Inlägg av Empa

Inlägg som Empa har skrivit i forumet

Skrivet av Bojkott:

Testade det en snabbis, och det jag kan säga är att vissa delar av spelet är riktigt skoj och det finns mycket potential, men man känner verkligen av Early Access på sina ställen, och framför allt själva byggandet är riktigt kasst. Man kan inte flytta saker, och man får inte tillbaka allt om man förstör den för att kunna placera om den. Att stå och hålla in F när man craftar är heller inte en så värst rolig mekanik.

Dina pokemon kan bygga åt dig

> Det är dock ännu oklart vad hennes mål är, men känner vi demonerna i Diablo-serien rätt så är det antagligen inte att bjuda på kakor och saft.

:/

Skrivet av anon_326185:

Tänk att vi diskuterar priset på att ha moral.

Fel synvinkel. Han hade moral eftersom han valde att rapportera detta istället för att sälja det some en 0day, vilket troligtvis skulle kostat betydligt mycket mer.

Men det finns oerhört få människor som befinner denna kunskap och att han ska få väl belöning för att ha hittat ett problem som ingen annan har hitta samt att han har lagt ner all tid på detta samt dokumenterat detta så att Valve har kunnat lösa detta helt av egen vilja är något som man förtjänar mer än enbart någon månadslön på.

Jag ser det som att det är omoraliskt att inte erbjuda korrekt vinst för någon som detta.

Skrivet av miffot:

Har du en källa på detta, eller någon hitt på summa, väldigt svårt se att dem betalar 10-20X mera, du menar alltså 75 000 dollar är vad dom brukar betala för hitta sånt hära?

Lägg ner

Av egen erfaranhet, vi anställde pentesters på projektbasis för 40 tusen Euro för att göra en kortare pen test som varade 3 veckor.

Och vi var ett företag som var en bråkdel av valve i storlek, vi hade ca 12 anställda vid den tidpunkten. Att anställa konsulter för 50-200k USD är inte så ovanligt.

För mindre pentest projekt så är oftast start priset runt 10k Euro och det är då det billigaste paketet.

Du kan lägga ner.

Skrivet av miffot:

nej mera tycker jag inte, tycker det var en helt ok summa för finna en expmoit och rapportera den

Utan tvekan en struntsumma, du fattar väll att företag som Valve betalar 10-20x för att hitta problem som detta?

Och detta är ett problem som skulle kunna ha skapat nästan oändligt med problem för Valve om han inte hade anmält detta till Valve.

Jag kommer ihåg när achievements var nya i Spel och hur reaktionen på den tiden i min krets / vad jag läste online så tyckte folk att det var trams som utvecklarna la in för att artificiellt pressa ut mer tid ur spelarna utan att faktiskt ha riktigt gameplay att underhålla dem med.

Förvisso så kan jag se att vissa achievements är lite häftiga, men dock så håller jag fortfarande med den gamla tanken att det egentligen inte tillför något i spel utan är bara en easy win för att försöka få vissa att spela mer.

Så röstade Nej. Det känns som det minst viktiga i ett spel. Till och med omslaget är viktigare för mig.

Skrivet av Alienshade:

Ca 50% låter lite lägre än vad jag hade räknat med nu. Tror att ca 10% bara har slutat att bry sig så att det inte påverkar dom längre.....

Alla köper inte saker första veckan..

Jag köpte dock både en Ps5 i december till kontoret och en Ryzen 5600x till mig själv utan problem.

Skrivet av delli:

Detta är faktiskt jävligt roligt för detta stämmer inte!
Är själv en cyklist och är med i ett forum med cyklister där man snackar om märkliga annonser, varpå det var en som la ett pris 3x värdet av varan egentligen. Ja är där efterfrågan så fine, MEN då anmälde någon annonsen och priset justerades ner till det som var mer tänkt för cykeln.

Så jo Blocket kan gå in och justera annonser efter påbackning.

Om blocket skulle gå in och justera priser på det jag säljer etersom de har sin egen uppfattning av vad det är värt så är det rakt av vansinne.

Om jag säljer en PS5 för 10k eller en gammal Super Nintendo för 50kr är min business, inte eran eller blocket.

Skrivet av baggso:

Rik idag, fattig imorgon..

Hur blir man fattig imorgon av detta?

Skrivet av Avedagreat:

Verkar som det är löst nu, testade att kolla steam via min webbläsare och jag kan se att det funkar att köpa spelet. Det kostar 29,99 euro.

https://store.steampowered.com/app/271590/Grand_Theft_Auto_V/

Fel spel, du länkade 5an när det handlar om 4an https://store.steampowered.com/app/12210/Grand_Theft_Auto_IV/

ånajjj

Skrivet av LinkXLank:

Blizzard bannade en hearthstone spelare och det går klart att blåsa upp det, anställda gick emot beslutet och folk sa ifrån i en relativ stor mängd. Blizz valde att sänka straffet och ge tillbaka prispengarna. Din yttrandefrihet och demokrati är densamma, du har din rätt att säga vad du vill ändå. Tror inte någon tar det ifrån dig, sen finns det alltid en tid och en plats för att uttrycka sig.

Att förbjuda diskussionen är det jag är emot, vilket är därför jag är inte så sugen på att köpa något från blizzard igen.

Skrivet av LinkXLank:

Däremot ATT Blizzard valde att banna spelaren skapade omedvetet mer publicitet till problemet, ingen lyfte ett finger innan och sen efter händelsen blev det en snackis, vilket gjorde att folk blev mer medvetna om situationen.

