Årets indiefenomen Markus "Notch" Persson har inte legat på latsidan å det senaste. Redan till helgen landar den första stora gratisuppdateringen till #Minecraft. På menyn står portaler till andra dimensioner, flygande manetmonster som skjuter eldbollar och den förskräckliga grismannen.

Brittiska PC Gamer har fått en exklusiv inblick i hur den kommande patchen förändrar #Minecraft. Till att börja med kommer de framslumpade världarna från och med versionsnummer 1.2 att innehålla distinkta klimatzoner såsom snöiga berg, djupa skogar och vidsträckta öknar. Enligt skribenten Tom Francis, som testat uppdateringen, bjussar spelet numera på långt mer varierade miljöer.

Ett kvitto på detta är att #Mojang Specifications introducerat en parallell dimension kallad The Slip - en sorts helvetesvärld fylld av lava, röda berg och läskiga monster. Det mest skräckinjagande av dem alla ska enligt PCG:s utsago vara grismannen - en sorts zombie som om du lämnar honom i fred bara stirrar på dig och brister ut i enstaka grymtningar. Om du attackerar honom? Då dör du, snabbt och hårt.

För att åskådliggöra allt detta bjussar vi på en film som visar hur du tar dig till den nya dimensionen medelst en hemmasnickrad portal. Via länken nedan hittar du mer bilder, filmer och information från PC Gamers utsända i den digitala legolåda som är #Minecraft.

[video=6324]