The Long Dark är ett mycket uppskattat överlevnadsspel där man som ensam spelare utforskar och försöker överleva i en frusen vildmark, antingen i spelets kampanj eller i det fria spelläget. Den femte och sista delen av spelets handling är på väg, men mannen bakom spelet, Raphael van Lierop, har även något annat på gång.

På Twitter/X har han lagt upp ett inlägg där han skriver att "Bra saker sker i de icke utannonserade överlevnadsspelens värld", följt av en kort video från ett nytt spel som Hinterland Studio jobbar på. Den visar oss ett rum med mattor upphängda på väggarna såväl som en brasa och oljelampor. På väggen hänger även en spegel/tavla där dagar har räknats, och vi ser även en karta över en region vid havet eller en sjö.

Det är brädor för fönstren och vinden blåser utanför, och med tanke på omständigheterna och det faktum att det finns en mikrovågsugn, kan vi nog sluta oss till att spelet utspelar sig i modern tid och att något har gått snett.

Spelet utvecklas i Unreal Engine 5, och fans håller givetvis tummarna för att det är någon form av uppföljare till The Long Dark.