I slutet av maj kunde vi rapportera att svenska Embracer haft en affär då värd 21 miljarder kronor på gång, men som gick i stöpet i sista stund när affärspartnern drog sig ur. Då visste vi inte vilket företag det rörde sig om eller varför det drog sig ur, men nu kan åtminstone det förstnämnda ha avslöjats.

Axios säger sig ha pratat med flertalet insatta källor och dessutom fått se dokument, som samtliga uppger att den andra parten var Savvy Games Group – en organisation som finansieras av Saudiarabien via Public Investment Fund och som bland annat var de som köpte upp Dreamhack-arrangören ESL förra året.

Källorna kunde dessvärre inte uppge varför Savvy drog sig ur, trots att allt till synes var klart och bara behövde skrivas under. Affären ska ha kretsat kring att Savvy skulle investera pengar i utvecklingen och utgivandet av spel från Embracer. Det hela ledde till att Embracers aktie störtdök. Savvy är dessutom delägare i Embracer, eftersom de förra året köpte runt åtta procent av företagets aktier.