Fanns det något att lyfta ett finger till innan det hände? Jag förstår inte riktigt din poäng.

Skrivet av LinkXLank:

Härifrån förslår jag att man försöker jobba för att bli av med det systematiska problemet. Prata med kollegor, skriv insändare, försök skapa medvetenhet om att det faktiskt finns ett problem och att försöka stödja Hong Kong protesterna i de media som går.

Det är exakt det jag gör här?

Skrivet av LinkXLank:

Om man ska bry sig om Blitzchung, tycker jag man ska gå hela vägen.

Det kanske förvånar dig, men jag precis som de flesta människor har inte direkt friheten att dedikera mitt liv till detta. Och att sätta up någon "minimigräns" på vad man ska göra är bara löjlig gatekeeping.

Jag förstår inte riktigt vad din poäng är, eller är det bara eftersom du gillar Warcraft att du vill helst inte se något dåligt om Warcraft nämnas? Jag själv älskade WC3 och det var just WC3 som fick upp ögonen för mig som utvecklare, men att Blizzard (ett företag som jag älskade) väljer att lyda kinesisk regim som på flera sätt påminner om Nazi Tyskland är totalt oacceptabelt i min åsikt.

Skrivet av LinkXLank:

Vägrar du köpa saker från andra företag som har avtal med Kina då? Vad hade du tänkt det gjorde för nytta eller är det mest princip sak? Lite som att sätta ändra din profilbild på fb till våga vägra Blizzard.

Om de har tydligt bevis på att Kina undergräver vår yttrandefrihet samt demokrati så gör jag det gärna.

Om de har avtal med kina ger jag mig inte ett dugg i, jag hade inget problem med att den kinesiska versionen av WoW hade annat innehåll (tex att de censurerar ben och liknande som kan kännas stötande/är olaglig för den kinesiska marknaden)

Skrivet av LinkXLank:

Bojkott är en väldigt väl beprövad metod som i flesta fallen aldrig funkar, sen hjälper det inte hong kong heller för den delen att sitta vägra köpa från Blizzard.

Okej, vad för alternativ föreslår du?

Gud vad grymt det skulle ha varit, men vägrar köpa något från Blizzard pga hong kong.

Skoj spel att spela coop i.

Fast sista bossen var riktgit dålig

Skrivet av robbis:

Fattar inte varför dom envisas med att ha motion sensors till overwatch. Vem fan vill använda det i ett sånt spel liksom?

Jag antar att det är krav från Nintendo, de vill nog att deras leksaker som de har utvecklat till switchen ska användas för att det är en av Nintendo Switch's unique selling point.

Det är ju klart att det finns stöd för det i koden, är ju bara en variabel, så de kan sätta ihop vilka kombinationer av team de vill, tex 30v30.

Frågan är om de planerar att stöda det, att dela upp spelarbasen till 3 olika game modes skapar 3 olika sätt att spela spelet på och dvs 3x mera saker att stödja.

Man kan se att de redan nu har overrides på abillities för Solo inställt (medic_super:medic_super_solo) så troligtvis så har de någon gång kommit fram att utifall de vill göra Solo så blir de tvugna att ändra på vissa karaktärer som inte skulle fungera i Solo såsom i Duo/Trio.

Jag tror mycket väl att vi inomsintid kommer få Solo / Duo, men jag gillar när utvecklare försöker fokusera på en front för att göra den versionen så polished som möjligt.

Skrivet av Gogge:

Jag har runt 50 timmar lite halv-casual ingame och har inte utforskat klart alla zoner, explore-delen är riktigt cool och det finns en hel del potential i deras crafting/bygg-system.

Tyvärr var griefingen bland det värsta jag sett i något spel, inte helt oväntat kanske med 100% "always on" PVP utan några som helst safe zones, alla kan döda alla när som helst. Problemen har påpekats massor med gånger för Bossa i väldigt genomtänkta inlägg men de verkar inte förstå problemet alls, här är en av många långa trådar med massor av inlägg (kolla den länkade tråden också) och här är utvecklarnas "working as intended"-svar.

Jag kanske kan ge en annorlunda bild.

För mig var explore delen oerhört tråkig, combaten emot mobs var till stor del hjärndöd, rewards var tråkiga/ointressanta, all content i spelet kändes tomt.

Förutom just själva PvP delen, de få timmarna jag spelade så löste jag kanske 3 quests samt 2 raids, och sänkte kanske 10 andra spelares skepp, det var fan det enda roliga jag haft i spelet

Lyckades till och med möta kraken en gång (Gud vad tråkig encounter det var, basically världens häftigaste boss som inte ger någon loot alls..)

TBH Enda anledningen jag ens provade spelet var pga 100% always on PVP, synd bara att looten var så värdelös och att riktig progression inte finns.

Skrivet av Komured:

Kan inte se att någon nämnt Total Anihilation ännu, ett av tidernas bästa RTS om man frågar mig

"Mest populära strategi spelet just nu"

Även om jag håller med at TA är grymt, och att deras uppföljare inte lyckades var en tragedi :/

Skrivet av Dominus:

Hoppas vi slipper en massa tramsiga fantasy-rpg för flera år framöver.
Det har verkligen gått inflation i dessa.

TES-serien är för övrigt en av de mest överskattade spelserierna någonsin.

Håller helt med, srsly jag har oerhört svårt att fatta vad som får folk att bli så galna över TES serien, main storyn är nästan alltid tråkig, och side quests är väldigt "hit or miss" jag gillade en del större side quest lines (Tex den som gör en till vampyr) men overall? Meh.

Gothic 2 var by far bättre som rpg..