IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover

Robot
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover

Från Ryssland med kärlek: Ännu en stor release på den ständigt svältfödda simulatormarknaden i vår. Men är det här lika bra som DCS: A-10C?

#il-2-sturmovik-cliffs-of-dover, #dcs-black-shark


Medlem
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover

Visste väl att Ubisoft inblanding skulle ha negativa konsekvenser. Men det har väl potential.

Precis som SIlent Hunter 5, inte lika illa kanske.

Skribent

Precis som jag sa, spelet släpptes alldeles för tidigt...

Hur som helst så lovar utvecklarna förbättringar:

"Here’s what we are working on at the moment:

1. Performance increase. Over terrain, the two things that slow things down the most are trees and buildings. We are currently in final stages of testing optimized buildings that almost double the FPS over London on a test machine.
Tree optimization is a little farther away. You will probably see changes in how trees are rendered, they’ll take longer to appear over terrain, but once again, performance increase should be significant.
If everything tests correctly over the weekend, both of these should be released by early to mid next week.

2. Enhanced multicore support. The mode that we unfortunately were not able to finish in time is sending all render to a dedicated CPU core. The mode is working but somewhat buggy. It easily doubles the FPS, and the performance boost is especially noticeable in larger missions with lots of stuff going on.
This is probably at least two to three weeks away, and we will probably do a short public beta of this major change before it’s made live to everyone.

3. Multiplayer. There is something in steam filters that prevents game servers from being found. This is only happening with live retail versions of the game. This apparently isn’t caused by us – hopefully it’s just a simple oversight somewhere and the fix will be a simple flick of a switch.

4. FM and ballistics. We have already addressed the issue where rounds appeared to leave aircraft sideways. This was caused by the difference between physical and rendered position of the aircraft, i.e. the rendered position lagged behind the actual aircraft position.
Our aircraft programmer has a huge bucket list of things to check, which he’s going over at a rather brisk pace.

5. Resurrecting SLI support. This is our next biggest priority; it’s done by the same programmer now in final stages of optimizing buildings. We are really hoping this will be a quick task, but I don’t have an ETA at this point. It’ll either be a couple of days, or a much longer undetermined amount of time if we have to submit versions to card manufacturers and ask for their input.

6. Bug fixes and support. We are reading this forum a lot and some Russian-language forums, and working very hard to address all issues as they are being reported.

7. New stuff – larger online maps, some new aircraft such as the 109E1 and E4 etc – are all in the pipeline too, but obviously we need to solve the bigger issues first and then deal with the freebies."

Medlem

Jepp kan bara hålla med herr Nylund.

Höll på att tappa hakan första gången jag såg grafiken inne i cockpit, när skuggarna speglade över instrumenten och flygkänslan i spelet är enorm, absolut världsklass!

Men buggar/slarv och dålig optimering av grafikmotorn gör att jag inte skulle köpt spelet i nuvarande form om jag vetat om detta.
Är övertygad om att dom kommer lösa problemen och att liret om 6 månader kommer vara top notch.
Men som produkten ser ut i dagsläget så skulle jag inte rekommendera det till någon (fjah kanske till någon jag inte gillar då). Synd på en så tidigare fin spelserie.
Dock är jag inte övertygad om att det är Ubisoft som är boven i dramat utan snarare Maddox Games själva som haft spelet under utveckling i 6(!) år.

Medlem

Lite synd att det är opolerat annars helt klart en 5a , men spelet kommer växa med tiden precis som IL2 originalet gjorde. De som lirat IL2 vet om att det var buggigt i sina tidigare dagar, men växte till att bli den bästa och med välgjorda ww2 flight simen där ute, potentialen för detta är riktigt hög.

Inaktiv

Väntar nog ett tag då alltså tills dom fixat allt det där!

Inaktiv

Dessa buggar fixas väl dock, till skillnad från black ops och alla andra konsolportningar som släpps till PC idag.

