Inlägg av Stevenbivenh

Inlägg som Stevenbivenh har skrivit i forumet

Man får hoppas att Elden Ring: Shadow of the Erdtree bara dyker upp från ingenstans under februari fast man inte vet nåt ännu

Skrivet av kallandes:

Testade på lilla första banan 4U Gas. Dom söker bara av det rum man pekar på, eller är i. Inte hela banan. Jag sköt ihjäl de 4 rånarna först. Verifierade med ipaden att alla var utslagna. Hade inte tagit hand om deras vapen, eller handklovat rånare eller civila. Men fortfarande söker dom bara i ett rum.

Fungerade för mig på sjukhuset ’relapse’ och då sprang de över till första byggnaden där jag missat att hitta en civilperson. Har även fungerat på andra banor, det kan vara så att man måste köra kommandot i ett rum där det finns något form av bevis kvar så fortsätter de leta vidare på resten av kartan. Tycker det fungerat förvånansvärt bra för egen del så tråkigt om det inte fungerar för dig.

Vet inte om det har betydelse om det är ”search the room” eller ”search the area” då man kan få lite olika val beroende på vart man kollar i rummet.

Skrivet av kallandes:

Ja jo, det är sen gammalt. Tänkte om det var söka hela banan, när man har en civil kvar på en gigantisk bana

Ja det är det kommandot gör när inga beväpnade fiender finns kvar

Skrivet av kallandes:

Var hittar jag det komandot? Det låter ju grymt för de stora banorna 😄

Eller du menar kanske bara i ett rum? Inte en hel bana, som jag hoppades på? 😄

mitten musknappen sedan knapp "6" ( "search the room/area")

Skrivet av Johan Lorentzon:

Ja det är väl mer i ett rum/område..men tror de tar större områden nu än tidigare? Testade på macken första banan och då gick de till och med ut och letade.

När du neutraliserat alla fiender och fått "bring order to the chaos" så ska kommandot "search the area" fungerar så att botarna springer och plockar upp allt man missat på hela kartan, brukar iaf fungera för mig

Dock plockar de inte sådana bevis som ger bonuspoäng (tex Laptops, smuggelgods)

Må gud förlåta dig och dina synder

Legend of Zelda

Duck Hunt

ICE Climber

Top Gun

Tennis

Farsans guldiga Legend of Zelda minns jag allra tydligast pga att kassetten var just guldfärgad. Vet dock att jag någon gång glömde hålla in RESET knappen när jag stängde av strömmen så hans sparade profil där han klarat ut spelet försvann De andra spelen kommer jag även väl ihåg men minns dock inte vilket jag spela först

Nej! Posten har slarvat bort det 2 gånger så har inte fått min förhandsbokning ännu

Hoppas inte detta stämmer, hade förbokat så tycker de borde kunnat skickat det lite tidigare än idag

Skrivet av Gen:

Jättebra guide! Förutom att det heter "daisy chain" och inte "desi chain"

Tack ändrar det

Skrivet av fejksson:

Tog du bild på din datorskärm med mobiltelefonen?

Självklart! Jag gjorde det då jag skrev detta på en annan dator och bilden tog jag vid testet.
Visst jag hade kunnat kört SnippingTool och skickat bilden på mailen eller dyligt men blev inte så

Deshroud EVGA GTX 1070

Grafikkort är något de flesta PC spelare suktar efter där vi har allt ifrån entusiaster som alltid ska ha det allra senaste till de som nöjer sig med att få fram någon form av bild på sin monitor. Jag personligen tillhör troligen den sistnämnde där jag inte har uppgraderat min dator sedan bygget 2012 mitt grafikkort GTX 970 köptes in 2år senare 2014. Så nu när det var blev jul så tyckte tomten att det var dags med nya klappar i form av nya datorkomponenter. Att gå från en Intel i7 4770k till i7 13700K vart ett av de större komponent lyften, men som vid mitt första bygge så saknades grafikkort som hör till denna generation. Där priserna på nya grafikkort har skenat iväg mot månen, även om man siktar på att införskaffa ett mellanklasskort. förhoppningar fanns på RTX 4070 Ti men efter att ha läst tester konstaterade jag att vänta till nästa generation. Jag vill/har inte lust med att betala lika mycket för ett grafikkort som resten av mitt bygge, men vad jag inte visste var att min räddning kom krypandes runt hörnet.

En god vän till mig slår nämligen på stora trumman och införskaffar sig en helt ny spelrigg vilket leder till att hans gamla grafikkort blir över. Då det annars skulle ha hamnat i elektronikåtervinningen så får jag det helt gratis. varken hans gamla eller mitt kort är direkt det nyaste på marknaden men det innebar ca 60% bättre prestanda om man jämför dessa generationer på Sweclockers prestandaindex. Vilket för mig gjorde att jag kunde gå från att köra på Low till High/Ultra på bland annat Ready or Not & Call of the wild: the Angler. Min monitor kör 1920x1080.

