Inlägg av anon10107

Inlägg som anon10107 har skrivit i forumet

Skrivet av blajban:

Jag tycker att du saknar nyanser därför att du redan på förhand har bestämt dig för att poliserna gör rätt och demonstranterna fel. Det är dessutom beklämmande att dina argument hela tiden backas upp av påståenden om avsikter hos demonstranterna eller polisens uppgift i det aktuella läget, något som du vad jag vet inte har den blekaste aning om.

Som sagt: Bara för att en polisen gör ett ingripande innebär inte det att det är helt problemfritt, helt fritt från moraliska eller etiska diskussioner eller ens lämpligt.

Men du, du VET vad som är rätt. Det är där nyanserna saknas.

Du verkar inte vilja svara på de frågor jag ställde, men det behöver du förstås inte göra om du inte vill. Så jag får väl nöja mig med att svara på detta istället. Bestämt mig på förhand? Jag har sett ett klipp och förmedlat mina intryck av den, än så länge har jag inte läst något som fått mig att vilja ändra uppfattning.

Ja, givetvis kan vi diskutera vad som är moraliskt rätt eller lämpligt kring en polisinsats, det är ju som sagt det vi har gjort i den här tråden. Men uppfattningar kring rätt eller fel varierar väldigt mycket från person till person, även hos polisen. Är det inte bäst då om poliserna själva bara fokuserar på det som förväntas av dem, att upprätthålla lag och ordning?

Nej, jag VET inte vad som är rätt. Givetvis kan jag ändra uppfattning om saker, det händer hela tiden - även om jag erkänner att det nog blir svårt när det gäller just den här incidenten. För mig är det just nu tyvärr ganska glasklart att det handlar om en ligistaktion, som skall behandlas därefter.

Skrivet av blajban:

1. Du är väldigt insatt i exakt vad demonstranterna har för avsikter.
2. Om det nu är så som du säger att polisens fordonskolonn skulle passera så finns det säkert andra vägar, att ta sig fram är nog i sig inga problem.
3. Det du har pekat på kan knappast klassas som utfall.
4. I övrigt har jag ingen aning om vilken uppgift polisen skulle lösa, men det måste vara en tämligen viktig uppgift.

Det enda jag försöker säga till dig är att allt inte är så uppenbart. Det finns andra sätt att se på saker. Varken du eller jag ska vara så snabba att döma varken den ena eller andra sidan. Bara för att det är en polis så innebär inte det att han automatiskt har rätt.
När jag "försvarar" enskilda exempel så handlar inte det om att jag anser mig ha rätt, men nog kräver saker och ting lite mer reflektion än vad du visar prov på.

1. Japp, jag beskrev min bild av händelserna och ligisternas avsikter här:

Skrivet av Brax:

Återigen, ungdomarna sitter ner i stora grupperingar mitt på en väg där polisens fordonskolonn ska passera. De är inte ute efter att demonstrera, de är ute efter att försvåra eller sabba den uppgift polisen som allt efter lag och ordning har ålagts.

Titta på videon igen, håller du verkligen inte med om mina intryck? Om inte, beskriv gärna dina egna.

2. Kan fortfarande inte för allt i världen förstå hur du kan resonera så. Ska de ignorera att en grupp brottslingar försöker hindra dem i deras arbete? Tycker du att det är rätt väg att gå för polisen att vika sig för ligister på det sättet? Om polisen skulle välja en annan väg, vem hindrar ligisterna från att bara springa över och blockera den också? Slutligen, om detta hade varit den ENDA vägen polisen kunnat ta - hade du då accepterat polisens agerande?

3. Jag har redan beskrivit vad jag menar med utfall och rörelser:

Skrivet av Brax:

Med en hotfull rörelse menar jag en rörelse som på något sätt tvingar polisen att avleda sin uppmärksamhet från det dom är där att göra, bra exempel ser du vid ungefär 5:38 och 6:00 i videon.

Titta på de där sekvenserna igen. För mig är det bortom all tvivel att dessa rörelser i ögonvrån eller i närheten av polismannens ansikte tvingar dem att släppa sin fokusering på den ligist de är på väg att lyfta bort. Håller du inte heller här med om mina intryck - att det här är ett sätt att försvåra polisens arbetsuppgifter ytterligare så säg.

