Inlägg av jome

Inlägg som jome har skrivit i forumet

1

Ojoj, förfärligt förfärligt, att bara sitta inne och spela tills man svimmar!! Ut och rör på er, eller?

När jag sprang Midattsloppet 2010 såg jag en man kollapsad på en gräsmatta och en med vårdpersonal i en trappuppgång på söder. Utöver dessa avled en 23 och en 50 åring under loppet.

När jag och min fru sprang Hässelbyloppet såg hon en av cheferna på jobbet med ambulans på en gräsmatta som fick hjärtmassage, han klarade sig.

När vi sprang Kungsholmen runt 2012 såg jag en kille som avbröt mot slutet och fick vård och vätska av ambulanspersonal. Min fru sprang förbi en annan kille 2 meter ifrån spåret som fick hjärtmassage av ambulanspersonal, han överlevde inte.

Så sitt helst kvar pojkrummet eller "man cave"en och gamea, det verkar statistiskt rätt säkert

//Johan

Är det inte märkligt att ett företag som skapat flera nya spännande " ... of Death" uttryck fortarande är så populärt?

Ja från en som varit med ett tag är det komiskt att se sånt här.
Det som händer killen är ju så klart tragiskt, han har inte haft vare sig självkänsla eller självinsikt att säga nej. Det finns massor av ungdommar i hans situation, när farbror själv var ung så skulle många föräldrar varit glada som deras barn satt och spelade spel en helg. Bättre det än att bli ilurad droger och sprit av äldre "kompisar" som man inte kunde säga nej till.

Själv lirade jag pen&paper rpg i den åldern, vi satt ofta en hel helg och spelade, började på fredag och slutade på söndag. Det blev så klart spel in på morgonkvisten men vi hade väl ett gäng med riktiga kompisar som inte förlöjligade och retade någon som helt enkelt kroknade och måste sova. Man kunde säga nej.

Det kunde inte den här killen, han kände en press från övriga i spelet samt en press att spela bra, inte banga ur, ställa upp, vara en i gänget, någon att lita på.

Detta är bara klassikt grupptryck som drabbar alla genom hela livet. Några står inte emot, dricker sprit när det bjuds även om det redan varit för mycket, testar lite röka, kanske ett piller, alla andra gör ju det.

Frågan om varför han inte har självkänslan och självinsikten är intressantare än vilken last han inte kan säga nej till. Frågan varför hans kompisar inte såg till att han åt och drack är mer intressant.

Farbror Johan
(Jo vi åt och drack också alldeles för mycket kaffe minns jag.)

Gillar det, FZ lyckas igen sätta ett enligt mig rättvisande betyg.
Hoppas det håller i längden och inte blir upprepande.

Jag litar på FZ's recention eftersom de brukar stämma med min uppfattning.
Att spelet får toppbetyg på andra siter kan bero på flera saker.
Beroende på om man jämför med andra spel eller inte får man självklart olika omdömmen.

Är det bra grafik och ljud? De flesta verkar överens om ett JA.
Är det en öppen spelvärld? JA säger de flesta.

För en väldigt stor del av världens gamers är detta tillräckligt för en 4-5 av 5.
M a o har Ubisoft lyckats skapa ett bra spel för väldigt många.

För en annan stor del av världens gamers är detta inte alls tillräckligt bra för att kunna motivera vare sig pengar eller tid. Man har sett det förut men i sämre förpackning, inget nytänk, samma tradiga repetativa uppdrag som i andra FPSer.

Alla kan sampla lite vapen i en dyr ljudstudio och fixa till snygga texturer.
Det är däremot svårare att skapa en upplevelse där allt hänger ihop, det är såna lir som ska ha 5/5. Det är såna lir man kommer ihåg.
Vem minns FC2 om två år?

Har också release ver med 60gb och har inte haft några problem.

I ett land där det inte är konstigt att slappa på en strippklupp efter jobbet/skolan är detta mycket märkligt

1