Inlägg av MasonDixon

Inlägg som MasonDixon har skrivit i forumet

Jag hade väldigt roligt med förra Astro Bot. Supermysigt spel med bra musik och jag gillade den nostalgiska playstation historiken.

Några spekulationer, jag tror inte vi kommer få se några superstora nyheter. Jag tror att Insomniac Games kan stå för det största spelet. Enligt tidigare läckt roadmap jobbar de på flera marvel spel just nu. Venom kan komma 2025. Tyvärr inget nytt Ratchet & Clank på flera år.

Bluepoint Studios (senast Demon's Souls) jobbar på ett nytt IP - det var fyra år sedan de släppte något så det kan vara dags för ett spelsläpp under 2025.

Housemarque (senast Returnal) jobbar på något nytt men kanske lite tidigt att släppa något 2025?

Önsketänkande att Naughty Dog presenterar ett nytt Uncharted. Kommer givetvis inte hända men man kan drömma.

Skrivet av Påskmust:

Osäker hur det är på Steam men på Playstation Store så kan man klicka hem DLC:t även om man inte äger spelet, så om man planerar att införskaffa det i framtiden så behöver man inte vänta.

https://store.playstation.com/sv-se/product/EP8427-PPSA19116_...

Tack! Jag väntar på den fysiska utgåvan. Hade tänkt att köpa Switch-versionen men det kanske får bli PS5 om man kan knipa dlc.

Märkligt med tidsbegränsade dlc…

Perfekt storlek, ett maffigt +70h spel. Jag hoppas de gör en riktig maffig avslutning på huvudstoryn, ett stort problem för mig när jag spelade färdigt Valhalla och Odyssey förra året var att spelet aldrig fick ett avslut. Jag vill ha en pampig låt och eftertexter när jag lagt över 100h i ett spel. Är det för mycket begärt?

Jag fick ihop 35 avklarade spel förra året. Några korta och några längre. Man försöker snitta 10 speltimmar i veckan. Då borde man hinna med ett stor-spel på 6-8 veckor. Sedan ber man på sina knän att det blir en rejält regnig sommar så att man med gott samvete hinner med ett par spel över semestern. Se till att inte vaccinera dig mot influensan så kan du hoppas på en rejäl virusinfektion på hösten som varar en vecka och där man i varje fall orkar spela 3 hela dagar av 7 = 20-25h.

Jag hade köpt en bärbar playstation konsol om det också släpps fysiska spel till den. Jag förstår att detta med största sannolikhet aldrig kommer hända och då är jag med största sannolikhet inte intresserad. Jag spelar nästan uteslutande hemma med fysiska skivor så jag har ingen användning för en dedikerad bärbar konsol med endast digitala spel.

Skrivet av ElyziuM:

Älskar Origins/Odyssey/Valhalla, har platinum på alla.
Mirage var meh.
Är ”red” som Valhalla osv blir det nog Collectors edition köp.

Mina favoriter är nog Black flag och och Origins. Jag hoppas Red går tillbaka lite till rötterna när det gäller historieberättandet och har bra sidouppdrag som är relevanta. Jag ser gärna en stor öppen värld men de behöver inte ta i från tårna när det gäller alla uppgraderingsbara aspekter. Jag behöver inte 1000 olika vapen, skepp, husdjur, bostäder som skall uppgraderas. Tyvärr bygger denna spelmekanik på att de skall ha möjlighet att sälja massa olika skins. Jag tyckte Ghost of Tsushima är ett bra exempel där spelet hade en bra avvägning. Historien kom alltid först och de olika vapnen och uppgraderingarna byggdes in i storyn på ett naturligt sätt.

Har personligen inget problem när det säljs lite digitalt krimskrams i spel men herregud 100-200+ kronor per klädesplagg är ju helt sjukt. En större DLC kan vara värt ett par hundralappar. Jag var osugen på detta spel redan innan och nu kommer jag inte röra det med tång även om det är kul. Det finns andra schysstare spel att lägga pengarna på.

Aj, nu måste jag spela både valhalla och mirage i år. Det är de enda spelen i serien jag har kvar. Jag bävar lite över Valhalla då Odyssey tog +170h att avsluta för mig och Valhalla är nog ungefär samma längd har jag hört.

