"Vi är otroligt upprymda över framgången med #Gears of War till [[Xbox 360]], men för tillfället har vi ingenting att säga om spelet eller de plattformar som det kan komma att släppas till" - med de orden avfärdar #Microsoft de uppgifter som i [n=16368 förra veckan] antydde att spelet även kommer att släppas i en [[Windows]]-utgåva. Missförståndet skall enligt företagets egen bloggsajt Gamerscore Blog bottna i äldre konceptbilder på hur spel med kvalitetsmärkningen "Games for Windows" marknadsförs. Materialet trycktes av misstag i tidningen [[PC Gamer | PC Gamers]] amerikanska upplaga och resten är, som det brukar heta, historia.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Windows_Vista/winvista_packaging_05.thumb.jpg" width="67" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5"></img>
Inte uteslutetAtt Microsoft i likhet med utvecklaren #Epic inte vill kommentera en pc-version behöver dock inte betyda att den är utesluten - tvärtom. Det faktum att man valt att lansera den ännu [[Xbox]]-exklusiva [[FPS]]-pangaren #Halo 2 till [[Windows Vista]] [[2007 | nästa år]] öppnar onekligen dörren för ytterligare pc-konverteringar av samma slag. Som FZ tidigare berättat är just inriktningen på spel ett nyckelinslag i det nya operativsystemet. Räkna alltså med att sista ordet långt ifrån är sagt i den här frågan.