Inlägg av punkrocker

Inlägg som punkrocker har skrivit i forumet

1
Skrivet av ibib:

Utan rangordning:

* Civilization
* Fallout 2
* GTA 3
* Doom 2
* Monkey Island

Nyare spel är visserligen fantastiskt bra; RD:R, GTA 4, Oblivion, Fallout 3, Civ 5, m.m. Men första gången du får den där WOW-känslan är obetalbar - de spelen har du med dig hela livet och inga nyare spel kan slå det.

Sant, så sant. Hade glömt Civ 1 på min lista. Det politiskt inkorrekta strategispelet där man kan vara religiös fundamentalist

Jag har fattat det som om det var en reunion-turné endast. Tror de har fullt upp med sina soloprojekt. Fullt ös var det på Metaltown iaf!

Det perfekta sommarspelet

De senaste två sommarna har jag spenderat med Fallout 3. Så det är lite sommar för mig

Riktigt svårt att bara välja fem. Utan invärtes ordning:

1.Half life
2. Doom 2
3. Super Mario Bros 3
4.Resident Evil
5. Portal

Ser rätt nice och intressant ut och... måste bara fråga (gammal 40K-spelare som man är), är jag den enda som inte uppfattat Space marines som "rambo-nu-springer-vi-in-och-köttar-utan-taktik-och-strategi"-typerna? Leds inte de av (det fiktiva 40k) universumets allra bästa strateger? Jag vet, detta inlägg luktar nörderi på djup nivå men jag måste ändå fråga

Det nördigaste jag gjort (även om jag gör nördiga saker dagarna i ändå ) var nog när jag i matsalen i gymnasiet tänkte "equip", "combine" och "use" om mjölkglaset och mjölkautomaten.

Hade spenderat två nätter i rad med Resident Evil 1

Skrivet av Lilleputten:
Skrivet av punkrocker:

Däremot vill jag motsätta mig att inte yttre faktorer påverkar, det gör de verkligen. Har man stillasittande jobb/går i skola och inte idrottar, bör man fundera över hur mycket läsk och godis man stoppar i sig. Läsken är framför allt förrädisk, eftersom den innehåller mycket socker utan att man blir mätt på samma sätt som man bli om man (till exempel) äter godis (som tar mer plats jämfört med mängd socker).

Trams, jag äter godis, dricker läsk, äter vad tusan jag vill men jag går aldrig upp i vikt *snyft*. Jag och två av mina vänner är likadana, ingen av oss tränar och vi äter allt gott vi ser, jag ligger på 55kg. Kan ibland få lite skuldkänslor när andra människor i min närhet tränar titt som tätt för att hålla vikten och då kan de ändå inte äta vad som helst.

Japp och om du läser lite längre upp vad jag skrivit tidigare så ser du att jag även nämnt ämnesomsättning (hur effektivt ens kropp tar hand om det man stoppar i sig) som en faktor

Skrivet av Gagoff:

Jag trollar inte när jag säger att jag ligger på 144, och det är ingen sjukdom som lett till det.
För 2½ år sen vägde jag ca 110, sen flyttade jag till Skottland, och det blev bara stillasittande (Innan jobbade jag lite på ett kontor där jag konstant bar runt på saker) samt att man drack mycket. En hel del kolhydrater i vodka
Mycket cola, pizza, burgare etc.
Dock håller jag på att vända på det för min egen skull nu, men jag ser inte ner på folk som väger för mycket. Har vänner som jag tror väger mera, gör mig inget

Precis, det KAN bero på sjukdom men behöver såklart inte göra det. Hoppas ingen tog illa vid sig av mitt tidigare inlägg, det var absolut inte min mening. En persons vikt är dens ensak så klart.

Skrivet av RobbazSweC:

Jag är 192 men väger bara 65kg låg på under 60kg, förut enligt mitt bmi skulle jag söka hjälp. Just nu äter jag tillskott i stort sett allt jag äter jag har även högt blodsocker men lågt blodtyck. Blir ett par tester innan man vet vad som orsakar så hög förbränning.

Med andra ord även smala personer kan må dåligt.

Självklart!

Skrivet av Arvid:
Skrivet av orkaupptaget:

Ni som väger upp mot 140 pannor, är ni muskulöst byggda eller är ni sjuka?(ja fettma är en psykisk sjukdom enligt mig)

Vad fan hände med personligt ansvar och dylikt? Jag tycker det är fel att kalla fetma för en sjukdom, inget yttre som påverkar, det är helt upp till var och en hur mycket de äter av vad... :evil:

Lite OT men är jag den enda på FZ som inte väger över 100 pannor eller?

Väger runt 85, blev också lite fundersam över kommentarerna. Alltså vikt är svårt att diskutera. det som egentligen är viktigt är hälsa. Man kan väga 130-140 kg och fortfarande ha en bra hälsa om man är runt 190-200 cm lång. BMI rekommendationen är (ungefär) din längd - 100 cm (vilket leder till att jag har ca 12 kgs övervikt btw )

Jag håller med er båda på sätt och vis. Ja fetma kan bero på sjukdom eller sjukdomsliknande tillstånd. Sedan är det som så att vissa genetiskt har lättare att gå upp i vikt (lägre ämnesomsättning bland annat).

Däremot vill jag motsätta mig att inte yttre faktorer påverkar, det gör de verkligen. Har man stillasittande jobb/går i skola och inte idrottar, bör man fundera över hur mycket läsk och godis man stoppar i sig. Läsken är framför allt förrädisk, eftersom den innehåller mycket socker utan att man blir mätt på samma sätt som man bli om man (till exempel) äter godis (som tar mer plats jämfört med mängd socker).

Jag tycker det låter som om de har gjort en bräda som borde passa de flesta i alla fall.

OT: Någon som lirat Killing Floor. Riktigt nice för pengarna jue!

1