Inlägg av Manqs

Inlägg som Manqs har skrivit i forumet

Såg i videon att skeppet de avfyras ifrån kallas SES Ombudsman of War. Skeppet bredvid heter Sword of Destiny vilket kanske kan anses lite mer traditionellt för rymdskepp i spel.

Är det FZ- eller Arrowhead-humor jag nyss bevittnade?

Skrivet av Jinxad:

Förstår inte varför detta skulle vara något positivt, han var ju ändå där när det gick ner. Sen är allt han skrivit väldigt klyschigt och inte mycket är originellt. Ingen kan väl komma och säga att Diablo 3 hade en fantastisk story. WoW har ju blivit väldigt löjlig stundtals.

Han var ju där när det gick upp också. Själv tycker jag hans arbete på Warcraft 1, 2 och 3, Diablo 1 och 2 samt Starcraft väger upp ganska bra.

Så plus minus noll?

Skrivet av Kago1316:

Jag har varit sugen på att testa, men jag har hört att det är väldigt många fuskare. Hur har ni upplevt det?

Har kört till och från i några veckor. Har inte själv stött på någon som fuskat på 106 timmar speltid.Däremot annonserar de folk som blir bannade live när man spelar. Och det var underbart att se namn efter namn rulla förbi i nästan 5 minuter under senaste bannvågen jag var online. Så fuskare finns men de jobbar på det.

Exempel:
https://www.youtube.com/watch?v=Lq-qoPrmFy4

Skrivet av Mirage:

Det har förbättrats något enormt de senaste månaderna. Jag tror definitivt detta spelet hade kunnat nå framgång om de gjort reklam och re-launchat det.

Kan bara hålla med. Spelet släpptes för tidigt och alla buggar och problem skrämde bort nästa alla som provade spelet vid launch.
Vet inte om en senare launch eller re-launch hade räddat spelet men jag tror att det hade haft en mycket bättre chans.

Bloodbourne. Annars blir 40k, som många redan nämnt, bra.

Gameplay är 4/5. Med polare 5/5.
Stabiliteten är en svag 3/5.
Immersion är 4/5.
Affären är inte super men knappast värt att skippa spelet för. Speciellt då man kan spela sig till en hel del cosmetics utan att betala en enda krona. 2/5.
Totalt 4/5 från mig. Vilket är mycket bra för en "$40 title".

Musiken är dock gudomlig! Jesper Kyds soundtrack är ett mästerverk. 11/5!

Spelade betat och, till skillnad från en del andra, hade inga problem med 'visual clarity'. Det är mörkt men inga problem att se skillnad på vad som är vad. Och är man lite inläst på 40k, dess estetik och tidigare konst som visualiserar en Hive city i 40k så ser spelet riktigt, riktigt bra ut. Men sen är 'immersion' ett av mina favoritord också. Så är kanske aningen jävig.

Berättelsen och bakgrunden märktes inte mycket av i betat men om man kikar på filmer och artiklar på nätet så finns det väldigt mycket att nysta i. För den som gillar mörkare historier och mystik så tror jag ni blir mer än nöjda om ni grottar ner er. TROR inte det blir något som helst problem när det släpps.

Angående likheten med Vermintide så håller jag med samtidigt som jag inte alls håller med. Upplägget är det samma i mångt och mycket och det syns även om det är en mer polerad version av deras Tide-koncept. Men när det kommer till striderna så är Darktide mycket bättre. Det är inte en melee-simulator där man kan skjuta som Vermintide utan en fullfjädrad hybrid. Hade otroligt kul med Veteran Sharpshooter och en shotgun. Att kasta sig mellan skydd, tajma omladdningen på bössan och vräka bly i horder av fiender är... kul! Att spela en väldigt run 'n gun-liknande spelstil var helt otroligt. Kändes nästan mer som Doom Eternal än som Vermintide. Kan bara rekommendera! Lovar inte att det funkar på svåraste svårighetsgraderna dock.

Det som verkligen oroade mig var flytet och stabiliteten. Hade nån enstaka krasch men inte mycket att tala om för ett stängt beta. Men fps:en var inte vad jag önskat. Det gick precis att nå 60 stabila fps på mitt RTX 2070 super och 2k. De hade också problem med att folk blev utsparkade från spelets centrala hub och måste logga in igen. Ibland flera gånger på några minuter. De har uttryckligen sagt att de jobbar mer på polerande, buggfixar och att få spelet att flyta bättre. Men vem vet?

Så! JAG har förbokat då JAG hade riktigt, riktigt kul i stängda betat. Men skulle aldrig rekommendera att förboka om du inte provat eller sett produkten först. Och jag tänker inte göra det nu heller...

Skrivet av Kleptoman:

Vad har styckmordet att göra med denna nyhet? Var han en gaming journalist?

Ser ut som kontext för läsare som inte är insatta. En del i en kort förklaring till varför det anses problematiskt att pengarna kommer från Saudiarabien. Och pengarna i sin tur har med nyheten i övrigt att göra.

Är helt fascinerad av hur mycket enklare det är idag att skapa digitala världar jämfört med förr. Och Unreal engine 5 med alla finesser är ett stort steg framåt. Har inte skapat något större sedan Unreal Tournament 2004 var på tapeten, utan mest bara kikat på vad/hur andra gör. Men det verkar som att det bara blir lättare och lättare om man skulle välja att försöka igen.

Skrivet av johanAndersson:

Wow. Så heroiskt. Orsaka exakt den skadan som hen ska skydda andra från.

