Inlägg av magma

Inlägg som magma har skrivit i forumet

Intel ARC770 för 1440p? Intel måste verkligen ha arbetat hårt med drivrutinerna, kul att se!
Kommer klara mig, men tänker vänta då jag har massa annat i backloggen.

Skrivet av almblad:

Haha, så roligt mmm review bombing is the shit

Köpte mitt Helldivers 2 via HumbleBundle, stod inget om att det krävs ett PSN konto för att spela, enbart att Steam var ett måste. Frågade om pengarna tillbaka på grund av det helt plötsligt krävs ett PSN konto, fick pengarna tillbaka.

Hade ändå tröttnat på spelet, så det slutat skitbra det här

Jag köpte via gamebillet som är en äkta keyseller, stod ingenting om att det krävs något ps-konto heller på deras sida, (står fortfarande inte i skrivande stund). Hade man kunnat undvikit detta? Ja, det tror jag. Allt fungerade ju och folk var glad samt nöjda.

Räknas kanske inte som någon nyhet, men intressant. Svårt att föreställa sig hur fps-genren varit om doom inte existerat.

Är definitivt en av de bättre programmen på svt play tillsammans med naturfilmerna med Henrik Ekman. Det märks om inte annat att det är skaparna bakom grotesco som gjort "Herr talman", jag tycker Sverige behöver fler program som detta som vågar ta ut svängarna lite mer!

Det är svårt att välja en favorit bland låtarna de har i slutet på varje avsnitt men "Herr Talman - Jag har varit ett svin" är med bland top 5.

Jag kan också rekommendera Operation Klotty men tyvärr verkar den inte gå att hitta längre heller. Bland det roligaste jag sett på svt play.

Precis så här kan det gå när många spel ska anpassas till den stora massan. Går funktionen att stänga av så är det ok, men är den "inbyggd"... då är det illa.

Halva upplevelsen är ju att få utforska och ta reda på lösningen själv. Påtvingade tutorials i spel är ungefär som att någon skulle sitta bredvid dig på en biograf och berätta vad som ska hända i filmen.

Mina bästa spelupplevelser har varit utan handhållning: system shock 2, Zelda OFT, Half life 1-2, Morrowind, Unreal, RTCW, Gothic 1-2 och Silver (för att nämna några).

Bara spelen håller hög kvalitet så är jag nöjd 👍

Bra att de har ambitioner, men bara vi inte får ett "star citizen"...

The first omen (2024):
Stämningen och miljöerna har de fått till riktigt bra, inte särskilt otäck, men intressant att se vad som hände innan The omen från 1976 (originalet). Samtidigt får jag intrycket av att "detta har man sett förr", men några få överraskningar. Klart godkänt. 3/5.

Ny trailer och skärmbilder på kommande stalker 2:

Källa: https://www.dsogaming.com/screenshot-news/stalker-2-gets-new-...

Skrivet av Johan Lorentzon:

Tror inte de bryr sig så mycket om Playstation och Xbox. N har som sin egen lilla fil på motorvägen och konkurerrar inte direkt med de två drakarna. De har som kört sitt eget race sen Wii och spelat samexisterakortet i stället för attackkorten.

Ja, kan ligga något i det du skriver.

Skrivet av Gertzy:

Jag har en hel tråd med rykten och spekulationer om det, inne på sida 62 nu Senast var det på tapeten att den skulle visas upp i någon kapacitet nu under Mars-April men sköts den upp till Mars 2025 så förväntas nämnas precis innan eller under investerar-mötet 7e Maj där de ska presentera siffror för föregående år men också prognoser för kommande FY så de lär behöva försäkra sina investerare om att de har ett spännande år framför sig. Kanske stämmer ryktet om att de vill säkra upp en starkare lineup innan lansering, eller så vill de inte krocka med PS5 Pro som förväntas lanseras i November och utannonseras i Juni. Andra har spekulerat i att de vill vänta på att Yen-kursen ska bli starkare igen så de inte behöver gå med förlust på Switch 2. Kanske är det en kombination av det? Personligen skulle jag bli glad om den släpps nu i år men annars verkar det vara Mars 2025 som gäller.

