Artiklar av anon9469

1
59

Need for Speed: Undercover

Need for Speed-franchisen befinner sig i hemtama marker med streetrace och polisjakter. Kanske just denna del borde ha gått till de sälla jaktmarkerna istället.

33

Legendary

Gripar, varulvar, sektledare och Pandoras ask. Visst låter det som himlen för en fantasyspelnörd? Det skulle det kunna vara om inte utvecklarna hade gjort spelet dagen efter firmafesten och glömt finputsningen.

0

Civilization IV: Colonization

Firaxis har gjort det igen. Jag ler och det sprider sig en varm, kärleksfull, retrokänsla i kroppen när jag styr mina underståtar mot nya upptäckter och världskrig. Jodå, krig är kul - om det kommer i pixelform.

12

Ninja Reflex

Wii är den absolut coolaste konsolen för närvarande. Samtidigt är det snålt med lika coola spel - Ninja Reflex tillhör tyvärr inte dem.

36

Geometry Wars: Galaxies

Geometry Wars: Galaxies är vanebildande som en drog. Men betydligt trevigare - och dessutom lagligt.

22

Speed-Link Racing Wheel SL-4493-SBK

Hightech är inte alltid det bästa. Emellanåt händer det att simpelt gör slarvsylta av de högteknologiska prylarna.

49

The Golden Compass

Att spela The Golden Compass är som att äta mögliga bananer med rutten kolasås och skölja ned det med gammal utgången filmjölk.

19

Mario & Sonic at the Olympic Games

Elitidrottare, Mario och Sonic, världen har aldrig varit så bra som nu för en sportfixerad spelnörd.

75

Unreal Tournament III

Coola vapen, snabba banor och dregelframkallande grafik - Unreal Torunament III är för mig vad saffran är för lussebullar.

9

F.E.A.R. Files

Till och med tomten har övergivit Alma. Vad ska man annars tro om den sorgliga uppenbarelse som det fristående expansionspaketet till F.E.A.R. uppvisar?

26

The Simpsons Game

Duff-öl, gula gubbar och munkar. Japp, jag befinner mig i Simpsons och sparkar stjärt på chokladharar och elaka mobbare.

11

Spider-Man: Friend or Foe

Spider-Man: Friend or Foe är inte världens sämsta spel. Men... det här spelet är en besvikelse så djup att vardagsrumsväxterna dränkte sig självmant i vattenkannan när de såg spektaklet.

35

The Settlers: Rise of an Empire

Vackert, lätthanterligt men inskränkt och periodvis irriterande är det första jag tänker när jag kort ska beskriva The Settlers: Rise of an Empire.

52

Stranglehold

Det finns redan oändligt många hjärndöda shooters i spelhyllan men inget av dem är så hjärndö... förlåt, jag menar förstås så roligt som att återse och styra inspektör Tequila i jakten på fulingar.

13

Blazing Angels II: Secret Mission of WWII

Om du längtar efter ett enkelt, smått orealistiskt och halvsnyggt flygspel till 360:n så kan Blazing Angels II: Secret Mission of WWII vara helt okej. Men om du däremot drömmer våta drömmar om historiskt korrekta vingslag och omväxlande utmaningar är det dags att flyga vidare.

53

Overlord

Vad sägs om att vakna av ett stänk syra i ögonen? Det är i alla fall vad mina undersåtar anser vara ett värdigt uppvaknande för sin, eh, "herre". Precis så börjar min vandring i Triumphs Studios nya och mycket trevliga actionäventyr Overlord.

35

Resident Evil 4

Så var jag där igen då, men trots att jag bankat samma fördömda zombier i både PS2- och PC-versionen av Resident Evil 4 har jag inte tröttnat och med wiimoten tar Capcom mig till sjunde himmelen...

56

The Darkness

Hade du velat fira din tjugoettårsdag med hetsätande bläckfiskarmar på en skitig mugg strax efter att din farbror velat spränga dig i bitar? Det ville förmodligen inte vår huvudperson Jackie Estacado heller. Men man får inte alltid som man vill...

19

Mercury Meltdown Revolution

Nintendo Wii är mer party än action. Våld och blod ses sällan till, istället handlar det påfallande ofta om partaj och glatt handkontrollsviftande. Som i det senaste Mercury Meltdown-liret.

20

Intervju - Richard Garriott om Tabula Rasa

För tio år sedan skapade han det första stora MMORPG-spelet, nämligen Ultima Online. Ultima är ett av de spel som skapat och etablerat många av de lösningar som fortfarande är en betydande del av genren. Jag fick äran att tala med MMO-kungen Richard Garriott, även känd som "Lord British", som är "executive producer" för Richard Garriott's Tabula Rasa.

31

God of War II

För den som trodde att Kratos skulle sitta snällt och se över sitt gudadöme när han efter alla äventyr blivit Gud trodde fel... Kratos är en arg man, förlåt Kratos är en skitförbannad Gud, och sådana tolereras inte i Zeus rike.

60

The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar

Så landar då paketet i min brevlåda. För någon som kan varje millimeter av Tolkiens äventyr som sin egen bakficka kan inte förväntningarna vara högre. Efter alla dessa MMO, efter alla pvp- och rollspelsupplevelser hoppas jag att det här är the shit. Och Lord of the Rings Online är bra, riktigt bra - det når bara inte riktigt ända fram...

24

ArenaNet under luppen

Det är full aktivitet hos ArenaNet. Tvåårsjubilerande Guild Wars byggs i höst ut med ännu en expansion - Eye of the North - och framöver väntar även Guild Wars 2. Vi har snackat med utvecklarna om de ambitiösa framtidsplanerna.

14

UEFA Champions League 2006-2007

Electronic Arts har parat högkvalitativ fotboll med Magic the Gathering och ut kom en lite sargad hybrid... För tyvärr, de fördelar det nya spelläget ger tappas vad gäller vanligt gameplay. Spelet är långsammare, mer svårkontrollerat och inte alls vad man förväntar sig av världens bästa sportspelsmakare.

61

Resident Evil 4

När PC-versionen Resident Evil 4 dimper ned i brevlådan kastar jag in spelet i burken med stora förhoppningar om att det ska vara det ultimata Resident Evil. PS2-versionen har en hel del visuella och kontrollmässiga brister. PC-versionen börjar lovande: grafiken är uppsnofsad och mängder av slemmiga monster bara längtar efter en stadig hjältefrukost. Jag kastar mig handlöst in i skogen iklädd rollen som Leon Kennedy för att fullfölja mitt uppdrag att rädda presidentens dotter.

26

Jade Empire: Special Edition (förhandstitt)

Har du alltid drömt om att kunna förvandla dig till en gigantisk padda och förgifta dina motståndare med ett klös? I Jade Empire: Special Edition får du genomgå en förtrollad resa genom en fenomenal demonvärld.

8

Phantasy Star Universe

Det är alltid roligt att spöa monster, om det inte är samma monster du spöade för sex år sedan i nästan exakt samma spel.

1