Skrivet av blajban:

Utan att veta mer än vad jag själv ser på videon så tycker jag åtminstone att det är en väldigt obehagligt behandling av demonstranterna. Utför de ett brott för övrigt? Är det ett brott att sitta på en väg och vägra flytta på sig? Jag vet inte, men oavsett vad så kan det inte vara någon vidare straffskala på det.

4. Spelar fortfarande ingen roll. Betänk om du och ett kompisgäng skulle bevittna en polis- eller brandkårsutryckning bestående av ett antal fordon. Ni bestämmer er för att blockera deras färdled, och dessutom gör ni allt ni kan för att försvåra för poliserna att avlägsna er. Är du inte en brottsling då? Har det någon betydelse egentligen om utryckningen handlar om en jakt på en fortkörare eller en seriemördare? Är det ni gjort på något sätt acceptabelt?

Angående den obehagliga behandlingen, låt oss konsultera våldstrappan.

1. Verbal tillsägelse.

Check. Inget resultat.

2. Kroppskontakt.

Check. Visst resultat, men inte tillräckligt. Många ligister är fortfarande kvar på marken.

3. Batongen.

Längre än så här går inte polisen. Alltså är deras agerande helt och hållet enligt lag och rätt, eller hur?

Skrivet av blajban:

Att det är fler ungdomar än poliser är ju uppenbart. Vad var det egentligen för idiotiskt tilltag den där snubben gjorde? Jag vet inte, men så vitt jag förstår så befann han sig under en buss. Må han straffas!

Han ligger under en buss med avsikt att hindra den att köra vidare, det tycker jag är ett idiotiskt tilltag som ska beivras. Om du inte håller med, förklara gärna varför.

Skrivet av blajban:

Ja, det är total brist på reflektion. Det är först när man reflekterar och utmanar sina värderingar som nyanserna uppstår.

Jag beskriver det jag ser med mina egna ögon, men jag har läst alla dina svar och trots det har jag fortfarande inte ändrat min åsikt. Är min förmåga att se nyanser bristfällig bara för att jag inte håller med dig?

Skrivet av blajban:

Jo när det handlar om människor som sitter ner för att demonstrera så kan det mycket väl vara ett resonabelt alternativ. Men det är typiskt när det handlar om ungdomar, man hade aldrig sett polisen agera på det här sättet för att få bort franska bönder eller lastbilschaufförer från gatorna när de demonstrerar. Så vitt vi kan utläsa från filmen så finns det väl egentligen ingen anledning till att de inte får sitta där? Åtminstone inte någon anledning som gör att det krävs våld för att få bort dem? Är det fara för någon liv att de sitter där? Jag vet inte, men en diskussion om det är väl det minsta man kan begära, inte ett tvärt "aldrig". Det verkar ju som att du är en kritiskt tänkande människa.

Återigen, ungdomarna sitter ner i stora grupperingar mitt på en väg där polisens fordonskolonn ska passera. De är inte ute efter att demonstrera, de är ute efter att försvåra eller sabba den uppgift polisen som allt efter lag och ordning har ålagts, det måste du ju hålla med om är fullständigt uppenbart. När polisen försöker lyfta bort dem spjärnar de emot, vissa lägger sig på rygg och vevar med benen. Och inte nog med det, vissa gör även utfall mot polismännen när de försöker lyfta bort någon annan, vilket ytterligare försvårar det för polismännens att göra sitt jobb.

Detta är ingen fredlig demonstration. Det är en ligistaktion, ingenting annat.

Och ja, jag är en kritiskt tänkande människa, iallafall när det gäller användandet av skattemedel i länder med oerhört högt skattetryck (som Sverige och Danmark). Speciellt förgrymmad blir jag när vanliga medborgare måste stå för kostnaderna när en skock hönshjärnor tvingat polisen att göra en så omfattande aktion.

Skrivet av blajban:

5.38 och 6.00: Du skämtar? Jag hade nog också försökt få polisen att sluta om det hade varit min flickvän som satt på marken. Inget konstigt med det.

Du har missat poängen, denna situation handlar inte om att beskydda sina vänner eller sin flickvän från orätt. Hade ungdomarna stått vid vägkanten och skanderat istället men trots det fått en likartad behandling av polisen som vi ser i klippet, så hade jag också chockats. Men nu handlar det om brottslingar som försöker beskydda brottslingar när de utför brottsliga handlingar.

