Nyheter
Många verkar bli utan NES Mini i Sverige

Många verkar bli utan NES Mini i Sverige

30 kommentarer

Av 2017-02-21 19:23


Det går bra för Nintendo just nu, vilket har märkts på förhandsbokningarna av kommande Switch, men även nostalgitrippen NES Mini. Är du ute efter sistnämnda verkar det dock som du får söka dig till andrahandsmarknaden.

Uppgifter har strömmat in om att återförsäljare har börjat annulera ordrar. Bland annat kan man läsa några uppgivna inlägg på lillebror Sweclockers forum. Bland annat är det Webhallen som beklagat sig över att inte kunna leverera alla ordrar, men även CDON meddelar att inte alla som förbeställt får sin konsol.

Klart är att Sverige inte blivit prioriterat av Nintendo i det här fallet och att det endast verkar komma ytterligare en leverans. Bergsala, som är ansvariga för distribution i Norden, har tidigare hänvisat vidare till återförsäljarna huruvida de som beställt kommer få sin konsol.

Vi kontaktade Patrik Johansson på Bergsala för att försöka bena ut alla frågor.

– Finns inget officiellt tillverkningsstopp för produkten i sig, men vi som Nintendo-distributör i Norden får däremot vår sista kända leverans av Classic Mini i slutet av våren. Därefter får vi sannolikt inte köpa in mer av den. 

Du kanske undrar varför Bergsala inte skulle få köpa in fler konsoler. Ja, svaret tyder på att de själva undrar samma.

– Har tyvärr inget officiellt svar om varför vi inte får beställa fler.

Om du undrar om det kommer bli samma leveransproblem med Switch, som släpps i slutet av nästa vecka. Fick vi betryggande ord från Patrik Johanssom om att det kommer ske fler kontinuerliga leveranser av konsolen. Om vi nu inte blir nedprioriterade den här gången med.

Fler NES Mini till Norden i vår – men sen kan det vara slut
Lugn, NES Mini-produktionen har inte upphört
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
  • Shuriko
    Shuriko 2017-02-21 20:21
    Nintendo verkar lida av en sällsynt åkomma...de verkar vara allergiska mot våra pengar >.>
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