I går släpptes Metal Gear Solid-samlingen Master Collection Vol 1. Den visade sig vara en aning slarvigt genomförd på sina håll, som att Metal Gear Solid 2 och 3 bara körs i 720p-upplösning på pc. Vilket går stick i stäv med vad Konami lovade för en månad sen.

Men en rask (och kanske otålig)person har redan tagit tag i saken och släppt en mod som låter oss välja högre upplösningar.

Modden heter MGSResolutionPatch och låter dig välja andra upplösningar för Steam-versionen av samlingen. Förhoppningsvis får du lite skarpare bild om du till äventyrs äger en skärm med högre upplösning än 720p. Men modden har en del begränsningar, skriver skaparen, till exempel att MGS2 får en del grafikproblem i andra upplösningar än den avsedda.

PC Gamer har jämförande skärmdumpar i 720p och 4K, och det är svårt att säga något annat än att den senare ser mycket bättre ut.

Det har varit flera gupp i vägen i väntan på den här samlingen. Stöd för mus och tangentbord skulle inte finnas till pc, trots att äldre versioner av samma spel haft det. Men samlingen har ändå fått 77 av 100 i snittbetyg på Metacritic. Det finns inget snitt från sitens besökare än, men på Steam är 57 procent av 351 köpare positiva.