I ett pressmeddelande meddelar amerikanska #Valve att man öppnar distributionsnätverket [[Steam]] för utvecklaren #PopCap. Beskedet banar väg för försäljning av en rad småspel som #Astropop, #Bejeweled 2 och #Zuma - titlar som sedan tidigare rönt viss framgång på Microsofts snarlika men ännu [[Xbox 360]]-exklusiva nedladdningstjänst [[Xbox Live]]. I ett inledande skede skall 17 av PopCaps titlar enskilt och i paket erbjudas till såväl demospelande som försäljning från och med nästa onsdag.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Astropop/06.thumb.jpg" width="100" height="56" border="1" hspace="5" vspace="5"></img>
AstropopValves högste höns [[Gabe Newell]] konstaterar i en kommentar att man genom tilltaget kommer att kunna nå "vanliga" konsumenter som annars inte köper datorspel och antyder därtill att man räknar med en betydande mängd nedladdningar - och därmed också köp - i framtiden. Att man genom distributionsavtalet med PopCap vänder sig till en bredare kundkrets väcker vissa frågetecken - inte minst då beskedet ges kort tid efter att Microsoft själva nyligen aviserat den Xbox Live-liknande tjänsten Panorama för [[Windows Vista]].

?

Vad tycker du? Har Valve totalt tappat fattningen eller är man en ny trend på spåren? Har du själv köpt kommersiella småspel till din Xbox 360? Ger småspel mer valuta för pengarna än större spel? Sjung ut dina åsikter och erfarenheter - positiva och negativa - i FZ:s forum!