Skrivet av blajban:

2.20 och killen under bussen: Mina ögon är för långsamma för att hinna se det och killen under bussen kan man ju undra över. Men krävs den här massiva insatsen?

Ja, den krävs. Se bara vid 2:32, hur många ligister är närvarande egentligen? Långt, långt många fler än antalet poliser iallafall. Och det är bara en situation, vi har ingen aning om hur många ungdomar som egentligen deltog. Kan vi lita på att någon av dem inte försöker sig på ett så idiotiskt tilltag som snubben under bussen?

Skrivet av blajban:

Här verkar ju allt gå väldigt fredligt till, men om du pratar rent allmänt om gatstenskastande ungdomar som krossar skyltfönster så visst, då håller jag med dig. Och visst kan våld ha varit motiverat här också, då vi (åtminstone jag..) inte vet mer om händelsen än genom filmen.

Men var bara inte så förbannat nyansfattig i ditt tänkande.

Det här är inte en fredlig aktion, av de anledningarna jag tog upp i första stycket. Och exakt vad händelsen eller aktionen handlar om har noll betydelse, det finns inga förmildrande omständigheter. Polisen är där för att göra sitt lagliga jobb, och ligisterna försöker i det yttersta hindra dem från det. Och om du vill kalla mig nyansfattig för att jag uppfattar situationen så får du väl göra det.

Skrivet av blajban:

Det är ju just det som det handlar om. Barn. Och vad gör man med barn som lever om som fan? Jo, man bryr sig inte om dom och så tröttnar dom. Utan att veta någonting om vad som föregick den här situationen så verkar demonstrationen gå precis enligt plan för demonstranterna.
Låt dom sitta. Jag säger som Ernst Hugo: "Ambulanserna kan väl köra runt om!".

Men om vi har sett samma film vet jag verkligen inte, visa gärna var du har sett _en_ enda hotfull rörelse. Huruvida situationen sköttes föredömligt tror jag däremot att varken du eller jag kan bedöma. Det är i vart fall inte vår sak att tycka om.

Slutligen, hur det kan läggas så mycket resurser på en "samhällsfara" som detta övergår mitt förstånd.

"HERREGUD dom sitter på vägen! Eh, det är helt orespektfullt mot hela samhället vi måste använda alla till buds stående medel för att stoppa detta hemska och fruktansvärda, vi måste slå dem tills de fattar att de inte bara kan sitta!!!!!!".

Ja, det är absurt, jag vet.

Att polisen ska anpassa sig efter ligisterna på det sättet kan omöjligen vara ett resonabelt alternativ.

Med en hotfull rörelse menar jag en rörelse som på något sätt tvingar polisen att avleda sin uppmärksamhet från det dom är där att göra, bra exempel ser du vid ungefär 5:38 och 6:00 i videon. Och givetvis måste vi få ha åsikter om huruvida polisen gör ett bra jobb eller inte, det är väl det som den här tråden handlat om? Sen att våra åsikter inte har någon egentlig vikt spelar väl ingen roll.

Ja, de är samhällsfaror. Och ja, givetvis måste resurser sättas in för att bekämpa dem. Vad händer vid 2:20 exempelvis? Någon verkar kasta ett glasföremål, mot vem eller vad och varför? Och vad tusan sysslar nissen i början med? Han som ligger under bussen. Vad hade han gjort om civilpoliserna inte varit där och dragit undan honom? Försökt sabotera bussen? Ingen som vet vad dessa ligister kan få för sig att göra, och jag ser då hellre att polisen omhändertar dem än låter dem vara, gör inte ni det?

Skrivet av huxflux:

Jag kollade den andra filmen, den ger lite mer perspektiv till situationen, längre sekvenser där den andra var klippt och visade de mer våldsamma delarna och där jag fortfarande tycker att de i många fall gick långt.
Att någon av de som blir slagna skulle agera hotfullt kan jag inte se i någon av klippen, de ligger ju ner, sparkar inte osv.. däremot är det andra som kommer från sidan ibland och försöker ta tag i poliserna, dem hotar polisen bara genom att visa batongen.

