För några veckor sedan gick #Star Wars: The Old Republic in i en ny fas då det blev free-to-play. Och visst, du kan leva livet som jediriddare eller sith från start till mål utan att betala en krona. Men det finns samtidigt restriktioner som är svåra att ignorera, som blir rätt uppenbara i den här jämförande tabellen.

Nu berättar Bioware i sin utvecklarblogg för The Old Republic att de är öppna för feedback från spelarna och de har redan börjat finjustera restriktioner.

– En av de viktigaste sakerna för oss är att få spelarfeedback från spelupplevelserna. Vårt community-team lyssnar verkligen på communitys bekymmer och diskussioner och vi gör ofta förändringar baserad på spelarfeedback. Vi vill att ni ska veta att detta är en dialog som ständigt förs.

I patch 1.5 höjdes antal quickbars från en till två. I nästa uppdatering görs ytterligare justeringar. Spelare med så kallad "preferred status" (se ovan nämnda tabell om du kvalar in eller ej) får fyra quickbars och cartel-mynten tillbaka för sådana de eventuellt inhandlat. Patchen ökar också på antalet spelarkaraktärer prenumererande spelare kan ha.

Återstår att se om Bioware till slut hittar rätt balans för att göra såväl f2p-spelarna som prenumeranter lyckliga.