Medlem

Jag vill påstå att det är exakt som Silent Hunter 5 - släppt för tidigt och inte helt färdigt. Men att det BLIR en värdig uppföljare till IL-2 tvivlar jag inte en sekund på. Stör mig dock mest på den fattiga cockpitinteraktionen - varför kan jag bara klicka på var tredje grej? Antar att DCS har skämt bort mig...

Medlem

Antar att Tompa kommer att lägga till det här i texten (kom inte ihåg själv vad jag hade under huven), men här är mina vitala data. Hade inga större prestandaproblem med spelet alls med detta, men så har jag ju ofta tur med sådant :).

CPU: AMD Phenom II x4 965 3,4GHz
Minne: 4GB RAM
Grafikkort: ATI Radeon 6950
Operativsystem: Windows 7 64-bit

Redaktör

Mats specifikationer inlagda.

Jag testflög lite hemmavid i går kväll, mest för att konstatera att min pensionsmässiga pc (Core 2 Duo, Radeon 4990) skulle begå självmord för att slippa ansträningen. Men otroligt nog gick det faktiskt att spela, hackade till rejält nån gång då och då men det är nästan så att jag hoppas att det kan funka.


signatur
Medlem

Lustig detalj som jag glömde i recensionen: I Ryssland är ljudhastigheten uppenbarligen 500 km/h. Bevis på det: Välj det enskilda uppdrag där du flyger tyskt jaktplan över England. Gasa. Dyk. Vid 500 km/h flyger du ifrån ditt eget motorljud och allt blir tyst... ridå.

Medlem

Själv har jag en mycket blygsammare dator än den som testet gjordes med, AMD Athlon2 x3 3.0ghz, 4gb ddr2, gtx460, men det flyter på över förväntan, inte felfritt, men duger för att kunna spela.

Kan tillägga att jag även provat den ryska versionen som släpptes någon vecka innan EU releasen på samma burk och ja, man kan säga att det snarare var stillbilder än hög fps.
Men dom fixade patch omedelbumms inför EU-releasen och nu går det att spela utan större problem.

Den största skillnaden mellan Silent Hunter 5 och detta är att här har vi ett företag som tillåts fortsätta att optimera sitt spel, så bättre kommer det defenitivt att bli.
Till SH5 släpptes mig veterligen 1 patch vid release och sedan ytterligare en mindre efter ett par månader, sedan upphörde supporten totalt.

Men vi får se, jag håller tummarna för att detta ska bli THE Flygsimulator i många år framöver!

Bra recension förresten Mats, det glömde jag nämna i mitt tidigare inlägg!

Medlem
Skrivet av Mats Nylund:

Jag vill påstå att det är exakt som Silent Hunter 5 - släppt för tidigt och inte helt färdigt.

Hur kan ett spel vara lika dåligt som Silent Hunter 5?
När UBI släppte det var spelet en spelbar alfa...
Iofs inget om "Cliffs of Dover"
Har SH5 dött eller har det kommit några patchar för att fixa det extremt dåliga spelet eller är det fortfarande i sitt ursprungskick?

Medlem
Skrivet av Legalinn:

Men vi får se, jag håller tummarna för att detta ska bli THE Flygsimulator i många år framöver!

Tack för berömmet, Tompas korrläsning bidrog lite också :). Och det här blir nog en riktigt bra flygsimulator så småningom, men i sitt nuvarande skick är den helt enkelt inte klar... Eurogamer.dk vägrade recensera det, och det kan jag till viss del förstå... Men nu HAR de ju släppt det i det här skicket.

Medlem
Skrivet av Taurus:
Skrivet av Mats Nylund:

Jag vill påstå att det är exakt som Silent Hunter 5 - släppt för tidigt och inte helt färdigt.

Hur kan ett spel vara lika dåligt som Silent Hunter 5?
När UBI släppte det var spelet en spelbar alfa...
Iofs inget om "Cliffs of Dover"
Har SH5 dött eller har det kommit några patchar för att fixa det extremt dåliga spelet eller är det fortfarande i sitt ursprungskick?

