Inlägg av znubbis

Inlägg som znubbis har skrivit i forumet

Var de inte som själva som fick "klä på" tjejen på bilden för hon va för lättklädd från början

Skrivet av anon_98854:

Kan någon som tittat summera vad som sägs i videon?

Han gillar inte Crysis, klart

Visst han har rätt i mycket men de tar inte 1 timme o berätta det.

Skrivet av Zerp:

Tycker aldrig jag haft tråkigt när jag spelat det. Precis lagom mellan målen, och på motorvägen måste man hela tiden tänka på sömn, tanka, hålla tiden, hitta bästa rutten, hålla farten osv.

Plockar man bort fartbegränsaren så får man även hålla koll på alla galna medtrafikanter och göra egna galna omkörningar och undvika att tippa i kurvorna

Skrivet av Ahris:
Skrivet av Devan:

Om carmak stal kod när han lämnade ett företag så är det klart att han skall få betala för det ... just my 2 cents.

Det är ju Carmacks kod det handlar om, Zenimax menar att allt han skrev som anställd hos iD nu tillhör dem.
Det blir väldigt komplicerat att definiera vad som tillhör vem när Carmack naturligtvis alltid bär med sig koden han har utvecklat och det är det Zenimax räknar med att utnyttja.

Finns ett avtal mellan Oculus och Zenimax så är den biten solklar men på punkten att Carmack skulle ha tagit med sig ett USB-minne blir det mycket flummigare.

Misstänker att all kod ingick i köpet av ID software, även den Carmack skrev som anställd om inget annat skrivits i kontraktet.

Sen kan han ju skriva om den utifrån minnet om han har bra minne

Skrivet av Dumlen:

Finns en räknare på gog.com som räknar ner, samt att spelet är typ 100kr billigare än via steam. Och utan steamdrm, vilket är ett jättestort plus.

https://www.gog.com/

Blir de ytterligare en klient då? Steam DMR sure, men det är bra smidigt o ha alla spel på ett ställe. Men håller med om att spelet är för dyrt.

Man e allt bra sugen, men frågan e hur mycket spel de kommer till nått som kostar 9200sek

https://www.youtube.com/watch?v=iWproPHhHd0

Skrivet av LoffeLuff:

Jag skulle vilja veta mer om implementationen som krävs för att spel ska fungera med både Vive och Rift.

Det är stor risk att detta blir en flopp om de inte hittar någon gemensam API för alla VR. Det fragmenterar marknaden ovanpå ett redan högt pris och relativt liten % av pc-marknaden.

Risk att det är för tidigt i tiden och blir en entusiastgrej detta.

De måste halvera priset och ha fler titlar som stöds utan att bilda två läger med exklusiva spel. Datorkraven löser sig med tiden.

Håller helt med, det verkar börja med en segmenterad marknad som så många gånger förr så kommer bara en finnas kvar efter ett par år, så frågan är nu är vilka blir kvar?

Vore Facebook smarta nu så såg de till o kränga "billiga" headsets nu när de e själva på marknaden. De har råd o gå back om de verkligen tror på produkten, vilka konsoler har gått med vinst från start.

Nästan tråkigare än att titta på färg som torkar

Håller med om att deras Android app o offlinedel är ju under all kritik för ett sånt pass stort o etablerat bolag. Kanske bra för alla om Google kliver in o konkurrerar lite så de händer nått.

Skrivet av pippen1001:
Skrivet av Saurfange:

jag fattar inte, hur kan jag tjäna riktiga $$ av att spela spelet? Kan jag sälja guld för $$? Det är väll inget nytt isf?

ne du kan köpa dessa token på ah för guld eller i seras marknad för riktiga pengar

Exakt, du kan inte tjäna pengar du kan *spara* pengar skulle man kunna säga.

Skrivet av ohem:
Skrivet av umegatron:

Jag blev mest nyfiken på varför dom har hoppat av Star Citizen?

Känner detsamma, i och med finanseringen av Star Citizen så borde det väl vara en mer säker ekonomi för deras personliga hushåll, lite av en gamble att hoppa av och satsa på ett osäkert projekt. Granted det är finansierat, men i dem fallen så får man vara lite mer vaksam över vad som spenderas.

Bara en gissning men med ett så stort gäng som SC har blivit nu så är de säkert ett par som inte gillar läget o provar på nått nytt.

