Det må råda blandade meningar kring om 3D är en övergående fluga eller om det kommer bli en bestående (o)nödvändighet för gemene man. #Cryteks Cervat Yerli har i en utfrågning från CVG besvarat om huruvida 3D bara är ett experiment eller om det kommer implementeras även i framtida titlar.

- Crysis på konsoler gör att vi i princip ställer in oss på att Crysis-spel kommer att vara i 3D nu och i framtiden. Konsolspelare har inte sett [originalet] Crysis ännu och när vi släpper Crysis 2 är det lite som en nylansering av varumärket. Vi vill vara säkra på att folk associerar Crysis-varumärket med 3D-gaming i framtiden. Men vi vill också säkerställa att det är av en anledning - vi vill förändra TV:n likväl som monitorn till ett fönster in i en helt ny värld. Jag tror inte att du vill låta bli att spela i 3D någonsin igen.

Yerli fick även den ödesdigra frågan om hur stor risken är att det bara är en fluga.

- Jag tror att det kommer stanna kvar. Så snart som de första 3DTV:s som folk har råd med anländer så tror jag att det är en no-brainer vid den tidpunkten, alla kommer ställa in sig. Från början kommer det vara mer av en hardcore-målgrupp. Jag tror inte att varje spel kommer bli 3D rakt från start, men det kommer finnas en del high-end produktionsvärdestitlar som kommer vara i 3D och som kommer att tjäna på det.

#Crysis 2 var väntat för släpp lite senare i år, men nyligen senarelades släppet till början av nästa år.