Problemet? mitt GTX 970 lät som en kyrkmus medans hans GTX 1070 lät som ett jetplan, jobbigt då resten av min burk är tyst. Jämför jag båda korten sida vid sida tycker jag mig se att mitt Asus 970 har mer biffig och troligen effektivare kylare

Jag började söka mig runt på webben för att se om man kunde byta ut fläktarna eller göra något åt ljudet med annan fläktkurva.
Där stötte jag på ett begrepp jag inte kände till 'Deshroud' vilket innebär att man gör en avskalning av alla plastkåpor ner till kylflänsarna och sätter ditt större effektivare fläktar. Efter lite forskning tar jag beslutet att jag testar, kan ju inte bli sämre.

Väl isär tar jag även steget att byta ut kylpastan, kan ju inte skada att få lite färsk kvalité pasta.
Jag behövde även slipa ner fästena där plastkåpan suttit tidigare för att kunna få ner fläktarna direkt mot kylflänsarna. Detta gjordes enkelt med en dremel.

Jag hade även en idé att grafikkortet möjligen skulle kunna styra de nya fläktarna så gjorde en liten specialare med en egengjord kabel likt en VGA PWM adapter men tyvärr så visade det sig senare att grafikkortet inte orka dra runt fläktarna med sin egen styrning. Det hördes hur fläktmotorn fick ström men den orkade inte sno runt, trots att enligt spec skulle de dra mindre ström. Jag hade alltid en tanke att ändå styra fläktarna från moderkortet så detta var inget större problem.

Fläktvalet landade till slut på Arctic P12 120mm då jag är nöjd med hur fläktarna presterar på min Arctic Liquid freezer II 360 och att de är prisvärda fick ett 5pack PST för 350:-
PST möjliggör daisy chain (parkoppling) så man kan använda en utgång på moderkortet för att styra flera fläktar på samma signal. Skillnaden på fläktstorlek blev ganska stor när man lägger de nya och gamla fläktarna bredvid varandra.

Sedan installerar jag fläktarna med hjälp av buntband.

När allt sitter på plats ser det sedan ut såhär.

Nu är det teststart nr2 och fläktarna hoppar igång efter att jag kopplat om fläktstyrningen till moderkortet istället för att försöka driva dem från grafikkortet.
För den skarpsynte, ja det är flera olika märkningar på nätagget dock är det ett 860.

Lättnaden när allt fungerar som det ska är stor då jag aldrig tidigare gjort något liknande. För att kunna styra fläktarna så använder jag mig av ett gratisprogram vid namn Fan control där jag ställer in en lämplig fläktkurva.
Fan control finns att hämta gratis på Github Fan control

Summa kardemumma av det hela är att det var väldigt enkelt att genomföra och det finns även risk att jag i framtiden gör något liknande med nyare grafikkort. Har du ett grafikkort som låter mycket och du är hyfsat händig så skulle jag rekommendera att göra likadant. Skillnaden för mig blev väldigt stor och då inte bara i ljudnivån som nu i jämförelse är knäpptyst mot det tidigare jetplanet. Vid belastning så sjönk även temperaturen från tidigare 85-87C till 66-67C och då ligger fläkten på ca 55-60% (1100RPM).
Estetisk så tycker jag det smälter in bra i mitt bygge då allt är svart som natten. Ledsen om någon RGB-lover får hjärtinfarkt, här är det endast strömdioden som lyser upp mörkret.

GTX 1070 DIY Limited Editon
5
Mästerligt
+
Tyst
+
Svalare
+
Roligt projekt
-
Alla vill/kan/vågar inte utföra det
Det här betyder betygen på FZ

Top Gun till NES

Älskade spelet när jag var liten men klarade aldrig förbi 3e uppdraget

Ganska enkelt val

Kör mitt ASUS Strix 970 från 2014 börjar bli tungrott med de nya spelen kör bara 1080p på min monitor så går än så länge. Är så äckligt dyrt att uppgradera idag får se om det kommer något 4070 eller 4060 kort med rimlig prislapp.

Annars har jag sagt att jag vill ha min kompis GTX 1080 Kort när han uppgraderar sin dator, men det kan säkert dröja ett bra tag

Skrivet av Tomas Helenius:

Fem, sex år gamla som var hyfsat billiga då som lägstakrav är väl ändå rätt snällt? GTX 970 är ju ändå åtta år gammalt.

Ja det är sant, tiden går fort när man blir gammal 😁

låga?? mitt 970GTX kort klarar inte lägsta kraven vet dock inte hur sugen jag är på spelet ändå

ordlig.se nr 168, 5/6

🟨🟩⬜🟨🟩
⬜🟩🟨🟨🟩
⬜🟩⬜🟩🟩
🟩⬜⬜⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

ordlig.se nr 166, 3/6

⬜⬜⬜🟨🟨
⬜⬜⬜⬜🟨
🟩🟩🟩🟩🟩