Försäljningssiffrorna för #Tomb Raider: Underworld lever inte upp till målsättningen. Utvecklaren #Crystal Dynamics har därför sagt upp 30 anställda, skriver Kotaku och hänvisar till "pålitliga källor". Uppgiften har inte bekräftats från officiellt håll.

Också utgivaren #Eidos har drabbats av att fröken Croft inte levt upp till målsättningen. Spelet har sålts i ungefär 1,5 miljoner exemplar, vilket alltså är sämre än beräknat. Den främsta orsaken sägs vara den vikande nordamerikanska konjunkturen och Eidos har sänkt intäktsmålet för innevarande finansår: från 273-303 till 242-273 miljoner USA-dollar. Efter beskedet sjönk företagets aktie med 30 procent, uppger Shacknews.

Underworld släpptes i november och bemötandet har överlag varit positivt. Premiären omgavs dock av en smärre skandal - en pr-firma [n=29259 försökte styra publiceringen] av de första recensionerna så att endast recensioner med höga betyg släpptes de första dagarna. Affären fick stor uppmärksamhet och uppenbarligen hjälpte pr-nissarnas ansträngningar föga.