Mycket vanligt i hacker-kretsar. Att påpeka brister resulterar oftast inte i att företagen bryr sig. Så många använder då bristerna och skapar problem. Gärna så publikt som möjligt. Då måste företagen handla för att motverka dålig PR.

Med det sagt så vet jag inte om det är rätt eller fel. Då det kan både bryta mot lagar och/eller skada oskyldiga som i detta fall. Men som sagt. Många goda hackers som använder sig av detta för att tvinga företag att fixa sina problem. Lite ändamålet helgar medlen. Och i slutändan vad är viktigast? Metoderna eller resultatet? Allt detta är dock över min förmåga så det får någon annan svara på.

Blizzard's Rock 'n Roll Racing 3: Red RPG. Eller kort Brrrrr.
Uttalas som en bil som accelererar.

Skrivet av Hipshot:

Alltså, det är säkert bra, men tidigare trodde jag att man gjorde en uppföljare till första spelet, fast det blev ett battle royalespel, men nu vet jag att det inte är så

Aha, då förstår jag fullständigt. Hade haft exakt samma åsikt ifall det hade varit fallet.

Skrivet av Hipshot:

Ok, så det varkar vara svårt att få information om detta, men jag hade för mig att BL2 var någon sorts battle royale-fuckup?

Kan också tillägga att VTM - Bloodhunt inte är ett "fuck up". Eller det finns säkert de som tycker det och inte alls gillar det. Vilket är helt okej.

Men så sent som idag var spelet på tredje plats en stund på twitch och många tycker att spelet är helt okej. Procenten som rekommenderar spelet på Steam klättrar dessutom sakta, sakta uppåt efter att problemen med deras anti-cheat fixats. Den senaste patchen gjorde också många saker mycket bättre. Det är rätt okej för att vara ett early access från en liten studio kan jag tycka.

Skrivet av Kalliban:

Jag tycker dock att D2 är ett av få spel som faktiskt är just "roligt att spela". Det är skön känsla i många skills och lagom svårt och tillfredsställande när man klarar saker. Ett av få spel som inte bara känns som en transportsträcka eller typ som ett jobb. Men det är jag det

Håller egentligen med dig till 99%. Fram tills man klarat spelet på Hell i alla fall. Efter det så klingar intresset sakta av för min del. Men det är jag det

Lite spännande att läsa om hur andra ser på det här med grind.

Jag brukade gilla att grinda för bättre gear i spel. Spelade både D2, ett gäng mmorpg och andra typer av spel där gear progression var en grej. Och det var kul att bli starkare.

Men någonstans på vägen började jag ifrågasätta vad det är jag gör egentligen. Jag tycker fortfarande det är kul att bli starkare och låsa upp nya förmågor och gear i spel. Jag tycker fortfarande om att samla cosmetics för att kunna skapa en karaktär jag gillar.

Men jag tänker tillbaka på spel som Quake eller Duke Nukem 3D som var kul för att de var kul. Inte för att man fick något. Eller spel som System Shock 2, Baldurs Gate eller Deus Ex som alla hade rpg-element som gjorde en starkare och hade en progression. Men där det lika väl hade fungerat utan för att berättelsen var så himla bra.

Och på något sätt så insåg jag att om spelet jag spelar bara är kul för sakerna jag får... Varför spelar jag då inte bara ett spel som är roligare att spela? Det finns ju så mycket att välja på idag! Så även om jag har härliga minnen av D2 så skippade jag nyversionen. För progression för progressions skull är helt enkelt inte lika kul för mig längre som ett spel som faktiskt är kul att spela.

Är jag ensam i att min tanke angående grind utvecklats, eller kanske snarare "invecklats", över alla år jag spelat?

Viktigt meddelande till allmänheten! Två fel blir inte ett rätt och anses mycket dåligt som argument.

Skrivet av Vileoxe:

Är det nån som tar peta på alvar?

Det hoppas jag inte. Öland och Gotland behöver inte PETA.

Varsågoda att fortsätta diskussionen och ha en bra dag.

Skrivet av General White:

Varför? Folk är för lättkränkta idag. Finns ingen anledning att bli hysterisk för att någon okänd person på internet kallade dig för ett fult ord. Det hör snarare till sporten. Väx upp istället.

Kan ju tycka att till sport hör något som kallas sportslighet.

Jag bryr mig personligen inte om fula ord och liknande. Speciellt inte online. Och jag tror man mår bättre av att inte bry sig då det är så vanligt nu för tiden.

Men sen när är det den som utsätts som ska ansvara för andras beteende? Låter mäkta ologiskt i mina öron.
Det kan inte vara mitt ansvar för att andra saknar dålig självkontroll. Eller inte kan vinna på lika villkor och måste förlita sig på billiga psykologiska trick. Det ansvaret ligger på dem och enbart dem.

Och varken att lämpa över ansvaret för sina egna handlingar eller dålig självkontroll är direkt min definition av vuxen.

Brukar köra igenom Doom, Doom2, Heretic, Hexen, Duke3d, Blood och System Shock 2 minst en gång om året. Kommer nog bli Quake också nu framöver.
Önskar att Emperor Battle for Dune fortfarande gick att spela på ett enkelt sätt.

Som många andra. Looking Glass, Bullfrog och Westwood, speciellt nu efter nya Dune-filmen.

Får jag stryk om jag säger att de bästa "ID software-spelen" gjordes av Raven Software?

Annars så får det nog bli Quake. Slipgates, Shamblers, Fiends och Shub-niggurath. Vad mer kan man önska?