Inlägg av Gubbtjyv

Inlägg som Gubbtjyv har skrivit i forumet

Ingen annan som tyckte det var lite lustigt att -TZEENTCH AND SLAANESH REPLENISHMENT RATES var en bulletpoint på deras roadmap? Och är dessutom lagt under Q3.

Skrivet av Map-pen:

Remake? De släpper ju exakt samma spel igen utan ändringar, alltså varken remake eller remaster.

I mitt tycke så borde WoW gått i graven för länge sen, men vill inte hacka på folk som fortfarande har kul, de får gärna fortsätta spela etc (känner flera som spelar fortfarande och har kul så det gör mig glad att de har kul). Men håller inte med att ny utsläpp av WOTLK inte kan kritiseras så som Vanilla och TBC classic släppen, bland det mest korkaste de gjort som dessutom delar en redan krympande spelarbas.

De skulle antingen funderat på eller redan börjat på göra en WoW två, spelet är för stelt och behöver förnyas ifrån grunden i alla fall vad jag anser men jag är ingen expert heller, bara en åsikt.

Nu är det så att de faktiskt har nya skuggor i spelet (det har de åtminstone haft i Classic och TBC Classic), därmed är det inte exakt samma spel, och därför kan det klassas som en remake.

Petitesser åsido så håller jag inte alls med om att om att WoW skulle vara stelt som du säger. Har spelat många MMOs och i min åsikt, vilken jag tror många andra skulle dela, är WoW Retail helt klart det MMO med bäst animationer och flyt i striderna. Det finns dock en hel del annat som i min mening gör spelet till ett dåligt MMO, men de är för många för att jag ska orka gå igenom.

Sen förstår jag inte på vilket sätt Classic skulle vara de mest korkade de gjort som du skriver, utöver att de delat spelarbasen (vilket det säkert finns lite sanning i, men 90% av de jag spelar med nu i TBC skulle inte spelat WoW alls om inte classic fanns).

Det verkar som vi båda tycker att WoW Retail inte är ett särskilt bra spel, men att Classic-släppen skulle ha någonting med det att göra är ett rätt långsökt påstående, om det nu är det du påstår.

Edit: Såg efter att jag postat att du gjort ett annat inlägg som kort summerat påstår att Classic stjäl resurser från Retail. Jag tror detta är helt fel. Nu gör jag bara ett par uppskattanden här, men det skulle inte förvåna mig om Classic-utveckligen görs av ett väldigt litet team på Blizzard. Åtminstone jämfört med retail. I retail ska det byggas nya världar, nya spells, talents, ombalanseringar, filmer, quests, och tio tusen (överdrift (kanske?)) andra saker. I classic-utveckligen ska gamla assets plockas fram ur arkivet... Om du tror att det är ett problem för blizzard att anlita ett team för att göra detta är du ute och cyklar.

Säg att Classic teamet är på 10 pers, och retail på 200. (Som sagt bara gissningar). Om du tror att om dessa tio pers togs från classic och började jobba på retail så skulle retail magiskt bli ett bättre spel... Then you cray cray.

Kritiken i denna tråd summerad: "LOL!!! Folk är så dumma som har roligt!".

Det finns många bra anledningar att kritisera Activision Blizzard. Att de gör en remake av Wotlk är inte en av dem.

Hej alla VE-entusiaster! Jag ska köpa ett VR-headset till min syrra som fyller år nu i slutet av februari och behöver lite hjälp. Har kollat lite guider online men inte lyckats få en bra uppfattning om vilket som är bäst. Lutar lite åt en index bara för att jag själv är Half Life-fanatiker, men det kanske finns andra med bättre utbud av spel/hårdvara?

Tacksam för alla tips!

Någon som vet hur det ser ut gällande universe-wipes? Gör de fortfarande sådant eller kan man börja spela nu?

Har varit en backer sedan innan de delade på Squadron 42 och SC men ännu inte testat spelet. Några frågor till er som spelar regelbundet -

- Bör jag ge mig in i spelet nu eller vänta tills det är mindre buggfritt?

- Har också hört att då spelet är i beta så gör de regelbundna "resets" av din karaktär. Hur fungerar det exakt? Vill definitivt inte börja lira då, p.g.a. att det finns så mycket annat att spela och det ökar risken att bränna ut sig på spelet tidigare än nödvändigt (väldigt sugen på att grotta mig ned i spelet).

- Bör jag ha ett bättre grafikkort än 1070 för att kunna uppleva spelet i all dess glans?

