dem.

Även hästarna visade sig vara lite för bra och de tålde lite för mycket. Därför kommer det framöver krävas färre skott för att skjuta ned dem.