Efter sex års tystnad dyker Danmarks mest välkända smygmördare snart upp igen, och när det flaggades för "ett STORT tillkännagivande" på spelets Facebook-sajt rasslade det till i spekulationskarusellen. FZ kan nu avslöja vad det handlar om – en demoversion kallad Hitman: Sniper Challenge och releasedatumet.

Demoversionen är en fristående och ganska kort sekvens från Hitmans nya äventyr. Han befinner sig på taket av en skyskrapa, beväpnad med ett Kazo TRG-gevär och med ett party på taket av ett annat hus i kikarsiktet. Hans mål är att skjuta livet ur Richard Strong, chef för företaget Stallion Armaments, och en uppsättning livvakter. Uppdraget kryddas av sidouppdrag, som låser upp vapen och utrustning till Hitman: Absolution.

Hitman: Sniper Challenge landar redan nästa vecka (tisdagen den 15:e). Men det är en demo med förbehåll – för att få provskjuta sniper-smakprovet måste du lägga in en förhandsbokning på spelet, och inledningsvis gäller den Xbox 360- och PS3-versionerna – pc-versionen släpps den 1 augusti.

Hitman: Absolution har fått releasedatumet spikat till den 20 november. 47:an smyger sig alltså ut på banan igen mitt under brinnande spelhöst.