Visst att man inte måste gilla dem, men det måste vara sorgligt att vara en av dem som sitter och hyser så mycket hat åt de nya filmerna och dess regissörer. Själv är man ju som ett barn på kvällen innan julafton. Kommer ihåg hur sorgligt det var att se Return of the Jedi för typ 10-15 år sedan och tänka att det inte skulle komma några fler Star Wars-filmer. Nu så har man istället två bra uppföljare och en tredje på väg, som ser ut att kunna bli ännu bättre.

Skrivet av Tomas Helenius:

Jag tyckte artikeln var ganska tydlig där: det fanns ingen tydlig plan för spelet när Söderlund spelade den testversion som släpptes julen 2016. Efter hans kritik bestämdes till slut att flygning skulle vara med, och därmed fick spelet äntligen en övergripande idé. Vilket jag vill tolka som att hans kritik fick fart på beslutsprocessen, men det var inte han som kom med idéerna.

Frågan var huruvida EAs (Söderlunds) input hjälpte spelet eller inte. Absolut, spelet behövde en vision, men jag menar att visionen som låg till grund för E3-trailern inte hjälpte spelet. Hade spelet blivit sämre utan den? Möjligt. Men det är också möjligt att spelet hade blivit bättre om de fortsatte på banan som de hade innan de omstrukturerade spelet för att visa upp för Söderlund.

Vid närmare eftertanke dock så är hela frågan i sig nog ogiltig. Detta p.g.a. att jag är ganska säker på att majoriteten, om inte hela delen, av teamet som jobbade på Anthem är EA och inte Bioware då säkert ingen som var med och skapade spelen som gjorde Bioware till Bioware (Biowares spel upp till Mass Effect 3) jobbar kvar i dag. Så hjälpte EA EA?

Skrivet av Arzei:

Fast jag tycker att det i Schreiers artikel blir ganska tydligt att EA hjälpte mer än de stjälpte i det här fallet. Att bli påtvingade Frostbite sög, absolut, men i övrigt så var det ju i princip Söderlunds feedback som gav dem en tydlig vision för vad Anthem behövde vara, något de vid den tidpunkten hade saknat i fem år.

Det är ett sätt att tolka texten på.

Ett annat är att Patrik Söderlund inte skulle kunna skilja på ett bra spel och en koskit, och att i strävan efter att tillfredsställa honom så stjälpte hela projektet. Beslutet om att införa flygandet igen för att imponera på honom t.ex. Många av utvecklarna argumenterade ju att det skulle ta bort från upplevelsen och att det skulle innebära att man bara flyger förbi allt och aldrig hinner ta in detaljerna. Vilket jag fullständigt håller med om.

Jag kanske är lite partisk, men baserat på artikeln; när jag ser Patrik Söderlund försöka ge input framför mig så ser jag en tioåring som knappt kan sitta still i stolen klappa i händerna och högt utlåta "WOW! STORA EXPLOSIONER!" "PANG PANG!" Vilket kanske är en liten överdrift, men den mannen är allt annat än visionär. Bortsett från Battlefield-serien har han basat för ett enda bra AAA-spel?

Känns som att det blir färre och färre riktiga visionärer kvar i spelbranshen. Åtminstone som har resurser nog att göra riktiga storbudget-spel och särskilt inom rollspels-genren.

Skrivet av donniedarko:

"Sjukt bra spel" var väl lite att ta i.
Det är egentligen ett riktigt dåligt spel - men riktigt kul!

Spelet har ju ingenting egentligen, ingen story, ingen överväldigande grafik, dåligt med karaktärsinformation, dåligt med vapen - dåligt med allt egentligen.
Det som gör spelet "bra" eller "kul" är att det är många som spelar spelet, det går fort att hitta matcher, det är enkelt att komma igång och fatta hur spelet funkar, lätt att hantera men svårt att bemästra.
Hade du sagt att spelet var "Sjukt bra" om det var 10.000 pers som spelade det? Antagligen inte.

Om du bedömer ett multiplayer battle-royale spel på storyn och grafiken är du ju helt ute och cyklar från första början.

Spelet är sjukt bra för att de tog battle-royalekonceptet och polerade upp det tills de hade det mest kompletta spelet i genren. Balansen generellt är bra, vapnen är till stor del balanserade, mekaniken (hur vapnen känns och hanteras, hur du rör dig) är bättre än de flesta andra spel där ute och interfacet är i stort sett perfekt. Detta bl.a. är varför spelet är "sjukt bra", och jag tror att 90% av alla som har spelat ett battle royale skulle hålla med om det.

@Joakim Bennet: Från vad jag sett från filmer och bilder från spelet så verkar det vara en nedgradering sett till grafik jämfört med TW:Warhammer 2 vilket är synd. Stämmer det i din mening?