Okej, givetvis måste du få ha en åsikt om huruvida polisen använder övervåld eller inte - men i mina ögon sker inte det. Ligisterna sitter eller ligger ner på marken i täta klungor för att göra det svårare för polisen att avlägsna dem från vägen, och då är det i mina ögon acceptabelt att använda batongen för att få dem på andra tankar.

Skrivet av huxflux:

Jag är dock fortfarande intresserad av hur mycket våld ni tycker man ska kunna använda mot någon som är "oskadliggjord". Skulle ett brutet ben tex vara orsak till avsked för polisen?

Tillräckligt med våld för att säkerställa att brottslingen är under 100% kontroll. Ett slag i huvudet på en som redan "gett sig" är inte så lyckat - kanske ville dom statuera ett exempel när de avskedade polismannen. Jag tycker iallafall att en skarp tillrättavisning räcker i det här fallet.

edit: förlängde inlägget lite.

Skrivet av blajban:

Fast det är klart, när man tittar på filmen noggrannare så är det ju uppenbart att 90 procent av deras slag är tämligen onödiga.

90 procent? Ledsen, men här kan jag verkligen inte hålla med dig. Slagen utdelas huvudsakligen mot de ligister som gör hotfulla rörelser eller närmanden mot poliserna, de som trots uppmaningar sitter kvar på vägen, och personer vid vägkanten som försöker ta sig tillbaka in på vägen igen.

Några fåtal gånger kan jag medge att slagen är obefogade - någon tjej som är på väg bort med som trots det kanske får ta emot något slag för mycket. Men med tanke på hur pressad situationen är tycker jag inte man kan klandra poliserna alltför mycket för det.

I överlag tycker jag att poliserna skötte sina arbetsuppgifter föredömligt när det gäller deras behandling av dessa samhällsfaror. I en så pressad situation är det lätt att det rinner över för någon.

Om jag låter arg beklagar jag det, men det finns få saker som irriterar mig så mycket som barn med bristfällig uppfostran och en respekt för lag och ordning som lämnar så mycket att önska. Hur mycket skattepengar kostar en kvällsutryckning med så många poliser närvarande? Alldeles för mycket.

Skrivet av huxflux:

Är det så här vi ska ha det?

Det där klippet är från en incident i Danmark nyligen, där av svensk media s.k "fredliga demonstranter" satte sig i stora grupperingar mitt på en väg där polisens fordon skulle passera. Med andra ord, dessa ligister (Hade de varit fredliga demonstranter hade dom stått vid vägkanten istället) hindrade MEDVETET den danska polisen från att göra sitt jobb.

När de beordras flytta på sig vägrar vissa, tom så spjärnar och stretar de emot. I mina ögon är det då fullständigt acceptabelt att polisen drar fram batongen.

Tycker inte din länk ger en rättvis bild av den där händelsen. Klippet är vridet till polisernas nackdel, eftersom det bara visar deras våldsbruk i stort sett. Här är istället ett längre klipp av samma händelse, gör era egna bedömningar.

För att svara på din fråga - jag vill gärna ha det så här i Sverige. Polisen ska inte ta politisk ställning, dom ska bara göra sitt jobb. Och om en skock smågangsters försöker hindra dem, och verbala order inte hjälper för att skingra packet - då ska polisen inte känna någon som helst tvekan inför att använda eskalerande fysiska medel tills småbarnen fattar vinken.

Är väl inget större fan av hans musik, men jag har inga problem att glädjas åt Basshunters framgångar. Man får någon sorts cynisk tillfredsställelse av att se hur en datanörd och allmän underdog går och erövrar den stora mainstream och MTV-massan.

Hans musik är väl mest riktad till tonåringar som gillar att gå på diskotek och dylikt, och jag vet inte hur det är med er andra, men i den åldern kunde jag själv studsa runt till all möjlig skitmusik med lite fart i.

Nåväl, låt mig omformulera.

En epidemi som är så pass allvarlig att den justifierar 18 miljoner inköpta doser vaccin i Sverige - och i vissa länder tvångsvaccinering, hallå?

Är lite uttråkad, så här kommer lite mer olja till fyrbålet..

