Inlägg av Mox+

Inlägg som Mox+ har skrivit i forumet

Kanske bör nämnas av någon att Arkane består av två separata studios: Lyon & Austin. De gör olika spel, och att stänga hela Arkane pga Redfall (Austins verk) är nog inte på tapeten.

Trist när man måste agera källkritiker och faktagranskare på en sida som sysslar med speljournalistik... men som vissa har påpekat är inte all PvE skrotad. En storykampanj kommer fortfarande levereras på samma skala som de sagt tidigare, det som skrotas mer specifikt är talent trees och vad de kallade "hero missions" som skulle vara omspelbara uppdrag med metaprogression.

Och nej, denna storykampanj kommer inte vara som tidigare PvE-events, det har de varit väldigt tydliga med. För de som vill veta vad som egentligen händer, läs här: https://www.gamespot.com/articles/overwatch-2s-pve-mode-is-be...

Beror på om det är WoW-MMO eller Destiny-MMO vi pratar om. Den sistnämnda varianten passar IP:t utmärkt. Tänk Monster Hunter: Horizon, tror det hade varit en given hit. Ut och jaga robotdinosaurier i crew, loot, uppgradera gear, rinse & repeat.

Skrivet av Anton Q:

Lootlådor var typ 50 gånger bättre än Battlepass är nu.

Bättre för konsumenten? Givetvis, då det var spelvärldens mest generösa monetisering av ett live service-spel. Bra för spelet och dess framtid? Definitivt inte, då det inte efter den första initiala perioden genererade några intäkter. Inga intäkter > ingen utveckling > ingen content för ett live service-spel > inget kul för spelarna.

Om man ser bortom de tekniska problemen runt lanseringen (som var dåliga, inget snack om saken) så måste jag säga att själva spelet verkar prestera väldigt bra. Många spelare, mycket positiva åsikter om själva gameplayet, och med massor av content i pipelinen så ser det ljusare ut än det gjort på länge.

Skrivet av mack1zz:

Ja om de endå gick att starta spelet så att man kan spela lite åtminstone. gått mer en 1 vecka nu helt otroligt! funderar på bojkotta skiten helt.

Vad är det som inte funkar?

Skrivet av noreason:

Utveckla en hero-shooter och balansera det efter 6v6 i flera år, och sedan ändra till 5v5 utan några fundamentala förändringar är nog det mest efterblivna jag sett i ett PvP-spel.

Skulle vara intressant att höra vad enligt din mening hade kvalificerat som ”fundamentala förändringar”. De har tagit bort en gamemode, balanserat om alla tanks, gjort om en drös karaktärer från grunden, introducerat rollspecifika passiva förmågor samt gjort små men betydande förändringar på ett stort gäng maps.

Skrivet av insilence:

Är det bara jag, eller blir det allt för ofta dålig stämning i alla trådar?
Tycker folk antingen blir för lätt kränkta eller inte tål att någon annan tycker annorlunda.

Vet inte, är väl rätt vanligt på forum på nätet förvisso, men jag tycker det ökat här på FZ vilket ger en allmänt sur eftersmak.
Så mycket negativitet.

Har andra hobbys som jag sitter på diverse forum för och upplever det inte alls lika fientlig ton där.

Kan säga att nästan alla FZ:s kommentarsfält eller forumtrådar de senaste åren, i princip oavsett topic, hamnar i dessa träsk. Det var inte så förut, enligt egen uppfattning. Det argumenteras knappt, utan första kommentaren sätter tonen och sedan spys det mest ut floskler eller hat.

Skrivet av Nimin:

Och du applåderar detta? Ja självspäkelse är väl på modet igen antar jag 😆

Oavsett vad man tycker om sakfrågan bör man alltid peka ut fullkomligt värdelösa liknelser och dåliga argument, vilket jag gjorde. Sedan att du inte argumenterar emot bevisar väl att du inte tänkte särskilt mycket innan du slängde iväg dina "tankar".

