Under avdelningen "citat som upprör" hittar vi:

– Med #Final Fantasy XV vill jag göra saker och ting mer casual.

Orden tillhör Hajime Tabata, regissör för Final Fantasy XV. Med nya installationen i #Square Enix långlivade serie vill han göra casual-spelarna nöjda, erbjuda enknapps-strider och en bil som styr sig själv. Han tillägger dock i intervjun med Eurogamer:

– Självklart ska det djupsinniga finnas där, men jag vill göra det enklare för spelare att nå dithän och uppskatta djupet i spelet.

"Jag vill inte trycka frenetiskt på massa knappar"

Och genvägarna stavas alltså en bil du inte ens behöver köra och strider som kontrolleras med extremt enkla medel. Ett enda knapptryck ska verkställa en passande handling som ska tillfredsställa spelaren, enligt Tabata.

– Jag blir ju inte yngre. Jag vill inte trycka frenetiskt på massa knappar, tillägger regissören som ser fram emot att trycka på en knapp för att frammana de mest häpnadsväckande attackerna.

Det har varit mycket Final Fantasy XV under Tokyo Game Show. Inte bara en utan två filmer har nått oss. Den här gången består de spelbara karaktärerna enbart av män, och den här kvartetten ska ge sig ut på en roadtrip där enorma monster troligtvis duggar lika tätt som bromance-vibbarna. I mars får vi chansen att bilda oss en egen uppfattning då ett demo medföljer #Final Fantasy Type-0.

Vi skulle inte bli förvånade om Hajime Tabata tills dess också går en intensivkurs i medieträning.