Det kom väl en patch... Annars kan man hänga på subsim.com och leta moddar, det finns massor av bra grejor som fixar det mesta.

Medlem

installerade nyss spelet och det laggar satan och jag har en rätt bra dator.. Jag hoppas verkligen att detta fixas snart. Jag får hålla mig till shogun sålänge.

Inaktiv

Hade känningar på att det skulle bli en fail och det har besannats. Allt som har Ubisoft som utgivare är det varningsflagga på. De har bränt allt vad förtroende är gentemot branchen och verkar inte bry sig nämnvärt om att reparera det, utan fortsätter trycka ut ofärdigt skräp på marknaden och DRM-k***a sönder spelen. Släppa grejerna ofärdiga och otestade samt få extremt dåligt rykte på köpet och förbrukat förtroende. Om och om igen. Jag har aldrig begripit mig på den affärsmodellen.

Varför ska någon öht betala för något som inte är färdigt? Glad att jag varken förbeställde det eller köpte det innan första recensionerna.

Och vad har IL2 med battle-of-britain att göra? Det finns inga IL2 plan med ens. Vad har ens klipporna vid Dover med de historiska händelserna att göra? Bara namnbytet måste klassas som ett idiotbeslut bortom rim och reson. De kunde lika gärna kallat det Armed Assault Cliffs Over Dover eller Call Of Duty Over Dover..

Nä, det ska extremt mycket till för ett köp trots att man är flygstim-fantast. Duger långt och länge med DCS-A10. Det är en ren kvalitetsprodukt och en orgie i knappologi. Och manualen är helt bortom alla förväntningar.

Inaktiv

Provade "YARRR" versionen för att se om det är värt att köpa just nu, men frameraten visade att det inte är helt optimerat än. Så jag avvaktar med köpet tills en bunt patchar har kommit ut, trots detta så märks ändå potentialen av i spelet, kommer att bli en värdig uppföljare till "Forgotten Battles".


signatur

Allah är stor men jag har större

Medlem
Skrivet av red_laces:

installerade nyss spelet och det laggar satan och jag har en rätt bra dator.. Jag hoppas verkligen att detta fixas snart. Jag får hålla mig till shogun sålänge.

Det där verkar variera lite. Min dator är väl ingen best längre, men det flyter på bra, utom när jag dyker in i stora fiendeformationer när det är molnigt... Har förstås inte allt på max, som jag skulle vilja, men det är vackert ändå :).

Medlem
Skrivet av Purjoo:

De kunde lika gärna kallat det Armed Assault Cliffs Over Dover eller Call Of Duty Over Dover..

Nä, det ska extremt mycket till för ett köp trots att man är flygstim-fantast. Duger långt och länge med DCS-A10. Det är en ren kvalitetsprodukt och en orgie i knappologi. Och manualen är helt bortom alla förväntningar.

CoDoD hade ju varit en fantastisk förkortning! Ring Actiblizzard, någon.

Och jo, A-10 var en betydligt mer polerad produkt när det släpptes, även om det hade ett och annat problem det också. Men jag vill ha en bra Andra världskrigssimulator! Får väl sätta mig och spela lite Rise of Flight igen, om den där dynamiska kampanj-patchen är ute än...

Medlem
Skrivet av Mats Nylund:
Skrivet av red_laces:

installerade nyss spelet och det laggar satan och jag har en rätt bra dator.. Jag hoppas verkligen att detta fixas snart. Jag får hålla mig till shogun sålänge.

Det där verkar variera lite. Min dator är väl ingen best längre, men det flyter på bra, utom när jag dyker in i stora fiendeformationer när det är molnigt... Har förstås inte allt på max, som jag skulle vilja, men det är vackert ändå :).

*snyft* min barndomsidol, den store örebroaren från PCG, Mats Nylund svarar på mitt inlägg, nu är livet komplett!