Skrivet av Nimin:

Att de stänger ned det gamla spelet bara för att det hindrar deras vinstmaximering i "nya" spelet är ett svek. Är det en ny trend? Stäng ned gamla spel när nya kommer? Jag är djupt oroad över framtiden för gamingkulturen. Ex. Stoppa försäljningen av boken och bränn alla existerande verk så fort det kommer en ny!

Extremt dålig liknelse, då det inte krävs anställda och servrar (dvs pengar) för att hålla en bok som du redan köpt ”vid liv”.

Det står ingenstans att spelet ska tillhandahålla dig som köpare med service i all tid för evigt. Livetjänster stängs ner hela tiden, av olika anledningar.

Skrivet av Nimin:

Ett spel jag inte kommer röra. Ett sånt svek mot alla Overwatch-fans.

Sveket var när de inte uppdaterade spelet på över två år. Som Overwatch-fan är OW2 allt jag önskar: en anledning att komma tillbaka och fortsätta spela samt kontinuerliga uppdateringar med nya hjältar/maps/cosmetics.

Skrivet av trickeh2k:

Om du nu tolkar det så, hur kommer det ens överleva? Alla ovan har haft rätt bra betalmodeller, något som Nexon aldrig haft eller troligtvis kommer att ha. Jag hade nog kunnat hoppats på detta men så fort jag såg Nexons logga så var det bara "aha, haha... ok, nej tack!". Nexon är en av världens största utvecklare/utgivare av sydkoreanska mmo och med gacha.

De HAR gjort annat, men så som Nexon inriktat sig de senaste tiden har jag svårt att se att det här är något positivt.

Jag säger inte att det är positivt för dig, men F2P kommer sannerligen vara positivt för Embark. Vi vet inget om hur spelet kommer monetiseras så det kan vi bara spekulera kring. Jag debatterade bara de som skrev ”F2P, då skippar jag”, med tanke på att alla liknande spel antingen redan är F2P, eller kommer vara inom kort.

Tycka vad man vill om F2P, men ett sånt här typ av spel hade varit dead on arrival ifall det inte varit F2P. Se Valorant, Apex, OW2 (dess framgång eller misslyckande är inte avgjort än, men F2P kommer det bli), med mera.

Skrivet av Ender:

"Efter det kan du bara få tag på lootlådor som inte kostar något, säger Blizzard."

Detta innebär endast att fram till release av OW2 kommer du endast kunna samla ihop lootlådor i OW1 genom att levela. När OW2 släpps kommer inga lootlådor finnas kvar eller kunna insamlas. Antar att detta är för att undvika att ovetande köper 24 lådor dagen innan OW2 släpps och dessa sedan auto-öppnas för användaren, som då kommer vara rätt förvirrad.

Skrivet av Ronzem:

Såååå istället för vanliga OW där jag haft möjlighet till att få skins helt fritt genom att endast spela.
Så måste jag nu betala för season pass för att få skins?.....

Finns en gratisdel av season pass och en betald del. Men ja, precis som i alla andra spel nuförtiden så kommer man behöva betala en slant på en någorlunda regelbunden basis för att få tag på allt.

Skrivet av Spearmint:

Lite nyfiken på vad som sker med mina ~1550 lootlådor som ligger och skräpar!

Underbart om jag blir låst i timmar och måste se öppningssekvensen på allihop! 😅

De kommer auto-öppnas när OW2 går live, du får allt innehåll i form av skins osv, men coins kommer växlas in till en OW2 currency då coins inte längre kommer finnas kvar!

Gav hon dig tillåtelse att gå bakom kassan, eller tog du dig själv friheten att göra det? Oavsett om hon bad dig att kolla själv.

https://www.youtube.com/watch?v=r6LbhhoOSIw

För en samling av alla cutscenes med David Warner dialog i BG2!

Skrivet av Petro:

Verkligen grym som Jon Irenicus! R.I.P

Fantastisk karaktär gjord ännu bättre av en otrolig röstskådespelarprestation.

It is time for more… experiments.”

Skrivet av Lirilesh:

Inväntar fortfarande att spelet ska landa under hundringen innan ett köp. Kul med next-gen uppdatering dock.

Trist men förståeligt att de inte gav spelet post-release stöd. Hade kunnat bli bra/bättre med lite plåster på såren.