Den australiensiska utvecklaren Video Games Deluxe var studion som gav oss LA Noire: VR Case Files – alltså VR-versionen av Rockstars polisthriller. Och Rockstar var uppenbarligen nöjda med resultatet, för nu har Video Games Deluxe avslöjat (tack Uploadvr) att de även fått i uppdrag att göra VR-versionen Grand Theft Auto: San Andreas till Oculus Quest 2.

Utvecklaren har tidigare uppgett att de jobbar på ett AAA-spel i VR för Rockstars räkning, men det är oklart om det var San Andreas de refererade till. På Linkedin säger de sig ha flera bollar i luften och att de är i full färd med att rekrytera för dem, så det är inte omöjligt att de har något annat på gång tillsammans med Rockstar. Det behöver heller inte vara så att Video Games Deluxe är den enda utvecklaren som jobbar på VR-versionen av GTA: San Andreas.

En annan fråga som förblir obesvarad för stunden är huruvida VR-versionen kommer att baseras på originalspelet eller den remastrade version som inkluderas i trilogi-remastern som kommer 11 november.