Ont: Mitt lagg kan nog bero på att jag inte vill sänka grafiken speciellt mycket, jag får väl försöka svälja min stolthet och dra ner den lite mer för att undvika lagget.

Medlem

Silent Hunter 5 nuvarande skick är (med mina tiotal och åter tiotal moddar) en i allra högsta grad njutbar upplevelse. Fantastiskt vackert.

Köpte spelet för 80 kr på webhallen ett år efter release.

Tacka mod skaparna.

http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=162521&page=...

Inaktiv

Suck, titeln på spelet har gjort att låten har fastnat på hjärnan igen; http://www.youtube.com/watch?v=55nAwmVLQSk


signatur

Allah är stor men jag har större

Medlem
Skrivet av Purjoo:

Hade känningar på att det skulle bli en fail och det har besannats. Allt som har Ubisoft som utgivare är det varningsflagga på. De har bränt allt vad förtroende är gentemot branchen och verkar inte bry sig nämnvärt om att reparera det, utan fortsätter trycka ut ofärdigt skräp på marknaden och DRM-k***a sönder spelen. Släppa grejerna ofärdiga och otestade samt få extremt dåligt rykte på köpet och förbrukat förtroende. Om och om igen. Jag har aldrig begripit mig på den affärsmodellen.

Varför ska någon öht betala för något som inte är färdigt? Glad att jag varken förbeställde det eller köpte det innan första recensionerna.

Och vad har IL2 med battle-of-britain att göra? Det finns inga IL2 plan med ens. Vad har ens klipporna vid Dover med de historiska händelserna att göra? Bara namnbytet måste klassas som ett idiotbeslut bortom rim och reson. De kunde lika gärna kallat det Armed Assault Cliffs Over Dover eller Call Of Duty Over Dover..

Nä, det ska extremt mycket till för ett köp trots att man är flygstim-fantast. Duger långt och länge med DCS-A10. Det är en ren kvalitetsprodukt och en orgie i knappologi. Och manualen är helt bortom alla förväntningar.

Kanske bör pröva innan du dömer ut det helt, FM,DM m.m är det bästa som setts i någon flyg simulator och ja spelet har en mängd buggar men det hade IL2 från 2001 också och det växte te sig och blev den bästa simmen genom tiderna.

Reder dem ut fps problemen och diverse buggar så kommer detta bli helt fantastiskt och jag tror recensenten håller med mig.

Inaktiv

trots alla buggar hade jag köpt det om det inte hade varit för ubisoft o deras dåliga val när det gäller drm, tillgänglighet o attityd. så less att maddox "valde" ubisoft som deras utgivare. blir säkert en ny release av spelet om ett tag...

Inaktiv
Skrivet av zauii89:
Skrivet av Purjoo:

Hade känningar på att det skulle bli en fail och det har besannats. Allt som har Ubisoft som utgivare är det varningsflagga på. De har bränt allt vad förtroende är gentemot branchen och verkar inte bry sig nämnvärt om att reparera det, utan fortsätter trycka ut ofärdigt skräp på marknaden och DRM-k***a sönder spelen. Släppa grejerna ofärdiga och otestade samt få extremt dåligt rykte på köpet och förbrukat förtroende. Om och om igen. Jag har aldrig begripit mig på den affärsmodellen.

Varför ska någon öht betala för något som inte är färdigt? Glad att jag varken förbeställde det eller köpte det innan första recensionerna.

Och vad har IL2 med battle-of-britain att göra? Det finns inga IL2 plan med ens. Vad har ens klipporna vid Dover med de historiska händelserna att göra? Bara namnbytet måste klassas som ett idiotbeslut bortom rim och reson. De kunde lika gärna kallat det Armed Assault Cliffs Over Dover eller Call Of Duty Over Dover..

Nä, det ska extremt mycket till för ett köp trots att man är flygstim-fantast. Duger långt och länge med DCS-A10. Det är en ren kvalitetsprodukt och en orgie i knappologi. Och manualen är helt bortom alla förväntningar.

