Inlägg av RolftheBarber

Inlägg som RolftheBarber har skrivit i forumet

Ja, det är INTE Fifa 23 i alla fall. Spelmekaniskt känns det som att spelen blir sämre för varje år. Bollar går rakt igenom fötter, studsar mirakulöst alltid tillbaka till spelare från laget som tappade den och går rakt genom kroppsdelar (gärna målvaktens händer). Vissa matcher (online) har alla ens spelare käkat steroider och andra gånger springer de i sylt, för att inte tala om hur AI:n verkar sakna minsta koncept om hur fotboll fungerar taktiskt. Det är närmast omöjligt att hålla sig psykiskt stabil om man spelar FUT numera.

Ska "bästa" fifa utses slår jag nog själv gärna ett slag för FIFA 17, som sannerligen inte var något mästerverk men där det åtminstone kändes som att det kunde bli riktigt bra med ytterligare ett par års utveckling. Sen ska man inte heller underskatta FIFA 96 på Gameboy, för er som missade det.

Är det bara jag som tycker att Divinity-spelen var ganska blaha? Jag har spelat igenom BG2 åtminstone tio gånger (om än i yngre år) men orkade inte längre än knappt halvvägs in i Divinity-tvåan innan jag helt tappade intresset (blandning av ganska bleka strider och intetsägande handling). Jag tröttnade förvisso på Pillars of Eternity också (ungefär samma skäl), så kanske är det bara jag som blivit gammal och bitter. Ni som spelat BG3 i early access, vad säger ni? Finns det någon känsla från tvåan eller är det mer likt divinity-spelen?

Skrivet av Comstedt:

Hade din syn på Total War serien förr och peakade när WH1 annonserades. Dock är Empire med Darthmod ett riktig bra spel om än sieges är något av det sämsta i spelserien

Vad tycker du om Shogun 2?

Nu är dock WH2 överlägset det TW spel jag har mest timmar i.

Jag har aldrig riktigt fastnat för Japans historia, så helt ärligt gav jag aldrig Shogun 2 en riktig chans. Efter att ha testat några timmar tyckte jag att känslan var identisk med de andra spelen i den "nya" tw-generationen.

Förstår inte vad som hände med Total War-serien. Känns extra tydligt när man sitter och lirar igenom den remastrade versionen av Rome, som i sin buggiga prakt är ett riktigt bra spel. Medieval II var galant, sedan kom Empire som kändes som ett uppbrott från allt som gjort serien bra, och sen har det bara runnit på. Kanske är jag ensam om att känna så, men ja...just warhammer också, vilket trams.

Instämmer i att konceptbilderna inte riktigt motsvarar det mer smutsiga DA4 jag lite i smyg hoppas på. Det var så ettan kändes, man sprang runt till midjan i sörja och försökte krishantera. 2an hade så många usla moment och frikopplad story att det knappast kan anses vara en uppföljare, och trean kändes mycket mer "upphöjd" och fin i kanten. Hade varit kul om de verkligen kunde hitta tillbaka till det som gjorde ettan så bra. Men ja, det hade verkligen varit en överraskning.

Ja, pungrustningsreferensen känns given. De har fått till Geralt, i övrigt hade kostymgänget nog gärna kunnat höja nivån på sitt arbete ett par hektogram.

Förstår upprördheten kring lootlådorna i Fifa. På en trisslott exempelvis måste oddsen för att vinna olika priser tydligt deklareras, men i FIFA är den information som ges knapphändig och i många fall direkt felaktig. Vissa paket kan innehålla "tre sällsynta guldspelare" men vad som inte deklareras är att det inte är en randomiserat urval av sällsynta guldspelare utan ett viktat sådant, där chansen att få Neymar är tusen gånger lägre än en sketen målvakt från engelska andraligan. Sådan information ges dock sällan eller aldrig. Samtidigt är den kostnad som krävs för att få öppna bara ett fåtal paket helt absurd. Du kan betala 1000 kr och fortsatt ha liten chans att få en spelare som är bättre än genomsnittet. Inte för att jag uppskattar "pay to win", men faktum är att om du inte är betydligt bättre än den genomsnittlige spelaren och samtidigt vill ha ett bra lag (typ 80 % av alla 15-åringar), lär du behöver spendera tusentals kronor och ha lite flyt för att få ihop ens ett någorlunda konkurrenskraftigt gäng. Jag tror att de flesta 30+ spelare (mig själv inkluderad) aldrig spenderat en krona på lootlådor i FIFA, just för att insatsen i förhållande till oddsen är så horribla. Det är det som är extra irriterande med hur EA utformat FUT, det är så extremt utstuderat för att locka barn att spendera tonvis med pengar i förhoppningen om att få något som kommer att vara komplett värdelöst så fort nästa spel släpps.

