Inlägg av anon34332

Inlägg som anon34332 har skrivit i forumet

Jag kan tänka mig att sälja mitt exemplar (spelar det aldrig) om du fortfarande är intresserad.

Såg att det ligger ute för 199 kr (exkl frakt) på prisjakt så 100 kr + frakt (20 kr) känns väl rimligt?

Skrivet av visan:

Mitt tips är att köpa den konsol som dina kompisar har för det blir betydligt roligare. Skulle det nu vara så att dom inte spelar på konsol så vill jag lägga ett gott ord för PS då det blir billigare.

Ett bra råd tycker jag.

Eftersom mycket av diksussionerna har handlat om hur live tjänsterna fungerar kanske denna kan vara av intresse (någorlunda neutral jämförelse mellan XBL och PSN):
http://www.platformnation.com/2009/09/23/xbox-live-versus-pla...

Skrivet av dmn:

Det är ju lite svårt att svara på frågan huruvida man är beredd att betala för extragrejer utan att veta vad det handlar om...

Bra poäng. Jag såg inga siffror i artikeln och tänker nog hålla mig lugn tills man kan se mer om vad det handlar om för extra "tjänster" och kostnader innan jag tar ställning.

Rimligen borde marknaden sålla bort spel där totalkostnaden gör att det blir ointressant för majoriteten av spelarna. Det kommer alltid att finnas andra alternativ som man kan välja istället.

Skrivet av Zerp:

Tänk vad få som skulle göra det om det var dödstraff på det?

Ja, det hade inte varit någon roligt värld (och jag hade definitivt varit körd för länge sedan).

Nu skulle jag kanske inte jämföra att bli bannad från XBL med dödsstraff.

Min poäng var egentligen att jag förstår varför MS gör så här. Jag tror trots allt att det finns användare som väljer att inte flasha sin Xbox (och väljer att inte spela piratkopierade spel (online i.a.f.)) när man ser att konsekvensen kan bli att man blir avstängd helt och hållet från Live.

Skrivet av Zerp:

Visserligen sant. Men om priset för download sänks till säg 30kr per spel har alla vanliga xbox användare helt plötsligt råd att köpa 20ggr så många spel (och kommer säkerligen göra det). Dessutom kommer Xbox spelarbas förmodligen fördubblas. Alla kan i princip få spela de spel de vill lagligt = Varför bry sig om att piratkopiera?

Jag kan ärligt säga att jag hade inte köpt 20 ggr fler spel om de hade kostat 30 kr. Jag hade inte ens köpt 5 ggr fler spel till det priset. Jag köper 6 - 10 spel per år och då är inte priset avgörande eftersom de spelen håller mig fullt sysselsatt på den tiden jag har till Xbox.

Jag säger inte att det inte skulle säljas fler spel om priserna sänktes radikalt, men jag tror inte att det hade kompenserat för bortfallet/spel.

Skrivet av najtrows:

sen finns det ju fortfarande en moralgrej i det här, och jag är inte en gnällig unge som borde skaffa mig ett jobb för att ha råd med deras skit. det är fortfarande skit.

jag har liksom tröttnat på att vara missnöjd för ett köp på mellan 500 till 700:-, och sen ett månadstillägg för att kunna spela det med polare. nä jag säger antingen gratis eller inte alls.

skulle dom dock börja köra en "du har ju köpt spelet så då borde du ju inte behöva betala FLER GÅNGER för att få spela det med dina kompisar också" så kanske min investering inte skulle kännas lika jobbig och onödig. DÅ kanske man skulle kunna köpa spel för att det känns VÄRT.

Jag förstår nog inte riktigt. Om man inte tycker att spelen är bra är man väl överhuvudtaget inte intresserad av dem (spelen ifråga)? Jag hänger inte med i resonemanget "jag tycker inte spelen är bra så jag vill inte betala för dem, men jag vill spela dem ändå". Finns det inte bättre saker att lägga sin tid på då?

Om det är kostnaden för Live som är problemet finns det ju andra konsoler där det är gratis (PSN ex.) och man inte behöver betala för att spela med kompisarna.

Skrivet av Zerp:

Min åsikt: Inga problem om de stänger av din access till ett specifikt spel för du försökt spela det piratat, men att hindra dig från att chatta eller spela andra lagligt köpta spel. Det är inte rimligt över huvud taget. Blir folk som felparkerar eller går mot röd gubbe (andra vanliga förseelser alla vet är fel) permanent förbjudna från att parkera bilar eller vistas på gatorna???

