Inlägg av John.Blund

Inlägg som John.Blund har skrivit i forumet

Trålös mobilladdare

Någon som vet om någon riktigt bra trådlös laddare för mobiler?

Har nyligen bott på ett hotell där de hade en bordslampa på skrivbordet med trådlös laddningssymbol på sig. Testade lägga min mobil med sitt skal på sig där och den laddade utan problem. Riktigt smidigt.

Så jag köpte en "Samsung EP-P2400 - Trådlös laddningsplatta - 15 Watt" till min Xiaomi 12.

Testadelägga mobilen på den med sitt skal och den vägrade ladda. Tog min frus Samsung S20 mobil och la på den med sitt skal och den vägrade ladda.

Tog av mitt skal och la den på och samma med fruns Samsung mobil och den laddade några sekunder och avbröt. Fick placera om mobilen flera gånger utan skalet till millimeter precision för att få den att konstant ladda i flera minuter, uppåt 10 minuter innan den avbröt ändå.

Har läst samma skit från andra laddplattor. Var hittar man en riktigt bra och snabb laddplatta som funkar och även med skal på?
Finns det eller är allt på marknaden skit?

Tittade på nätet på denna som låter lovande, men man vet ju inte helt säkert. Tanken är att jag vill använda den i bilen då jag jobbar extra i ett yrke med leveranser där jag går ut och in ur bilen hela tiden och behöver navigering och mobilens skärm igång konstant, så det suger mycket batteri.

https://www.netonnet.se/art/mobil-smartwatch/mobiltelefontill...

Att koppla i och ur laddkabel varje gång kommer slita ut laddporten ganska snabbt. Det har hänt förr på tidigare telefoner.

Skrivet av Zontos:

Jag gillar det där med skivor, så ja en optisk.

Jag gillade de första Intel Pentium 75 Mhz CPUerna när dom var nya också. Men det betyder inte att jag gillar dom idag
Skivor är så föråldrat, så dåligt och så omodernt att man skäms nästan över tillverkarna att de fortfarande idag erbjuder det.

Då har ju Nintendo i alla fall tagit tillbaka något som varit med sedan begynnelsen och gjort det mer modernt.
Kassett hade ju det första Nintendo och Sega, men dom var stora. Nu har andra valt att istället använda stora värdelösa optiska skivor, istället ta ett litet minneskort som tar liten plats och är snabbare att läsa från.

Optiska CD-skivor kom ut på marknaden i början av 80-talet, men uppfanns redan på 70-talet. Blu-Ray håller än idag samma format, men kan lagra mer. Att Sony än idag, 40-50 år senare, väljer att hänga kvar vid den standarden förvånar mig verkligen.

Det verkar som att det för många handlar om ekonomi eller ett behov av att de måste låna ut spel till polare.

För mig är det såa tt först och främst så är det värt varenda krona det kostar extra att köpa det digitalt och slippa strulet med skivbyten och allt sånt. och för det andra lånar jag aldrig ut spel. Mina vänner har råd att köpa spel själva och skulle de det ändå inte vara så och jag absolut känner att en vän måste spela ett spel jag spelar så bidrar jag gärna med 200 kr om det är det som behövs.

Absolut utan optisk läsare. Optiska läsare är så ute. Har inte använt skivor på många herrans år. Inte i datorer och inte i konsoler.

Har typ 2 spel till PS4 på skiva, resten köpt digitalt. Varför? För att det är enklare att växla mellan spel och man kan köpa spelet omgående utan att behöva gå till fysisk butik eller köpa online och behöva vänta på att det skickas hem. Samma med Nintendo Switch. Har typ Mariokart och Zelda på fysiskt kort. Resten digitala köp.

Blu-ray skiter jag fullständigt i. Har aldrig haft en enda BR film och tänker inte skaffa någon heller. Netflix och HBO funkar för mig som inte är någon ljud och bild nörd. Tycker kvalitén är helt OK och jag slipper gå till fysisk butik eller vänta på hemleverans.

Alltså jag måste suga på det här spelet. Har klarat ut alla tidigare spel, men det här tycker jag är det svåraste av alla. började på andra svårighetsgraden, men insåg efter ett tag att det är kört, fick för mycket spridning av Pandorviruset och hade för lite research och dåliga vapen så många missions blev omöjliga.

Började då om på enklaste svårighetsgraden och även om det har gått bättre så går saker och ting inte ihop.