Skrivet av marway:

Om de tar bort den våldsamt störande reklamen i början så kan jag kanske överväga att stänga av adblock. Men jag ska inte behöva vänta 10 sekunder innan jag får kolla på en 20 sekundersvideo

Jag har inget emot reklamen på youtube så för jag vet att de som gör klippen tjänar pengar på att jag måste se skiten. Dock håller jag med om att de där 30 sek klippen de tvingar en o se nu börjar bli rätt dryga.

Skrivet av Sergey:
Skrivet av bond12:

Har Google en video tjänst?

Ja, den heter YouTube.

nej men dom har en videotjänst

Skrivet av eatem:

Kan någon förklara detta fenomen för mig? Fungerar det typ så att jag ringer polisen och säger att grannen är terrorist så åker det dit en SWAT-styrka och sparkar in dörren?

Nått i den stilen men mer att de ringer o påstår sig vara nån och att de skjutit sin fru o tänker döda barnet.

Skrivet av Bojkott:
Skrivet av ChrisieBOY:

Ungjävlar! Väx upp! I och för sig så kanske dom är vuxna. Och vill bara se folk lida o.0

Det tragiska är att det är många vuxna som håller på med swatting. Var ju t.ex. en 34-åring som blev dömd till fängelse för inte så länge sedan.

Personligen så tycker jag att sånt här förtjänar hårdare straff än 5år. Man slösar enorma resurser och man riskerar att traumatisera de i hushållet som man swattar, för att inte tala om de fysiska skador man riskerar också, och i allra värsta fall liv.

Om det är samma vi tänker på så trro jag han fick ett skaplig skadestånd också, men 5 år i fängelse för de där "ungarna" lär inte bli kul för de lär inte vara de mest ruggade typerna.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av Gagoff:

"kräva att ingen av dina tjänsteleverantörer lämnar ut några uppgifter via telefon eller mail"

Det känns ju som något de inte bör göra öht om de har ordentliga rutiner...
Har själv jobbat för en ISP-support och där var vi jävligt hårda på sånt.

Tror vi är starkare personuppgiftsskydd i Sverige

De får lära sig av blizzard, snart får man skicka in foto på sina kalsonger innan man får ändra lösenord

RIP Everquest o andra SOE spel, nu ska här styckas upp o säljas till högstbjudande.

Skrivet av Preed:
Skrivet av peggleball:
Skrivet av Loxus:
Skrivet av Propy:
Skrivet av Preed:

Känns som nya OpenGL som skall presenteras på GDC är modernare. Folk vill väl inte knyta sig till Microsoft.

Men används det av utvecklare? Helt ärlig fråga eftersom jag inte har koll på det längre. Jag vet att man kunde välja mellan directx och opengl i spel förr. Men kommer inte på något idag.

Nej, tror inte det är alls lika många spel som använder OpenGL numera.

OpenGl används friskt av företaget som gav FZ en anledning att existera, ID Software. Rage är Opengl därmed även nya wolfenstein

annars används opengl rätt friskt där DirectX inte är en möjlighet. t.ex android/ apple. Vet inte vad PS4 använder sig av, kanske något hemma snickrat eventuellt opengl som bas.

Tror även dom flesta spelen som fungerar till Linux/Mac använder OpenGL iaf till portningarna. World of Warcraft t.ex. Även Portal 2 mm.

Stämmer bra, Wow kör openGL i alla fall när jag spelade i linux (WINE) för länge sen.

Man ser ju fördelen med en konkurrent, hade inte mantle kommit så hade MS kört vidare på DX11.

Hoppet står ju till att fler skaffar linux och mac så det lönar sig att koda till openGL istället.

Skrivet av brandter:
Skrivet av SnelHest:

Inte så bra om Intel får typ monopol på processortillverkning, hoppas det kommer något/några andra företag och ersätter :/

Vad jag vet så äger Intel patenten för den moderna CPU:n och AMD betalar licensavgifter till dem. Samt att intel äger patent för GPU, RAM etc men att de är väldigt "snälla" med att tillåta andra tillverka sina saker.

Det är faktiskt så att otroligt nog så äger AMD många pantent på 64 bitars CPUn. Så jag tror de har kommit överens om att de får använda varandras patent.

Däremot så stoppar de ju effektivt någon mer tillverkare o slå sig in i x64 o x86 marknaden.