Inlägg av Herr_Haubitz

Inlägg som Herr_Haubitz har skrivit i forumet

Destiny 2. Jag har lagt så många timmar på det men sören vilken FOMO-känsla det finns i det spelet tack vare seasons. Du kan i dagsläget inte i spelet göra matchmaking för raids/nightfall gm utan måste använda appen för Bungie antar att du är med i en klan och inte spelar solo och faaa om du inte kan vad du gör. PvP är mög för lobbyn du hamlar i är så orättvist balanserad emellanåt, inga updates på kartor och mycket hänger på abilities. Köpblockad på det mesta och sunset på äldre content man BETALT för. Härligt spel, kommer alltid spela det men fiiiii faaaaaaa!

Skrivet av Poisoninmyveins09:

Bara en prov version tyvärr,

Rackarns. Borde förstått att det var för bra för att vara sant Tack för rättelsen!

Såg att Age of Empires III Definitive Edition på Steam är gratis.

Skrivet av Jim128:

Ursäkta min newbie-fråga nu, men FF14 Complete Edition som säljs på Steam just nu, är det verkligen grundspelet + alla fyra expansionerna, eller bara grundspelet + Endwalker? Enligt Kotaku innehåller Steams erbjudande alla expansioner, men enligt Steam-butiken är det grundspelet + Endwalker. Vad är det som gäller?

https://kotaku.com/final-fantasy-14-sale-discount-shadowbring...

https://store.steampowered.com/sub/698768/

Alla frågor får man ställa! Jag läser det som att Steam säljer grundspelet + Endwalker. Inte Complete edition där alla expansioner ingår. De har nog satt ihop en bundle själva skulle jag tro. Du får dock Heavensward också men inte den 2 andra expansionerna. Klickar du på FFXIV spelet i info om vad som ingår så länkas du till grundspelet dessutom.

Så inget nytt (inte förvånad) om Beyond good and Evil 2 vad jag kunde se efteråt. Kom precis vid ”credits”.

Tror ärligt att vi inte kommer få se det färdigt. Men man ska aldrig sluta hoppas!

Skrivet av Freakon:

Frågor från en noob som är intresserad. Spelade det för längesedan och kom en bit, men har glömt typ allt.

Hur är det att börja spela idag?

Vad måste man köpa för att komma igång?

Är där en grundläggande mainstory man följer från början till endgame? Det fanns när jag körde vill jag minnas men kan ha fel.

Det verkar finnas massor av olika expansioner, vilka behöver man från början och vilka kan man vänta med?

Vad kostar spelet i månaden?

För att summera det ”kort”:

Det är enkelt att börja spela igen då du kan gå med i Novice Network i början. Fungerar som en liten hubb för återkommande/nya spelare där det finns mentors för att hjälpa till vid frågeställningar, tips m.m.

Vad som behövs köpas binder väl ihop dina 2 sista frågor. I dagsläget så är sista expansionen Endwalker. Innan dess har du Stormblood och Shadowbringer. Jag rekommenderar att du loggar in på ditt konto och kollar vilken expansion du har eller var du är i storyn så vet du vilken expansion du ska köpa härnäst eller ens om du är klar med Heavensward.

Alla dessa expansioner kan du köpa separata eller som paket både i Squares egna butik eller tredjepart.
Månadsprenumeration förekommer men vid varje köp av ny expansion så får du 30 dagars provtid om jag inte minns fel (kolla upp det innan köp). Jag kör per månad som det är nu men det finns 3 månader, 6 och 12 månadersvis som alternativ. Priset per månad är för närvarande 148kr.

MSQ eller Main Scenario Quest är det som du följer. Berättelsen i spelet som i vilket annat Final Fantasy som helst. Sen har du även Side quests och job specifika quests för ex Paladin, Gunbreaker, Black Mage osv.

Well finns säkert mer att säga som jag glömt men detta är det lilla haha!

Jag röstade PS5 i den aspekten att i ”framtiden” om du köper en ny tv/stream-puck så har du möjligheten för Xcloud/Game Pass vilket inte är lika öppet hos Playstation då det är ett ”krav” för streaming att du har en konsol men i Xbox värld inte är ett. Så därav min röst men om du kan ha båda!!! För det har jag.

