Inlägg av Abrakadabra

Inlägg som Abrakadabra har skrivit i forumet

Skrivet av Johan Lorentzon:

På alla konsoler så räcker det att primärkontot på konsolen har spelet digitalt så kan resterande användare spela (så länge det är installerat) och får egna sparfiler. Så det är inte något problem

Aha! Det var mer än vad jag visste!

Vad skönt att konsoltillverkarna tänkt på det. Tänker på alla hushåll med flera personer som spelar.

Blev positivt överraskad när jag spelade detta för ett par år sedan. Ett väldigt bra spel.

Min största önskan inför PC-versionen: ragdoll fysik.
Otroligt konstigt att spelet inte har detta på PlayStation.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Alltid ett märkligt val. Ge folk flera sparfiler så kan man testa olika karaktärer, fler i familjen kan spela osv.

När det gäller just att flera i familjen ska kunna spela; kan man komma runt problemet om familjemedlemmarna har egna profiler på konsolen? Visserligen, för att det skall fungera så kanske det krävs att man har en fysisk kopia av spelet, annars om man köpt spelet digitalt så borde det knytas till den profil som genomförde köpet?

Det här är ändå vanliga familjesituationer som man tycker att utvecklarna borde känna till och tänka på för att underlätta för sina kunder.

Tråkigt att spelet inte kommer att erbjuda ett performance mode på släppdagen. Ett spel som endast kan spelas i 30 FPS på nuvarande generationens konsoler köper jag bara inte. Det är en dealbreaker.

Sen förstår jag verkligen inte varför det enda läget som verkar erbjudas för dem som kommer att köpa spelet på konsol är en upplåst framerate som kommer att variera mellan gissningsvis 25-35 FPS? Utvecklarna själva måste väl ändå förstå hur otroligt dåligt det kommer att kännas för spelarna? Spelet borde i alla fall ha ett låst 30 FPS läge.

Bra konkurrens mellan Sony och Microsoft = grymt för oss konsumenter! *gnuggar händer*

Jag köpte en PlayStation 5 runt släppdatumet och min speldator är lite väl utdaterad för att spela något av de nya, mer krävande spelen. Jag har inte heller råd att köpa nån mer spelhårdvara på länge. Men ändå gillar jag att Microsoft nu köpt upp Zenimax Media. Det betyder ju att de framöver kanske kommer att ha lite mer intressanta förstapartstitlar. Det här kan bli det mest intressanta konsolkriget på länge. Ska bli både kul och intressant att följa!

Att spel som exempelvis FIFA inte redan har en 18-årsgräns är för mig helt bisarrt med tanke på systemet med lootlådor!

Att EA var giriga med att införa ett liknande system i Star Wars: Battlefront II kan potentiellt sätt bli det största misstaget de någonsin gjort mot sig själva.

Vore härligt om de patchar RE7, RE2 Remake samt RE3 Remake med någon lättare typ av ray tracing så att man slipper screen space reflections på konsol.

Skrivet av Abrakadabra:

Resident Evil 3

Skrivet av Piccolo:

Vad var det du ogillade med remaken?

Först och främst så vill jag bara säga att jag tycker att det är ett okej spel, men det är långt ifrån så bra som det borde ha varit.

Jag tycker att det är på tok för linjärt. Det känns nästan som om utvecklarna inte visste om det gjorde ett Resident Evil eller Uncharted-spel. Vissa ställen är lite mer öppna som exempelvis en del av staden i början av spelet. Sjukhuset är väl också okej antar jag, även om bandesignen är ganska bristande där. Sen att de helt klippt bort klocktornet (förutom bossfighten utanför) från originalet är inte okej. Spelet har inte heller nån ragdollfysik som remaken av 2:an hade. Där har du några av många exempel på varför jag blev så besviken på spelet.

Tråkigt att behöva skriva det här om sin favoritspelserie, men remaken av Resident Evil 3 har övertagit förstaplatsen på listan av mina största spelbesvikelser någonsin. Det hade ju verkligen potential att bli sjukt bra med tanke på nyversionerna av både det första och andra spelet. Snacka om att skita i det blå skåpet!

Jag har nu haft en PlayStation 5 Digital Edition sedan slutet av november och kan gladeligen meddela att jag är mycket nöjd. Däremot så tycker jag att kritikerkåren har överhypat DualSense handkontrollen. Visst, den är häftig men på många kritiker har det nästan låtit som om den är det bästa som hänt tv-spel sedan skivat bröd. Så ligger det inte riktigt till om man frågar mig.

Dessutom verkar styrkorset vara handkontrollens akilleshäl (i alla fall mitt exemplar). Det känns lite "sladdrigt" och gnisslar något. Tråkigt också att precis som med PlayStation 4 så har Sony valt att skicka med en alldeles för kort laddningskabel till handkontrollen.

Annars är själva konsolen väldigt tyst och vad jag kan minnas just nu så är det den första konsolen jag sett där kylningen påminner om den i en PC på det viset att kalluft sugs in på framsidan, medans varmluft skjuts ut på baksidan.

Skrivet av Frazzefraz:

Fick även nu från Amazon att jag får min PS5 digital senast imorgon kl 20.00.

https://imgur.com/EDQ8DoZ

Samma här. Beställde strax efter 00:00 inatt.

Skrivet av Dex:

Den blev precis tillgänglig på Amazon. Fick beställt en som kommer på måndag!

Har fått bekräftelse mail också!

Hoppas bara det stämmer också

Tack vare ditt inlägg lyckades jag också plocka en (digital edition) på Amazon.
Håller tummarna!

Jag släppte just en video om Horizon Zero Dawn:

WildStar är ett extremt bra MMO. Jag kommer nog att spela det igen när patchen kommer. Man får nästan lite dåligt samvete över att inte spela det mer än vad man gör. Spelet förtjänar bättre av mig.

Släppte just en ny video där jag visar att man kan spela The Elder Scrolls Online ungefär som ett vanligt Elder Scrolls-spel.

Mycket nöje!

Citat:

Trevligt klipp.

Tack!

Citat:

Kommer du göra någon återkoppling efter du spelat raiden och de andra delarna du inte lagt tid på?

Möjligtvis om jag känner att det finns tillräckligt att prata om. Det händer ju så mycket i spelbranschen att jag kanske hellre gör en ny video om något helt annat. Vi får se. Men med stor sannolikhet så kommer jag vid något tillfälle att göra fler videor om Destiny.

Släppte just en ny video:

Mycket nöje!

Citat:

Hoppas du inte tar illa upp.

Absolut inte.

Citat:

Pratar du om att man kan förstöra hus så visa klipp på det. Pratar du om spawns i plan så visa klipp osv.

Att visa mer i videon om det man faktiskt pratar om kommer jag att försöka bli bättre på med tiden. Nu i början när jag inte riktigt är van med att spela in och redigera videor än så har jag försökt att hitta ett bra tempo. Dvs. det får inte ta för lång tid att göra en video, men den skall ändå vara underhållande och informativ. Som sagt, det kommer att bli bättre.

Citat:

Tycker du saknar mycket fakta om spelet och betan Du vet inte vad du tycker som saker.

Det där är något som jag också lagt märke till såhär i efterhand. Jag har säkert sett min BF1-video runt 20 gånger nu. Ska försöka tänka på det i framtiden.

Tack för bra kritik!

Här är min video om gårdagens PlayStation-event!