De kunde ju löst hela namnproblematiken genom att bara köra på Sigrid och Sigfrid. Ett litet f och allt vore lugnt. Det är ändå ganska vedertaget att Eivor är och alltid varit ett kvinnligt namn i skandinavien. Inte för att det nödvändigtvis gör så mycket, mest som att det känns aningen provocerande att de antagligen inte gjort vidare research utan landat i något som låter förhållandevis "tufft" på engelska.

En disclaimer för att jag inte spelat själv - Men, när man kikar på streams ser det verkligen ut som Warband. Alltså PRECIS som Warband. Visst, lite annorlunda texturer, grafiken är marginellt bättre (jämfört med moddat Warband), men...jag vet inte. Det känns som en Mod? Fattar inte riktigt vad jag ska betala 500 spänn för...nu köper jag säkert det här ändå ikväll, men utifrån vad jag sett hade jag hoppats på bra mycket mer. T.o.m. dialogen är ju densamma.

Jag fattar inte hur FZ inte sitter och livestreamar det här!? Det är ju det största släppet sen FIFA 96 till Gameboy!

Fotboll

Ett fotbolls- eller hockeyspel.

Håller med dem som tycker att det här inte riktigt andas BG. Jag har spelat Divinity 2 en bit men tröttnade på vad som kändes som en ytterst ointressant story. Jag tror att det är lätt att bortse ifrån att det som gjorde BGII till vad det var inte nödvändigtvis var storyn (som så här i efterhand känns halvt klichéartad), utan atmosfären. Och av presentationen att döma upplever jag inte att de lyckats fånga den atmosfären. Det är svårt att peka på exakt "vad" det är som styr den känslan, och jag inser att det är just en känsloargument. Men efter att ha sett demon känner jag mig extremt mycket mindre sugen på det här än tidigare.

Har nästan längtat ihjäl mig efter det här spelet. Men priset? 500 spänn för early access? Efter att de har försenat hela projektet i bortåt tio år? Känns ganska...girigt.

Lirar Age of Empires 2, Definitive Edition. Har precis patchats så att kraschmängden tycks ha halverats i alla fall. Wololoooo!

Känns som en svag fyra av fem. Utan tvekan är produktionsvärdet extremt ojämnt, nästan så att det saknar modern motsvarighet. En del av CGI:n känns direkt amatörmässig, en del är enastående. En del kostym är fantastisk, annan (självklart rustningarna) direkt löjeväckande. Skådespelarinsatserna är helt ok, med tydliga toppar (Cavill, Chalotra, vår egen My-Anna) medan andra prestationer haltar (Triss, skurken, alla alver, m.fl.). För vissa kan faktumet att det ibland känns som att titta på Xena: krigarprinsessan förstöra alltihop, så jag förstår verkligen de som tycker att serien är dålig. Men med lite god vilja försöker jag (och andra) se bortom det och då är serien faktiskt ganska bra.

För alla ojämnheter till trots så är det något med atmosfären som gör att det ändå lyfter. Jag har stora förhoppningar på säsong två som förhoppningsvis blir betydligt jämnare i kvalité i alltifrån manus, kostym och cgi till skådespelarinsatser.

@Aryvian: Värt att notera att RNG:n i X-com 2 (chosen) blev medvetet usel på högsta svårigheten. Allt under 75 var i princip garanterad miss. Försökte flera gånger med ironman-legend, men kom aldrig längre än midgame innan allt rasat ihop.

@Mutumba: Fast vadå modda? Fejkfilerna kan man bara kasta i papperskorgen manuellt så funkar allting.

Helt ärligt, det är ett fantastiskt spel. Visst fanns det buggar vid start, men inte värre än att de gick att arbeta sig runt, Största problemet var att få bära runt på tre fågelburar i ett par månader (bruten quest), men allt är relativt. Tycker verkligen att ni som inte gett det chansen (och med det menar jag att ni måste lägga ett par timmar och köpa att stridssystemet är svårt till en början) bör göra det omgående. Bästa spelet på länge.

Nu är jag ju luttrad från tiden med Baldurs Gate II där man spenderade några månader med att ladda om spelet för att få tala med en dvärg som bara snackade en gång av 1463, men så himla buggigt är det inte (Pc), i alla fall inte nu. Som spel tycker jag det är helt fantastiskt, just för att det så tydligt blir precis vad du gör det till. Det här är tveklöst det mest intressanta jag spelat på ett decennium.

@PrinceToadstool: Jo, men problemet är ju att schnaps kostar. Att ändra i config-filer känns kanske inte riktigt som den perfekta lösningen. Jag gillar konceptet med att de vill undvika quickloads, men som sagt, behöver man bajsa och sen åka då kan det vara gött att få avsluta precis där man är och sen fortsätta senare. Tar du bort den savefilen när du laddat den undviker du "problemet" med quickloads.