Artiklar av Michael Gill

12
92

Star Wars: The Old Republic

The Old Republic blöder användare och Bioware är pressade att hitta ett sätt att återfå fotfästet. Kommer de att lyckas eller är de för evigt förvisade till den mörka sidan? FZ pratar med Bioware.

50

Crysis 3

Nytänkande eller cyniskt pengastyrda spelutvecklare? Crysis 3 spänner bågen och siktar på att landa någonstans däremellan.

25

Xcom: Enemy Unknown

Isometrisk och taktisk utomjordingsslakt – kan det vara något? Firaxis vill göra ett spel som får både gamla och nytillkomna fans att uppskatta kriget mot inkräktarna.

35

Dark Souls: Prepare to Die Edition

Kultförklarade Dark Souls är efter ihärdiga påtryckningar på väg till pc. Det ser ut att bli en diamant som är mer oslipad än någonsin.

12

Pikmin 3

Pikmin och uppföljaren var två av Gamecubes mysigaste spel. Lagom till Wii U-premiären är det dags för del tre. FZ har naturligtvis provspelat.

40

Simcity

Maxis river upp gamla förutfattade meningar om vad ett Simcity-spel innebär och skapar en lättillgängligare och väldigt mycket snyggare stadssimulation.

17

Dead Space 3

Efter två skräckinjagande scifi-spel och ännu fler sidospår är Dead Space tillbaka i en coolt paketerad co-op-form. Men är den döda rymden lika obehaglig som vi minns den?

17

ZombiU

Hear ye, hear ye – undergången är här. För när helvetet är fullt kommer de odöda till en glänsande vit familjekonsol från supersnälla Nintendo.

39

Assassin's Creed III

Ubisoft satsar på historierevisionism i Assassin's Creed III – och vi imponeras stort av produktionens skala.

21

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch

Har du någonsin önskat att du kunde få spela Spirited Away, Prinsessan Mononoke eller Min granne Totoro? Med Level-5:s Ni no Kuni får du chansen!

21

Tomb Raider

Det kunde ha blivit magiskt. Laras reboot hade alla beståndsdelar för att bli en mäktig E3-vinnare. Istället grusade pr-maskineriet sönder en del av förväntningarna – men det hindrar inte Tomb Raider från att glänsa.

19

Nintendo Land

En samling minispel att äga dem alla – eller? Nintendo fortsätter att göra saker på sitt eget, lite speciella sätt. Frågan är om det är en bra sak den här gången.

75

The Elder Scrolls Online

Har du spelat Elder Scrolls? Och alltid drömt om att få packa Tamriel med griefande irl-troll? Inte vi heller – men vi försöker ändå ge Elder Scrolls Online en chans.

11

Beyond: Two Souls

Med Beyond lever David Cage ut sina visioner ett steg längre än i Heavy Rain. Two Souls är stjärnspäckat, har mer interaktion och kilar stadigt med det övernaturliga. Men är det här spelbranschens framtid?

28

Star Wars 1313

4 000 våningar ner under stadsplaneten Coruscant utspelar sig ett äventyr som ger Star Wars-älskarna ett nytt hopp. FZ har sett 1313.

35

The Last of Us

Tänk dig en verklighet där vår värld bleknat till ett avlägset minne, där spillrorna av mänskligheten förvandlats till brutala demoner. Men där hoppet ändå överlever. Där börjar The Last of Us, titeln som redan tagit spelvärlden med storm.

23

Starcraft II: Heart of the Swarm

FZ styrde moderskeppet mot Kalifornien för att spela Starcraft II: Heart of the Swarm – men också för att kolla in MLG Spring Championship och e-sportsvärlden kring Starcraft.

24

Littlebigplanet Karting

United Front Games överger Modnation Racers för att istället bygga kartspel av Littlebigplanet. Summan borde bli storslagen – eller är det falsk matematik?

3

The Unfinished Swan

Giant Sparrow skapar storbolagsindie i ett spel som handlar om att måla hela världen (lilla mamma). Unfinished Swan är lika vackert som det är olustigt.

68

Call of Duty: Black Ops 2

Med Black Ops 2 vill Treyarch ta nya friska tag med en spelserie som trots sina försäljningsframgångar inte har anledning att ligga på latsidan. Och de gör det genom att sikta framåt.

8

God of War: Ascension

Efter avslutet på en av modern tids mest episka actiontrilogier har Sonys Santa Monica-studio letat sätt att motivera nya äventyr med Spartas argaste krigare: Kratos. I God of War: Ascension görs det via multiplayer.

8

Sly Cooper: Thieves in Time

Sanzaru Games adopterar Sly Cooper från Sucker Punch, adderar tidsresor till familjeåterföreningen och skapar Thieves in Time. Men kommer historieböckerna att minnas dem som elaka styvföräldrar eller nytänkande myspäron?

18

Playstation All-Stars Battle Royale

När Sony och Superbot nu skapar sin egen Smash Bros-serie kommer äntligen den eviga frågan besvaras: Vem är egentligen starkast av Fat Princess, Kratos och Parappa the Rapper?

33

Tiger Woods PGA Tour 13

Tiger Woods PGA Tour 13 är en slipad produkt – och ett cyniskt pengahål. Michael Gill förklarar hur, med hjälp av Hulken, Göran Zachrisson och ett snår fullt av brännässlor.

12