Skrivet av Metroid:

Tror snarare att han är för upptagen med Stardew Valley fortfarande. Han håller även på med ett projekt tillsammans med någon annan utvecklare.

Öh.. nja. Han jobbar parallellt på sitt nya spel Haunted Chocolatier (sedan 2020). Även det gör han helt själv utan inblandning från någon annan spelskapare.

Nu har jag sett trailern 4 gånger och jag måste säga att jag har gått från tveksamt positiv till full hype! Det finns givetvis många sätt detta spel kan tanka på men Jag hoppas att detta blir en fullträff och att vi får ett riktigt bra xbox-exklusivt spel. Min xbox har mestadels varit avstängd under 2023 så jag ser verkligen fram emot ett riktigt härligt matiné-äventyr.

Tveksamt positiv. Om storyn är bra så ger jag det ett försök även om jag inte är ett fan av första-person. Animationerna hopas jag att de jobbar vidare på för det såg väldigt stelt och tråkigt ut. Ett indiana jones spel förtjänar att bli lika bra och snyggt som ett next-gen Uncharted spel men dessvärre ser detta inte ut att bli fallet.

Skrivet av Fulci:

Jag spelade klart kampanjen i Assassin's Creed Origins och Odyssey, men orkade inte igenom Valhalla. Så hoppas de tonar ner längden lite jämfört med Valhalla. Sidouppdragen var betydligt bättre i Valhalla men det blev tyvärr lite i skymundan av den rätt jobbiga kampanjen. Speciellt med de tråkiga mytologiska delarna. Sen vore det förstås bra med nya och intressanta open world system, att Ubisoft vågar riskera lite mer. Men förväntar mig inte allt för mycket, utan det blir sannolikt mer av deras formel.

Jag har under förra året spelat igenom AC från början och är nu 140h in i Odyssey. Det spelet hade definitivt klarat sig bättre av skära bort en stor del onödiga och repetitiva sidouppdrag. Misstänker att det kommer ta mig ytterligare 30h innan jag är färdig. Valhalla vet jag inte om jag mäktar med helt enkelt.

För er som inte känner till hela historien så har Twin Galaxies inga pengar att driva detta vidare men bevisen är klara: Billy Mitchell har använt mame och inte original hårdvara och sedan ljugit om detta. Karl Jobst som rapporterat om detta har kallat Billy Mitchell för fuskare och hävdat att han använt save states och klippt ihop flera spel för att få high score. Billy Mitchell har då även stämt Karl Jobst, den rättegången har inte startat ännu.

Suck - Jag är så himla less på Tatooine. En liten skit-öken-planet i utkanten av galaxen och av någon anledning så måste den vara centrum för allt som händer. Räcker det inte med att Luke och Anakin växte upp där? Det finns en hel galax där ute som de kan van vara kreativa med.

Första fullpoängaren

Haha, ärligt så gissade jag faktiskt på några.

Jag är försiktigt optimistisk och hoppas verkligen det blir ett riktigt bra spel. Hoppas att det blir i tredjeperson…

Jag gillade verkligen spelet, det var 70 härliga timmar för mig. Framförallt är hela Harry Potter-världen väldigt mysig. Det de lyckades bra med var stridsmekaniken och de fanstastiska miljöerna. Huvudstoryn var svag och mycket av ubisofts "samla-pluppar-på-kartan" var helt meningslöst efter ett tag då man aldrig hittade bättre. Många glitchar och buggar drar ner betyget till 8/10 för mig men blir det en upföljare blir det ett givet köp. Jag hoppas de får in ännu mer av den atmosfäriska och knasigt magiska delen av Harry Potter-världen.

Skrivet av Ruffles:

Svårt! Men det är svårt att slå en remake av Silent Hill 2.

Silent Hill 2
Stalker II
Alone in the Dark
Replaced
Hellblade II
Little Nightmares III

Hade Tomb Raider I-III Remastered fått en fysisk utgåva hade den kunnat kvala in.

Det verkar komma en fysiska utgåva, i varje fall verkar den gå att köpa via Play Asia

Här är spelet på youtube om någon vill titta.
https://www.youtube.com/watch?v=J9oVQ43j22g

Lite uppdatering är att nu har tre spelare kraschat spelet. Fractal som är den regerande världsmästaren i NES Tetris och PixelAndy som tidigare hade världsrekordet i högsta level (innan Bluescuti nådde killscreen).