Precis, den tråden följer jag men vad jag minns var det en hel del rykten innan första switch kom också.
En lansering i år eller till julhandeln skulle vara riktigt kul för då har man något att se fram till när höstens mörker och kyla närmar sig.

Skrivet av Ruffles:

Rätt tajming. Det gäller att ha en bra lineup av spel under lanseringsfönstret och det första året, det var till stor del det som gjorde Switch så framgångsrik initialt. När de känner sig trygga med att de har detta samt när Switch-försäljningen börjat mattas än mer, är det nog dags. Men jag tror att våren 2025 är mer sannolikt.

Med både nytt Zelda, Mario och Metroid, kanske? Vi får se. Men Nintendo brukar leverera kvalitet och i så fall är den definitivt värd att vänta på. Priset för Switch med oled var runt 4500 kr på lanseringsdagen och har knappt gått ner så mycket på 3 år...

Blir en sväng i ogästvänliga No rest for the wicked och sedan fortsätta äventyret i SIlver 1999 (är ungefär halvvägs nu).

Jag undrar hur många gånger som switch 2 releasedatum har spekulerats kring vid det här laget?

Vad väntar Nintendo på?

Släpps switch 2 till hösten kommer den att konkurrera med PS5 pro som också spekuleras att dyka upp runt julhandeln. Personligen är jag mer sugen på en switch 2 än ett kraftfullare ps5.

Definitivt fps från 90-talet och början av 2000.

Jag vet inte hur mycket man vågar spela, för det verkar råda oklarheter om man får behålla sin karaktär när spelet är färdigt?

No rest for the wicked är också riktigt bra på att måla upp en fasad om att världen är så lugn och fridfull, för det är den verkligen inte. Under ytan är det ett dark souls, och ett frustrerande sådant, egentligen mest på grund av den undermåliga prestandan.

Till spelets försvar är det ju bara i early access och fortsätter troligen så något år framåt? Spelet har ju knappt varit ute 1 vecka ännu och utvecklarna verkar jobbar hårt. Jag hoppas de fortsätter släppa fixar och ta till sig kritiken för stor potential finns.

Skrivet av Jonas Vågström:

Again, har inget emot att EVE är attraktiv och brukar inte störa mig på ”sexiga karaktärer” vanligtvis. Men i Stellar Blade görs det på ett sånt uppskruvat sätt att min inlevelse i berättelsen och gameplay bryts.

I Bayonetta, en spelserie som jag också uppskattat, passar det bättre in då allt annat är så överdrivet men här sticker det ut för mycket.

Och som sagt: Smaken är som baken, och just karaktärsdesignen var en sak som låg spelet i fatet för min del

Jag förstår din synvinkel, och det kan man tycka Jag försöker inte ändra på någons åsikt.

Längesedan jag spelade Bayonetta (måste varit på ps3), men gillade striderna framförallt och tonen. Stellar blade verkar följa en råd tråd på dylika sätt. Viktigt också att spelet är lagom utmanande, vill inte att det ska övergå för mycket till dark-souls-svårt, för då tappar jag tyvärr lätt mitt tålamod och spelglädjen går från glädje till frustration.

Jag blev lite skeptisk efter alla negativa recensioner på steam, men verkar som utvecklarna bryr sig och brinner för att få spelet så bra som möjligt efter konsumenternas önskemål, vi är uppe i 4 hotfixar på mindre än 1 vecka, vilket är imponerande. Det är ju early access trots allt och moon studios har något alldeles speciellt på gång. Betygen verkar också gå upp sakta men säkert för varje dag som går, jag hoppas Moon studios kan ro skutan hela vägen in i hamn

Skrivet av Mikael Berg:

Nu var det ju kläderna han reagerade på och inte hennes utseende. Dessutom skriver ju Jonas klart och tydligt i recensionen att man bör bortse från hans skepsis om detta inte är något som sticker i ögonen för en själv, så jag har svårt att se problemet.

Precis, men kläderna är en del av ekvationen också och bara skrivit vad jag tyckte, precis som recensenten gjorde

Recensionen ökade köpsuget men väntar tills priset gått ner, kanske möjligen till black friday.

Skrivet av Earthscum:

Tveksam karaktärs design.... LOL Känns väldigt krystat att dra ner betyget för att Eve ser bra ut.

För mig är det bara plus i kanten att karaktären ser attraktiv ut.