Kanske bör pröva innan du dömer ut det helt, FM,DM m.m är det bästa som setts i någon flyg simulator och ja spelet har en mängd buggar men det hade IL2 från 2001 också och det växte te sig och blev den bästa simmen genom tiderna.

Reder dem ut fps problemen och diverse buggar så kommer detta bli helt fantastiskt och jag tror recensenten håller med mig.

Jag grundar allt jag skriver på de recensioner jag läst och Ubi's track record. Det går så vitt jag vet inte att testa utan att köpa. Att undivka köp är det enda maktmedel jag har som konsument och det tänker jag utnyttja. Att försöka påverka Ubisoft på något annat sätt är bara bortkastat. De bryr sig inte om kundförtroende eftersom de inte tror sig behöva det.

Det är helt IG på att sälja ofärdiga/defekta produkter helt öppet och medvetet. Men så länge folk ändå betalar för grisen i säcken och dessutom förköper så kommer det att fortgå. Det är praxis att sätta ett releasedatum som är heligt baserat på en viss budget och sedan kvittar det om grejerna ens går att starta upp. Det löser man i efterhand - kanske. Det sänker förtroendet för utgivaren, sänker varumärket, är demoraliserande för tillverkaren (Maddox i det här fallet) och ett hån mot alla betalande kunder.

Jag har åtminstone fått nog och börjat hålla i plånboken. Önskar bara att fler resonerade likadant. Antingen gör man saker rätt eller så gör man något annat. Nu är inte det här det största världsproblemet (men nära inpå) men jag tänker åtminstone utnyttja min konsumentmakt för att få till en attitydförändring. Som om det skulle ske.

Medlem

Silent Hunter 5 köpte jag på steam förut för 150kr. Det var så buggigt att jag endast kunde köra tutorialuppdraget. Efter det finns det inga uppdrag på kartan där man förväntas välja uppdrag, oavsett hur många gånger jag startar en ny kampanj. Kör jag ett single mission kraschar det bara. Sen kraschar det efter varje save också. Good stuff.

Cliffs of Dover laggar som inget annat (core 2 quad 2.66ghz , 8gb ddr3, gtx295) trots att det inte är i närheten lika snyggt som Wings of Prey, som flyter hur bra som helst. Måhända behöver processorn jobba hårdare för att beräkna alla fysikregler osv, men jag tror det ändå är väldigt dåligt optimerat bara.

Sen tycker jag att TrackIR fungerar väldigt dåligt i detta spel också. Det känns helt onaturligt att använda det. Kameran verkar svänga runt en punkt framför en, och ja, det är svårt att förklara men det känns bara konstigt. Är det någon som har hittat var man ställer in FOV:en för övrigt?

Medlem
Skrivet av Purjoo:
Skrivet av zauii89:
Skrivet av Purjoo:

Hade känningar på att det skulle bli en fail och det har besannats. Allt som har Ubisoft som utgivare är det varningsflagga på. De har bränt allt vad förtroende är gentemot branchen och verkar inte bry sig nämnvärt om att reparera det, utan fortsätter trycka ut ofärdigt skräp på marknaden och DRM-k***a sönder spelen. Släppa grejerna ofärdiga och otestade samt få extremt dåligt rykte på köpet och förbrukat förtroende. Om och om igen. Jag har aldrig begripit mig på den affärsmodellen.

Varför ska någon öht betala för något som inte är färdigt? Glad att jag varken förbeställde det eller köpte det innan första recensionerna.

Och vad har IL2 med battle-of-britain att göra? Det finns inga IL2 plan med ens. Vad har ens klipporna vid Dover med de historiska händelserna att göra? Bara namnbytet måste klassas som ett idiotbeslut bortom rim och reson. De kunde lika gärna kallat det Armed Assault Cliffs Over Dover eller Call Of Duty Over Dover..