Aliens attackerar min huvudbas stup i kvarten så att jag inte hinner göra mycket annat än att vara på plats där för att försvara den och jag har inte resurser nog att rekrytera massa folk till andra baser och sätta i andra flygfarkoster och för att få resurser så måste jag göra missions som jag knappt inte hinner med för att jag måste hinna tillbaka till huvudbasen och försvara den. Börjar inse att det är kört även denna gång och måste nog börja om från början igen

Något tips på hur man snabbt från början får koll på läget, har flera baser igång med bemanning på alla eller i alla fall flera, snabbt får bra vapen och resurser?

Problemet är ju att pengarna räcker ju bara visst långt, så att tidigt börja utveckla flera baser är för dyrt och pengarna behövs för vapen och armor osv, men lägger jag pengarna på det så har jag inte råd att utveckla nya baser.

Fick en förskräcklig bugg igår. Höll på att skita på mig av skräck nästan.
Jag startade spelet och det såg ut som att jag aldrig hade spelat innan. Fanns inte ens någon load knapp för att ladda mina sparade spel. Tänkte att helvete! Ska jag behöva börja om från början!?

Men stängde ner spelet och startade det igen så kom load menyn tack och lov tillbaka och mina sparade spel fanns kvar.

Skrivet av John.Blund:

Testade lite grann igår på Mac i 2560x1440 (Skärmen klarar inte mer) upplösning och det flöt på hur fint som helst. Märkte inte av några buggar heller under de 45min jag testade, men kan väl hända att jag märker nåt idag när jag ska fortsätta.

Kan också hända att de buggar andra upplever inte finns på Mac versionen.

OK, körde ett par timmar till igår och har ännu inte upptäckt någon bugg i Mac versionen.
Någon skrev om vilka väntetider det är i spelet. Vad då för väntetider? Märker inte av något sådant.
Visst, det är en animation på skeppet när man landar på en plats som ska undersökas, men det är ju inget konstigt med det.

Har dock inte fattat än hur man kan producera nya vapen utöver dom man har från början. Har plockat upp något vapen från backen, men har ingen extra ammunition till det, så när skotten är slut så kan jag inte använda det mer.

Testade lite grann igår på Mac i 2560x1440 (Skärmen klarar inte mer) upplösning och det flöt på hur fint som helst. Märkte inte av några buggar heller under de 45min jag testade, men kan väl hända att jag märker nåt idag när jag ska fortsätta.

Kan också hända att de buggar andra upplever inte finns på Mac versionen.

Jag har varit en backer sedan start och alltså köpt spelet redan när det var i mycket tidigt stadie. Testade redan då att spela lite, men det var så ofärdigt att jag inte ville förstöra upplevelsen, så har inte spelat sedan dess. Fick ju nu fulla utgåvan som tack och har installerat, men ännu inte testat, men ska nog göra det ikväll och hoppas att den patch som någon nämnde kanske gör det aningen mindre buggigt.

Kör för övrigt på Mac.

Hur funkar det med DLC? Jag spelade först spelet på PC, sedan fick jag det gratis till PS4 via PS+ och köpte till war of the chosen, men då började jag ju från början på PS4, men om jag spoelat halvvägs och lägger till en DLC, funkar det då eller måste man börja om från början igen för att det ska gälla?

Skrivet av Rion:

Men vad med Neo Geo?

Precis vad jag nyss skrev. Tyckte det var det snyggaste och fränaste som fanns när den kom ut. Jag vet att den inte blev en hit, men det var bara på grund av det höga priset på spelen, men vill man liga på topp så kostar det.

MEN, att tilläggas bör var att flera av NeoGeo spelen blev arkadspel senare och finns än idag i vissa arkadhallar.

NeoGeo

Vart är NeoGeo konsolen nånstans? Nästan skandal att man inte kunde rösta på den då den var så mycket fränare än allt annat som fanns på den tiden. Skitgrymma och snygga spel för tiden om ändå väldigt dyra.

Jag har inte haft några problem alls med mina joycons. Jag sitter Ca 3 meter från konsolen.

Dock gillar jag inte de pyttesmå kontrollerna med miniknappar som sitter allt för nära varandra. De är verkligen gjorda för små barn och inte vuxna män.

Så därför köpte jag en PRO kontroller och det är som nat toch dag. Knappar som är i en storlek man förväntar sig att de ska vara och på rätt avstånd från varandra så att man inte trycker fel.