Ytterligare frågor gällande generaler/hjältar: Hur effektiva är vanliga soldater mot en general och vice versa? Om du har en general som är klart starkare än motståndarens, kan du i princip bara högerklicka på motståndarens och tvinga fram en duell som du vinner?

[World of Warcraft] Sökes svenskar till PvP

Hallå hallå.

Söker som ovan nämnt folk att spela med i pvp nu när BFA vankas. Jag och en polare har stora problem att hitta bra/trevliga spelare att spela med då de flesta av våra kompisar som tidigare spelat WoW antingen gått vidare till annat eller spelar väldigt sporadiskt. Känns också snudd in på omöjligt att hitta människor som vill kommunicera med voice via in-game-verktygen. Det är främst arena det handlar om och vi spelar en mängd klasser mellan 2k och 2,2k rating. (Jag - Warrior, präst, mage. Min polare - Rogue, präst, druid). Om du vill lira arena med oss bör du helst ha snarlik erfarenhet.

Tveka inte att hojta till annars också dock. Det kommer nog blir rätt mycket grott-grinding i början av BFA, och det är alltid kul med nytt folk.

B-tag är Gaff#2140

Tack för tipsen. Blir nog att avvakta ett tag.

Skrivet av smuts:

Det går inte att klicka på länkarna.

Fixat!

Ny skärm från Kina

Någon som har erfarenhet av att köpa skärm (eller datordelar generellt) från Kina? Hade så småningom tänkt köpa en ultrawide skärm, men det händer så mycket just nu på marknaden (HDR, dyrt med G-sync) just nu, samt att jag enbart sitter på ett 1070 så jag känner att jag kan vänta med det ett tag. Tänkte därför försöka hitta något lite billigare som ändå är en uppgradering från min nuvarande pöbel-skärm med 60Hz.

Kraven är 2560x1440 144hz samt IPS/VA. Har hittat dessa två som verkar rätt lovande om man går enl. specifikationerna:

https://www.alibaba.com/product-detail/In-Stock-27-inch-2560X...

https://www.alibaba.com/product-detail/Newest-27-Inch-led-Cur...

Verkar nästan lite för bra för att vara sant?

Kom gärna med andra förslag som är snarlika.

Testat att öka dumpfilen nu. Fick faktiskt en BSOD där det stod något i stil med: Bla bla bla dumping to memory. Hittills fungerar det. Ska kolla in moderkortet/chassit också när jag får tid. Återkommer med resultat.

Ostabil Dator

Hej! Skulle behöva lite hjälp med att identifiera och lösa problem med min dator. Den är ostabil och startar ofta om sig. Jag har märkt att detta förekommer nästan garanterat när jag kollar på youtube-filmer samtidigt som jag har spel igång. Om jag bara har ett spel igång så känns datorn ofta stabil längre perioder. Sedan så har jag märkt att datorn dör om jag råkar knuffa till den lite, så jag misstänker att det är något hårdvaru-problem. Finns det några program som kan hjälpa mig identifiera problem med hårdvara?

Sen undrar jag om det kan vara så att det är minnena som spökar? Kan det vara inkompabilitet mellan mina Kingston HyperX Predator DDR3 2400MHz CL11-minnen och i5-3570k-processor?

Sitter för övrigt på:
Moderkort: ASUS P8Z77-V LX - ATX / Z77
Grafikkort: AMD HD 7970
PSU: OCZ PowerSupply (PSU) ModXStream 600W

Misstänker också att det kan vara min gamla hårddisk som spökar då den en gång helt dog. Jag har windows på en SSD-disk så windows fungerade fortfarande men jag kom inte åt hårddisken. Den försvann helt.

Ytterst tacksam för svar! Detta har varit en frustration ett bra tag nu och bestämt mig för att ta itu med det.

Skrivet av Joakim Bennet:

Jag tänkte beställa seriealbumen från Amazon. Någon som har läst dem och kan ge en recension?

Helt klart värda pengarna då man får lära känna Rolands Ka-tet och antagonisterna lite bättre. Bortsett från att det blir lite upprepning då första seriealbumet till största del består av händelser som beskrivs i böckerna, samt att de byter tecknare i den fjärde, så är de riktigt bra.

Förövrigt har han som tecknat de tre första och den sista en riktigt passande och stämningsfull stil.

Köp dem!

Coop? Verkligen?

Ordet Coop i Coop Konsum kommer från ordet Kooperativ ([http://sv.wikipedia.org/wiki/Kooperativa_F%C3%B6rbundet]) så associerar man co-op med Coop konsum så är man inte så långt ute och cyklar ändå!

The more you know!

Sweet. Tack för svaren.

Nu har de fått in kortet på lagret också så jag antar att om det är någon som behöver ett nytt grafikkort är det bara att slå till!