Sveriges vaccinleverantör är som sagt brittiska GSK, världens näst största läkemedelsföretag. Och då WHO i juni höjde epidemivarningsnivån till det högsta värdet (fas 6), så trädde ett avtal mellan Sverige och GSK i kraft. Vi ser nu ut att tvingas inköpa våra 18 miljoner doser vaccin. Och i detta avtal finns en del hemliga paragrafer, vi vanliga medborgare har inte möjlighet att få insyn i hur ansvaret för eventuella oönskade biverkningar av vaccinet kommer att fördelas.

Vidare så har det belgiska parlamentet nyligen undertecknat en lagändring som tillåter deras regering att genom polisiära medel tvinga sina medborgare att vaccinera sig - Belgien blir en polisstat underställd WHO och FN vid händelse av en epidemi, om man tro på detta. Vilket blir nästa land som väljer att tvångsvaccinera sin befolkning?

I Sverige dör årligen 2000-4000 människor i influensa, om det är en någorlunda farlig variant. Svininfluensans skördade offer i Sverige än så länge? 1436 insjuknade, 2 st döda. Pandemi, hallå?

Jag gillar att köra äldre spel emellanåt, som fungerar bra i xp men är svåra att få igång i Vista. Någon som testat om det är lättare eller svårare med windows 7?

Tackar, och håller med. Det lär nog dröja länge innan vi får se lika välskrivna och intressanta NPC's som i Bloodlines. Men nu då Brian Mitsoda har format en indiestudio så vet man aldrig. /OT

Det är ju så givande när folk som verkar lita blint på att det inte finns några människor i maktposition med inhumana agendor. Istället för att försöka motbevisa vissa frågetecken så väljer de att komma med sarkastiska idiotförklaringar, det gör rollen som skeptiker lite otacksam.

Hur som helst, så länge vaccineringen är frivillig så är var och en ansvarig för hur man väljer att göra, antingen tar man sprutan eller inte. Det enda man kan begära är att folk blir lite mer undrande om det helt plötsligt beslutas att någon ska vaccineras under tvång.

Min absoluta favorit var Mysterious cities of gold. Varför upplever jag att öppningsmusiken till 80-tals tv var så mycket bättre än dagens motsvarighet? Är det bara nostalgi?

Sen kommer Ronja Rövardotter. Även om vildvittrorna gav mig mardrömmar.

Lite senare kom Bravestarr. Jag brukade skrika "Strenght of the bear!" med jämna mellanrum när jag slogs med mina äldre syskon, i hopp om att det skulle ge mig det lilla extra för att vinna, heh.

Hedersomnämnande går till Captain Planet, Voltron, MASK, Silver Fang och Defenders of the Earth.

Vengeance!

Nu då Daggerfall blivit gratis tänkte jag passa på att tipsa om ett intressant projekt. En snubbe har tagit på sig att uppdatera spelets grafikmotor i en hårdvaruaccelererad, mer modern grafisk tappning. Han har hållit ett högt tempo, och verkar ha kommit ganska långt. Filmer och skärmdumpar finns åtnjuta här:

http://daggerxl.wordpress.com/

Skrivet av MFC:

/> Vaccination med ett vaccin som inte ens är testat och nu ska man vaccinera gravida och barn?....
http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/columnists/guest_con...
rticle6722428.ece

Något liknande riskerar även att ske i Sverige om man ska tro den här artikeln:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/influensavaccin-nar-sverige-...

Citerar:

Vaccinet hinner dock inte godkännas av Europeiska läkemedelsverket, Emea, och inte heller av Europeiska kommissionen, enligt företaget.

Jahapp, två instanser inrättade av EU. Kan man lite på dem? Det kommer alldeles för mycket skit från EU för att man blint och blåögt ska kunna göra det.

De särskilda reglerna för pandemivaccin gör det möjligt att använda vaccinet trots begränsade kliniska data. Det är upp till myndigheterna ifall de kommer att göra det eller om de väntar.

Okej, pandemi? Hur många har egentligen insjuknat i Sverige hittills? Och framför allt, hur många har förlorat livet? Inte en enda vad jag vet, för då skulle den nyheten säkerligen pryda dagstidningarnas förstasida.

Uppenbarligen skall Sveriges vaccin levereras av brittiska företaget "Glaxo Smith Kline", världens näst största läkemedelsföretag. Så det känns inte så osannolikt att dom även producerar Storbrittaniens vaccin, om dom också beslutar att massvaccinera sin befolkning.