Skrivet av Dudinkalv:

Är det bara jag som tycker att Switchen har potential? Har inte brytt mig om Nintendo på senare tid, men detta fick mig att höja på ögonbrynet. Så länge de fixar att hårdvaran är stark nog (även i tablet-läge) och spelen flyter som de ska, samt att de lyckas deala till sig några bra titlar från tredjepartsutvecklare med tror jag att detta kan bli bra!

Jag ser potential också, men frågan är om spelföretagen gör det? Ja visst, vi har sett en lista på företag som tänker utveckla spel, men vad är det som säger att det inte blir samma som med Wii U? D.v.s. att de inser att hårdvaran är för klen jämfört med konkorrenterna och gör typ bara ett spel och slutar släppa till Nintendo sen?

Jag undrar, om Switch inte får någon enorm boost i prestanda jämfört med Wii U, då lär jag nog köpa Zelda till Wii U och skita i Switch, men om det ger märkbart bättre flyt eller grafik i Zelda till Switch, då måste jag nog köpa en i alla fall.

Shit! Den ser ut att bli ganska dyr för att vara Nintendo:
https://www.inet.se/produkt/6609262/nintendo-switch#merinfo

Jag skulle vilja se lite prestandajämförelser mellan Switch, Wii U PS4 och Xbox One innan jag funderar på att köpa.

Skrivet av SWEBarb:

det är fel på din skräp router herr dator expert.

Har ju redan uteslutit det då allt annat i hemmet alltid fungerar utan problem, som wii, wii u, xbox360, ps4, tv, flera mobiltelefoner, laptop osv.

Skrivet av kebbe:
Skrivet av John.Blund:
Skrivet av kaealy:

Tog mig 1 minut att fixa internet till min 3DS, jobbar inte ens i närheten av att hålla på med IT...

Du kanske helt enkelt inte är så bra på ditt jobb...?

ganska dum kommentar eller hur? Vilken idiot som helst kan ansluta till ett SSID och skriva in ett lösenord, det är inte det som är problemet och i mitt fall har jag nu lyckats lista ut att det fungerar inte att ansluta om nätverket är inställt på 802.11 g, 802.11n eller 802.11g/n, endast 802.11b vilket jag inte accepterar och vilket ingen borde acceptera.

Bokstavligt talat första resultatet på Google:

Nintendo 3DS and Nintendo 3DS XL*
Wireless Frequency: 2.4 GHz Frequency
Wireless Modes: 802.11b, 802.11g
Wireless Security Modes: WEP, WPA-PSK (TKIP), WPA-PSK (AES), WPA2-PSK (AES), WPA2-PSK (TKIP)

New Nintendo 3DS XL*
Wireless Frequency: 2.4 GHz Frequency
Wireless Modes: 802.11b, 802.11g
Wireless Security Modes: WEP, WPA-PSK (TKIP), WPA-PSK (AES), WPA2-PSK (AES)
* WPA2-PSK (TKIP) is not supported by the New Nintendo 3DS XL

Nintendo 2DS*
Wireless Frequency: 2.4 GHz Frequency
Wireless Modes: 802.11b, 802.11g
Wireless Security Modes: WEP, WPA-PSK (TKIP), WPA-PSK (AES), WPA2-PSK (AES)

http://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/a_...

Läs kompatibiliteten, fungerar det inte är det fel på din 3DS. Är det för långsamt fanns alla specifikationerna tillgängliga innan köpet.

Ja då är det nog helt enkelt fel på min 3ds och jag får felanmäla den

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Nintendos produkter är ökänt kassa på wifi. Tyvärr.

Ja jag har hört det från vissa, men jag har ju ett Wii och ett Wii U också (förutom allt annat) och dessa har aldrig strulat med Wifi. Kanske dom klantat sig just med 3DS?

Skrivet av kaealy:

Tog mig 1 minut att fixa internet till min 3DS, jobbar inte ens i närheten av att hålla på med IT...

Du kanske helt enkelt inte är så bra på ditt jobb...?

ganska dum kommentar eller hur? Vilken idiot som helst kan ansluta till ett SSID och skriva in ett lösenord, det är inte det som är problemet och i mitt fall har jag nu lyckats lista ut att det fungerar inte att ansluta om nätverket är inställt på 802.11 g, 802.11n eller 802.11g/n, endast 802.11b vilket jag inte accepterar och vilket ingen borde acceptera.