Det började med att MTV.com i måndags berättade att #Microsoft försöker få ihop en motsvarighet till #Nintendos rörelsekänsliga wiimote. Rykten gör gällande att den ska vara färdig till Xbox 360 innan årets slut. Enligt en hemlig källa har Microsoft jobbat med den sedan i somras och i nuläget planeras stöd för två spel #Perfect Dark Zero och [n=23186 Conkers: Fast and the Furriest]. Vidare kan vi läsa att det enbart planeras för en kontroll (alltså ingen motsvarighet till

Wii-kontrollens nunchuck) och att MTV.com frågade sin källa om denne inte kunde rita en bild föreställande kontrollen. Sagt och gjort, en skiss gjord i MS Paint finns att beskåda på MTV-sidan.

Till detta hör även att en kille som kallar sig Jake och har en blogg om Xbox-prylar även han kan "bekräfta" att Microsoft ger sig in på marknaden för rörelsekänsliga kontroller. Enligt hans källa på Microsoft har de under arbetsnamnet Newton licensierat olika patent från ett företag vid namn #Gyration och som råkar vara samma företag som fixade patent för iimoten till #Nintendo. Jake passar även på att peka på en jobbannons som Microsoft hade ute för några månader sedan där man sökte en elektroingenjör med kunskaper inom bland annat rörelsekontroll, accelerometerinstrument och gyroskop.

Om dessa rykten är sanna låter vi vara osagt och väntar istället på att Microsoft själva ska presentera något. I nuläget har de bara svarat att de inte kommenterar rykten.