Inlägg av SeniorGamer

Inlägg som SeniorGamer har skrivit i forumet

Jag gillade känslan i första spelet. Grym musik och ganska häftiga, om än stela, strider. Pyssel momenten var ju inte superroliga, men i vilka spel är de det å andra sidan. Kan nästan föredra denna typ av pussel istället för att hitta "vevarmen som saknas till veven" eller hitta "den triangelformade stenen som ska sättas i det triangelformade hålet" osv.
Ska det vara pussel så vill jag ha mer avancerade i stil med Myst-spelen eller The Witness.
Tyckte "pusslen" i Hellblade funkade helt okej, men de borde ju vågat utmana spelaren lite mer.

Alla dessa spel, tillsammans med bl.a. Lucas Arts, hade ett magiskt skimmer över sig. Älskade hur de berättade en story och inte bara var fokus på själva spel momentet, som de flesta andra spel under den här perioden.

För egen del kom det stora genombrottet med Myst, som blev next level på hur man kunde uppleva och leva sig in i ett spel.

Spelade igenom Metal Slug 3 på Switch (16 continues... ...). Ett spel som tål att nötas för att känna att man blir bättre. Sista nivån dog jag rejält många ggr

#GuessTheGame #723

🎮 🟥 🟩 ⬜ ⬜ ⬜ ⬜

#RookieGuesser
https://GuessThe.Game/p/723

Som skurk är ju Bowser svag, dock väldigt känd... Och på något sätt är han ju synonym med TV-spelsboss.
Som onding i spel kommer jag nog alltid hålla Sephiroth väldigt högt. Han var ju läskig på riktigt, och den enda fienden i ett spel som fått mig att känna mig helt tom och uppgiven... ... En känsla som jag fortfarande bär med mig såhär ca 25 år senare...

"problemet" för Nintendo är att många av deras köpare inte är regelrätta gamers, de är ofta helt vanliga familjer som tycker det kan vara roligt att spela någon gång ibland eller som fick tips om att Switch var en bra konsol till barnen. De är inte så beroende av att ha den senaste tekniken, och förstår inte varför de ska köpa en ny konsol som verkar se ut och fungera som den gamla.
Har Switch 2 inte någon ny rolig funktion så tror jag att det kommer bli en segstartad release. De måste verkligen få till bra releasespel och tajma släppet till julhandeln om de ska lyckas.
I längden kommer de dock säkert att sälja ganska bra, många Switch-ägare kommer ju vilja köpa ny konsol någon gång inom de närmsta åren.

Kommer Switch 2 ha Oled? För mig är det verkligen en dealbreaker! Köper inte en LCD igen!

Jag hoppas på att det inledningsvis är exklusivt till en plattform - vilket skulle öka chanserna till att det släpps en väloptimerad version. Sen kan de lugnt och stilla släppa till andra plattformar framöver.
Hoppas verkligen att det blir en version som är orginalet värdigt!

Nintendo har alltid varit bra på att skydda sina karaktärer, så att om man köper ngt Nintendo-relaterat så ska man kunna känna sig trygg med att Nintendo godkänt produkten. Varför ska andra få uppmärksamhet och kanske tjäna pengar på Nintendos varumärke??

Jag tycker det är rimligt att de skyddar sina varumärken. Jag tror att de flesta stora företag gör på exakt samma sätt. Sen har Nintendo extremt starka och välkända varumärken - så jag tänker att de utmärker sig mer då det finns ett intresse från andra att utnyttja dem.

Riktigt bra spel! Blev positivt överraskad och spelade igenom under några dagar. Roliga bossfighter som är ganska utmanande utan att kännas orättvisa. Grym musik också!

Skrivet av Sur Apan:

799-899 för 25-50h, nej tack även utan mtx.

Brukar vara svårt att jämföra speltid och pris. Lite som att man kräver att en biofilm för 150kr ska vara minst 3 h lång...

Visst, speltid är ju inte helt oviktigt, men finns ju andra saker som är ganska mkt mer viktigt. Som om spelet är bra och roligt att spela...
Har hellre roligt i 25h än tråkigt i 75...

Vissa spel ska inte vara längre än 15h. Alldeles för många spel som blir enformiga och långtråkiga på slutet.

Kommer säkert en patch tids nog... Gissar att de prioriterar att få ut spelet och att stillbilder blir snygga.

När de inser att spelarna vill ha 60 fps, och att spelet säljer dåligt, så kommer hitta en lösning.

Sonen och hans kompisar spelade detta så att fingrarna blödde igår. De verkade ha väldigt roligt. Och jo, spelet finns!

Ett väldigt utmanande spel, som många unga gamers aldrig kommer ta sig igenom 😉
Orginalet håller bra fortfarande, mkt tack vare att det är uppbyggt av stillbilder och att världen i sig känns unik och levande.