Men det är ju inte direkt avskräckande, eller hur? Då har riskerar man ingenting med att piratkopiera spel.

Jag har inget som helst medlidande för personer som blir avstängda p.g.a. att man spelat piratkopierade spel (eller att man mixtrat med konsollen för att kunna göra detta - oavsett vad man spåstår sig ha för anledning att flasha den). I slutändan blir det vi, som betalar för våra spel, som får stå för de piratkopierade spelen också.

Ur ett bra spel kan man lätt få 100 timmars underhållning och slår man ut priset per timme blir det inte så farligt.

Hej Mineralvatten,

Vilken plattform som är bättre är givetvis en smaksak.

Jag har alldeles för lite erfarenhet av Playstation 3 för att uttala mig om hur den fungerar men jag kan bara delge varför jag valt 360 och jag upplever den.

Mitt val baserades på ett antal spel som var/är exklusiva för Xbox såsom Mass Effect, Gears of War och Forza-serien. Jag vet inte riktigt om PS3 har någon riktig killerapp (Uncharted eller Killzone kanske?).

Xboxlive har fungerat mycket bra för mig och jag har egentligen aldrig haft några problem. Live delen är minst halva upplevelsen i vissa spel (ex Battlefield Bad Company, Gears of war eller Forza motorsport) och om Du kan spela med folk Du känner är det ett plus. Kolla vilken konsol som är övervägande bland dina vänner och ta med det i ditt beslut. Kan inte uttala mig om hur mycket mer Du får för Dina 40 - 50 kr på XBL jämfört med PSN.

När det gäller den grafiska biten kan jag inte säga att jag sett några större skillnader mellan Xbox och PS.

Om Du väljer Xbox hade jag satsat på Elite (kan inte bekräfta något vad gäller en superelite). Den stora HDD kommer väl till pass. Xboxen tenderar att låta lite när man spelar från Skiva och att lägga över spelen på HDD kan minska volymen. HDMI tror jag är standard nu (?). Dessutom kan det finnas nedladdningsbart material du vill ha och då är det skönt med mycket utrymme (har själv 20 gb och det börjar bli trångt).

PS3:an har givetvis också sina fördelar. BlueRay är ju lite fränt och hårvarustabiliteten är (som jag förstår) bättre på PS3. RROD har ju tyvärr varit alldeles för frekvent (har själv skickat in min en gång). Med detta sagt måste jag också säga att jag var främst ute efter en spelkonsol (separat BlueRay spelare är helt ok för mig) och att Microsoft skötte det bra när jag skulle skicka in min Xbox.

Vet inte om Du blev så mycket klokare, men lycka till med ditt val.

Har precis fått ett bud på samtliga spelen och skall prata med köparen om detaljerna. Återkommer med besked om spelen finns kvar eller om de sålts.

S: Operation Flashpoint 2 / Dirt 2/ Oblivion (alla till Xbox) SÅLDA

Har ett par spel som jag inte spelar. Det är ju synd att de ligger och dammar om någon annan skulle kunna ha glädje av dem. Samtliga är till Xbox 360. Priserna är exkl frakt och kostnader för betalning (se internetgirot nedan).

Oblivion (Game of the year edition) (100 kr)
Dirt 2 (200 kr)
Operation Flashpoint 2 Dragon Rising (300 kr)

SPELEN ÄR SÅLDA..

För din och min säkerhet tänkte jag använda Internetgirot. Detta är en tredjepart som Du betalar till. Efter att Du fått spelet och konstaterat att allt fungerar släpper Du betalningen till mig. Kostnaden för detta är 20 kr/spel. Kostnaden delar Du och jag. D.v.s. du betalar 10 kr. Utöver detta tillkommer frakten. Det är 22 kr (för enkelhetens skull 20 kr) per spel.

Länk till internetgirot:
http://www.internetgirot.se/betala

M.a.o. tillkommer 30 kr på priserna ovan

Du kanske redan tänkt på detta Gunner, men kolla runt på olika storefronts. Där finns designs m.m. (både gratis och som Du måste betala för).

Som jag förstått det finns det både regionslåsta och regionsfria spel. Med tanke på att EA normalt är rätt så konservativa skulle jag gissa att NHL är det senare (d.v.s. låst).

