Vampyr (2017)

Franska #Dontnod kastar sig gärna mellan genrerna. Först science fiction-action i #Remember Me och sedan ungdomsångest och tidsmanipulering i #Life is Strange. Nästa spel är ett det blodiga skräckrollspelet #Vampyr, som handlar om, tja, vampyrer. Handlingen följer Jonathan Reid, en vampyr och läkare som måste lära sig kombinera sitt yrke med att suga folks blod. Förvänta er mörka, smutsiga miljöer och hinkvis med blod.

Warhammer 40,000: Dawn of War III (2017)

När det blev dags för Dawn of War 3 hade #Relic ett val. Antingen gå tillbaka till första spelets basbyggande och större arméer, eller fortsätta med småskaliga strider med kraftfulla hjältar. De valde båda. Med andra ord är både basbyggandet och de mäktiga hjältekaraktärerna tillbaka, vilket utlovar riktigt storslagna sammandrabbningar.

Torment: Tides of Numenera (28 februari)

Det är förvisso inte en direkt uppföljare till ultraklassikern #Planescape: Torment, men det är förmodligen det närmaste vi kommer att komma. Samma fokus på världsbygge, narrativ, spelarval och välskriven dialog är det som gäller i #Torment: Tides of Numenera, om än i en ny och märklig värld. Vi hoppas på klassisk rollspelsmagi.

Yooka-Laylee (11 april)

Saknar du de där färgglada gamla 3D-plattformsspelen som släpptes runt millennieskiftet? Bra, då är #Yooka-Laylee något att kolla in. Utvecklarna #Playtonic består av gammalt #Rare-folk, så detta är tänkt som en andlig uppföljare till #Banjo-Kazooie och liknande spel från den eran. Nog ser det bedårande ut, alltid.

Nier: Automata (10 mars)

Det där Turtles-spelet från förra året gör vi bäst i att glömma snarast. Det vill nog #Platinum Games också att vi gör. Istället kan vi fästa blicken vid deras nästa spel, det betydligt mer lovande #Nier: Automata. Av demot att döma kommer spelet att bjuda på frenetisk action och stora robotar. Vi gillar stora robotar.