Kan inte låta bli att känna viss olustighet inför allt detta, speciellt om vår regering beslutar att rusha vaccineringen.

Skrivet av Greger:

Döda sina egna kunder, AWESOME!
Och ja alltså, varför vill flera stora ledare ta död på sin egna befolkning utan ett riktigt mål?
Speciellt när risken är överhängande att dom själva kan få det?

Jag tror någon har sett för många bondfilmer helt enkelt!

Kanske om depopulation och kontroll snarare än vinstintresse är deras agenda. Och säkerligen lär dom redan ha ett fullgott vaccin för dem själva, och kanske en miljon andra "select few" med gott om pengar i fickan. Kalla mig paranoid om ni vill, men mitt intryck av iallafall de amerikanska bankerna är att de inte känner någon vidare patriotism eller medkänsla gentemot sitt land eller sin befolkning, heh.

Men visst, man ska nog inte låta sig uppslukas av grubblerier kring alla dessa konspirationsteorier. I slutändan kommer man knappt att våga gå utomhus. Men man kan åtminstonde försöka göra lite människor uppmärksamma om dom teorier som existerar (som jag nu har gjort), så folk får bilda sig en egen uppfattning. Lite skepsis mot de styrande är bara hälsosamt.

Citerar återigen:

In February, when a staff member at BioTest in the Czech Republic tested the material meant for candidate vaccines on ferrets, the ferrets died. This incident was not followed up by any investigation from the WHO, EU, or Austrian health authorities. There was no investigation of the content of the virus material, and there is no data on the genetic sequence of the virus released.

Här ryser man ju till lite. Men läser man vidare:

Burgermeister's dossier reveals that the release of the virus was to be an essential step for triggering a pandemic that would allow the WHO to declare a Level 6 Pandemic. She lists the laws and decrees that would allow the UN and WHO to take over the United States in the event of pandemic. In addition, legislation requiring compliance with mandatory vaccinations would be put into force in the U.S. under conditions of pandemic declaration.

Okej, FN och WHO vill ta över hela förenta staterna? Här börjar det kanske bli lite väl stolligt.

Däremot anser jag att teorin om att de stora läkemedelsbolagen ska ha skapat influensan inte känns lika oäven. Men då lär agendan "bara" vara ren och skär profit.

Svininfluensan = global konspiration?

http://www.naturalnews.com/026503_pandemic_swine_flu_bioterro...

Vad säger ni om det här? En österrikisk journalist vid name Jane Burgermeister har anklagat en hel skock med höjdare, (Däribland FN, President Barack Obama, WHO-direktören Margaret Chan, bankirerna Rotschild, Rockefeller mfl) för att försöka utföra massmord på den amerikanska befolkningen med hjälp av någon salig blanding farliga influensavirus, bland annat från fågel- och svininfluensan. Citerar artikeln:

Burgermeister's charges include evidence that Baxter AG, Austrian subsidiary of Baxter International, deliberately sent out 72 kilos of live bird flu virus, supplied by the WHO in the winter of 2009 to 16 laboratories in four counties. She claims this evidence offers clear proof that the pharmaceutical companies and international government agencies themselves are actively engaged in producing, developing, manufacturing and distributing biological agents classified as the most deadly bioweapons on earth in order to trigger a pandemic and cause mass death.

Enligt utsago (Obekräftat) så förlorade hon sitt jobb nästan direkt efter att hon framfört anklagelserna.

Detta ska tydligen vara det 100+ sidor bevismaterial hon bifogat i sina anklagelser. Ingenting som jag orkar läsa igenom nu ikväll, men tydligen skall hon göra flera referenser till illuminati, frimureri, nazister osv vilket inte direkt hjälper hennes trovärdighet. Men vad säger ni, är det dags att ta på sig foliehattarna?

Batman till NES, jag avgudade det spelet. Men jag lyckades aldrig ha ihjäl slutbossen, hur många gånger jag än hyrde spelet.. argh!

Ser på dina antal inlägg att du är någolunda ny, välkommen.

För att svara på din fråga, Om det finns en tråd så lär den vara gammal, så det är nog ingen större fara att du skapat en ny. Med andra ord, om du har några frågor eller annat du undrar över vad gäller detta klassiska spel, så är det bara att fråga.. om inte jag kan hjälpa dig så kan säkert någon annan.