FF7 remake är ju fortfarande oftast bländande snyggt, särskilt ljussättning av miljöer och huvudkaraktärerna. Men vissa miljöer och NPC:er kan se lite platta ut. Men som helhet är spelet oerhört vackert och detaljerat.

Så håller Rebirth liknande klass så har jag inget att klaga på.

Kan absolut påverka ens upplevelse. Med låga förväntningar så är det ju ofta en stor chans att man blir positivt överraskad.
Samtidigt tycker jag att man som yrkesverksam recensent ska kunna betrakta spelet för vad det är, oavsett vilka förväntningar man hade när man började spela.

Därför viktigt att det i recensionen framgår tydligt vad betyget baseras på och att spelets för- och nackdelar beskrivs. Och grafiken ex bör beskrivas med "i stil med..", eller "lika tekniskt avancerad som ..", och inte "jag trodde den skulle vara bättre..." - som inte säger så mkt för oss läsare. Jämför saker med varandra, istället för hur ni upplever spelet utifrån era förväntningar, eftersom det är svårt att förstå vilka förväntningar ni haft.

Vi spelar ganska mkt på vår Series X, men blir till 99% spel från GamePass.
Till PS5 och Switch köper jag fortfarande det mesta fysiskt, mest pga priserna.
Det roligaste senaste tiden är nog Evercade där man får fysiska kassetter i fina fodral med instruktionsbok 🥰

Ingen som tycker att utvecklarna av Palworld tagit en rejäl genväg när de låtit sig "inspirerats" så mkt att de i stort sett lånat viss design rakt av..?
Nintendo har lagt ner stora summor och mkt tid på att skapa designen på Pokemons, så självklart granskar de Palworld.
Min magkänsla säger att det är AI-skapat och sedan lite handpåläggning för att snygga till. Tror inte att detta lilla företag haft tid och pengar att skapa alla monster från grunden. Och så har de blivit så här lika flera olika Pokemons.

Jag tycker att de utnyttjar ett av världens största varumärken för att få extra uppmärksamhet. Hade fienderna haft en "egen" design så tror jag inte att spelet hade sålt i några 5 miljoner...
Är ju tydligt i trailern att de gör en grej av att fienderna påminner om Pokemons - MEN NU KAN DU SKJUTA MED AUTOMATVAPEN OCH DET ÄR TUFF MUSIK!

Jag är inget Pokemon-fan på ngt sätt och har ingen bitterhet över hur de utvecklats över tid.
Men visar man upp framsidan från Palworld för 100 personer på stan, så kommer de flesta tro att det är Pokemon - och det är detta spelutvecklarna utnyttjar.

Och blir nu Palworld ngt väldigt stort för denna generation så kommer dagens unga tro att Pokemons är ngt från Palworld - och då är det ngt som är lite svajigt.

Det var en underhållande medryckande trailer de gjort för spelet. Men sonen kunde ju namnge ett gäng pokemon som de "inspirerats av"/kopierat
Otroligt likt pokemon-designen i allt från utseende till stil.

Jag tror att AAA-spel kommer hamna runt 900 kr utan att folk kommer höja allt för mkt på ögonbrynen.
Man får avvakta och köpa på reor då spelen går ner till runt 500 kr.
Måste man ha spelen dag 1 så får man vara beredd att betala mycket. Och vad som är ett rimligt pris får ju marknaden styra. Försäljning kommer att gå ner om prislappen är för hög.

Jag skulle inte ha några problem att betala 800-900 kr för ett toppspel (typ Last of Us) som erbjuder en upplevelse som jag kommer ha med mig hela livet. Men skulle aldrig köpa ett spel som Mario+Rabbids för mer än 500 kr.

Har däremot svårt för Sonys digitala shop där man ska chansa och betala 899 kr för ett spel som man kanske tröttnar på efter 2 h. Utan möjlighet att ångra köp eller kunna sälja vidare. Skulle aldrig betala deras hutlösa nypris.

Jag är gärna en framtid där det är rimligt att man köper 2-3 fullpris spel per år och får ta resten på reor eller billigare indie. Hade nog blivit ett sundare spelande.

Skrivet av kaffe_is_life:

Lite lustigt att man inte ser +30 fps som någon större skillnad.

Förstår inte riktigt vad du menar. 60 fps kan man få i PS4-versionen på PS5 också.
Jag älskar spelet men den grafiska "uppdateringen" är verkligen minimal i denna version. Faktiskt att bedöma som obefintlig eftersom det nästan är omöjligt för ögat att uppfatta någon skillnad.

Köper det endast för att kunna spela de nya delarna som tillkommit.
Men måste ju erkänna att man hade hoppats på mer.