Även jag har ett konto på Uplay där jag spelat mest. Om de kan göra en cross-over i stil med Destiny 2 gällande att binda ihop konton och ha samma karaktärer så kommer jag nog skaffa det på Steam. Får se…mest också för att prova det på Steam Deck!

Steam kör Bandai Namco rea. Ni No Kuni 2 och Code Vein för 190kr. Fungerar klockrent på Steam Deck 60fps. Givet köp och helgspel!

Horizon Forbidden West och Return to Monkey Island. 2 riktigt bra spel!

Level 99 på Season of Plunder så efter den 100! Tack och hej Destiny 2 ett tag och tillbaks till Ghost of Tsushima eller Guild Wars 2.

Skrivet av bluenephilim:

Ja, jag gillar verkligen soff-/sängspelandet med decket, jag har hört en del klaga på att den är för tung efter ett tag men jag har inga problem med det.

Men jag är fortfarande sugen på de där AR-glasögonen..

I början tyckte jag den var lite otymplig men vant mig. Visst utan trackpads hade den varit smidigare men har heller inget större problem gällande vikten på den.

Skrivet av piddau:

Bra tips med startalternativet! Även om jag knappt kommit någonstans med mitt gamla konto... Ska absolut testas när jag har tid över.

Nu när Lutris är tillbaka i appcenter så har jag börjat testa att få mina spel på Epic's platform att fungera också. Fungerar riktigt smidigt, lägger till spelen i Steam också så man kan köra dom som vilket annat spel.

Mest kul för jag spelade det så mycket förr och slutade när jag äntligen fick ihop till min Twilight. Nu när jag verkligen kan köra casual i soffan/sängen så är det väldigt kul igen och att det ens fungerar haha.

Skrivet av robbis:

Jag testade detta också men jag hade svårt för kontrollerna. Även testat SwTor och kontrollen sög där också. ESO funkade bra eftersom det är anpassat för kontroll.

Håller helt med dig. Inlärningskurvan för kontrollerna är ju inte det lättaste. Än värre i SwTor tyckte jag än i GW2. Absolut lättaste är ju givetvis FFXIV där de i princip tog layout från konsol till Steam Deck. Samma gäller för ESO tror jag?
Klart lättare var ju det eftersom de spelen gavs ut på konsol från början haha! De 2 andra är ju inte direkt anpassade för de lanserades enbart på PC.

Alltså klart detta inte är för alla men Guild Wars 2 fungerar fint på Steam Deck. Ladda hem kontrol layout: Radial menu skills är tips.
Inställningar är allt på low förutom models som är på medium, texture high, antialiasing FXAA och render sampling på medium.
Faktiskt ganska stadiga 60fps, kryper ibland ner på 40.
Klart spelbart och gratis på Steam!
Du kan om du har ett gammalt konto sätta in följande kommando i startalternativ: -provider Portal
Då kommer du till original launchern och kan logga in där istället för Steam!

Destiny 2 då den nya säsongen drog igång. Let the grind begin!

Hitta Outriders till Steam för en billig peng då köpte det och installera på min Steam Deck. Riktigt kul, fungerar med lite justeringar ganska ”stabila” 50fps med upp till 60 i lugna områden.

Råkade av en slump (hade ej koll) bli debiterad för 12 månader psplus innan den nya prenumerationerna kom ut. Sååå betalade 200kr något för att uppgradera så jag kunde spela Stray och Ghost of Tsushima gratis…värt det!

Musiken, känslan och rent allmänt allt i Ghost är magiskt.
Stray är mysigt, tar min goda tid (hur f**n klarar man spelet på 2 timmar för en achievement???? 😂)

Suck….Destiny 2 med Solstice event! Säger alltid till mig själv att nej nu är det nog…och ändå hittar det nedrans spelet ett sätt att fånga in mig igen.

Personligen ser jag detta mer som ännu ett exempel (Genshin Impact m.fl) på vad mobiler kan uppnå med dagens chip.
Att det ens är möjligt med ”stora miljöer” och 3D på ens mobil (kommer alltid uppskatta snake på min gamla 3310 mest!) är riktigt kul att se. Vet att jag lät gammal med den sista meningen och ja jag vet att 3D spel på mobilen funnits ett tag haha.

Sen att det är ett Divison spel är ju ett plus! Men jag spelar för hellre på Pc, konsol istället för mobilen. Kommer garanterat att testa men finner ingen ro i att sitta med spel i mobilen.