Nä, det ska extremt mycket till för ett köp trots att man är flygstim-fantast. Duger långt och länge med DCS-A10. Det är en ren kvalitetsprodukt och en orgie i knappologi. Och manualen är helt bortom alla förväntningar.

Kanske bör pröva innan du dömer ut det helt, FM,DM m.m är det bästa som setts i någon flyg simulator och ja spelet har en mängd buggar men det hade IL2 från 2001 också och det växte te sig och blev den bästa simmen genom tiderna.

Reder dem ut fps problemen och diverse buggar så kommer detta bli helt fantastiskt och jag tror recensenten håller med mig.

Jag grundar allt jag skriver på de recensioner jag läst och Ubi's track record. Det går så vitt jag vet inte att testa utan att köpa. Att undivka köp är det enda maktmedel jag har som konsument och det tänker jag utnyttja. Att försöka påverka Ubisoft på något annat sätt är bara bortkastat. De bryr sig inte om kundförtroende eftersom de inte tror sig behöva det.

Det är helt IG på att sälja ofärdiga/defekta produkter helt öppet och medvetet. Men så länge folk ändå betalar för grisen i säcken och dessutom förköper så kommer det att fortgå. Det är praxis att sätta ett releasedatum som är heligt baserat på en viss budget och sedan kvittar det om grejerna ens går att starta upp. Det löser man i efterhand - kanske. Det sänker förtroendet för utgivaren, sänker varumärket, är demoraliserande för tillverkaren (Maddox i det här fallet) och ett hån mot alla betalande kunder.

Jag har åtminstone fått nog och börjat hålla i plånboken. Önskar bara att fler resonerade likadant. Antingen gör man saker rätt eller så gör man något annat. Nu är inte det här det största världsproblemet (men nära inpå) men jag tänker åtminstone utnyttja min konsumentmakt för att få till en attitydförändring. Som om det skulle ske.

Nej jag resonerar inte lika dant när det gäller detta spel då detta är ett extrem fall, detta är inte Call of Duty, detta är inte Silent Hunter och UBI har inte ensamma rättigheter över spelet det är 1C främst som är spelets publiserare i öst.

Skillnaden här är att dem kommer att stödja spelet i framtiden , antagligen började det brista i kassan ganska ordentligt efter ca 6 år, något som lär slå hårt mot en sån liten studio.. nej det kanske inte är en ursäkt att släppa ett buggigt spel men och andra sidan kan du ju inte jämföra det mot kloner och spel som går utan dev support.

Jag och många andra köpare, köper spelet precis just pga deras Trackrecord, dem behöver pengarna och VI vet att dem kommer att fixa spelet om den initiala försäljningen går bra, precis därför stödjer jag dem.

Vota mot större problem så som Cod istället, där är de riktiga problemen.

Detta är INTE en rakt av Ubititel som vissa får för sig..

Medlem

Det här spelet kommer att bli skibra så länge Oleg och grabbarna tar ansvar för detta.
Kommer expansioner åxå...
Tyvärr är spelet rena skiten vid release, min gissning att UBI har gjort en sk. shotgun release, där det pekat på 1C med bössan och även var tydliga på att release date gäller annars kostar det 1C flis... Jävligt mycke flis
Oavsett att det säkert behövts filas och testats några veckor till för att få en ok 1.0 version
UBIzzniz har skitit sig på tummen..igen...

Sitter på en sprillans ny rig som tokpresterar.. men spelet är ospelbart i nuläget.
Jag vääntar på patch så och kör Crysis 2 så länge..


signatur

CM Cosmos II MB: ASUS Rampage IV LGA 2011# i7 3930K Corsair 32GB DDR3 1600 GPU 2 x ASUS GTX690 # Aguero 5 Pro # PSU-CM 1300W# 3 x 256 Gb OCZ V 4

Inaktiv

vad skulle du gett för betyg om spelet hade varit buggfritt mats?

12
Skriv svar