Ränder på tvn? Tror att detta kanske handlar om PAL (där L:et står för Lines), NTSC och SECAM. Det är olika standarder som används på olika ställen i världen (där vet jag att Sverige(Europa) använder annan standard än USA och Asien).

Dock har jag inte helt hundra koll här, men det kanske finns någon på forumet som vet mer?

Grattis till vinnarna. Vi ses online...

Skrivet av it is me MARIO:

Det kvittar om det är en vän eller ej, min åsikt är att en pirat är en parasit,
har man inte råd så låter man bli med spel,
i detta fallet så har båda piratkompisarna välbetalda jobb och klarar utan större problem att köpa sina spel istället.

Har precis samma erfarenhet som Du. De fåtal jag känner till som har piratspel m.m. ligger klart över medelinkomst och kan definitivt betala för sina spel.

Det blir vi som i slutändan betalar för de piratkopierade spelen också.

Skrivet av Richard:

Försöker få min sambo att börja spela Xbox 360

Akta dig, blir hon för intresserad kanske du får svårt att spela dina favoriter

Min sambo fastnade egentligen bara för ett spel och det var Tiger Woods. Inte riktigt katergorierna du nämnde, men tänkte ändå att det kan vara ett tips.

Skrivet av Zelaxe:
Skrivet av Badd01:

The Orange Box (Half Life, Portal & Team Fortress) tycker jag är grymt prisvärd (under 200 kr)

Och varför i helvete skulle man vilja spela dessa spel till 360 i en sunkig konsoll-port?

Dålig dag Zelaxe?

Tycker att det är tre bra spel (till ett bra pris) och med tanke på att frågan är postad i Xbox forumet tycker jag nog inte att min rekommendation är obefogad.

The Orange Box (Half Life, Portal & Team Fortress) tycker jag är grymt prisvärd (under 200 kr)

Kan inte säga att jag kommer på några spacesim spel, men när det gäller Flygsim kanske Il-2 är något för dig?
http://www.fz.se/artiklar/20090924/il-2-sturmovik-birds-of-pr...

Själv har jag en lite äldre 360 så jag kan inte riktigt uttala mig om hur den låter i förhållande till en Elite.

Jag har min Xbox stående bredvid TV:n för maximal avkylning. Hade inte vågat sätta en i en låda / ett skåp med tanke på RROD. Möjligt att jag är överdrivet försiktig här, men det allmänna rådet brukar vara att den skall stå väl ventilerat.

På gamespot finns ett "galleri":
http://www.gamespot.com/images/6230586/flashpoint-weapon-rack...

Och här Du en video om Javelin. Under den finns det ytterligare information om fordon m.m.:
http://www.gamespot.com/showcases/flashpoint?sid=6230474

Du har själv skrivit Mass Effect. Det var spelet som fick mig att skaffa 360n. Ett av de mest underhållande spel jag kört. Det enda negativa jag kan säga är att sidouppdragen är lite enformiga.

Eftersom Du tagit med Dirt 2 antar jag att Du gillar bilspel? Då måste jag rekommendera Forza. Tvåan finns ute nu (för typ 200 kr) och 3:an kommer under oktober. Näst efter Mass Effect är Forza 2 det spel jag lagt mest på. Detta handlar dock uteslutande om racing (asfalt) om det är så att det är rallyaspekten du gillar med Dirt.

Battlefield Bad Company har något år på nacken och jag har själv inte kört online på ett tag, men det är ett grymt kul spel. Har för mig att jag sett detta för runt 200 spänn. 2:an kommer ut någon gång i mars nästa år.

Om Du gillar RPG och inte kört Fallout 3 kan jag varmt rekommendera det också. Ett stort plus här är att sidouppdragen är grymt varierande.

Lycka till...

Skrivet av Oddman:

Just Mass Effect är ju ett lite udda spel. De har ett fantastiskt spel i grunden, och en fin story, men vart tog resten av galaxen vägen? Allt utanför huvudstoryn är i princip bara upprepningar på samma modeller, om och om igen.

Jag håller med om att sidouppdragen kan blir tjatiga. Har dock sett väldigt lite negativt om ME, de flesta verkar ändå få en positiv upplevelse.

Som sagt smaken är som baken, men ME fick mig att skaffa Xbox360 och det måste man ju vara tacksam för