Asus har uppdaterat Transformer Prime till Android 4.0 vilket är den mest polerade versionen hittills. Detta till trots är operativsystemet överlag betydligt mer opolerat och buggigt jämfört med Apples Ios-system, något som leder till att applikationer med jämna mellanrum buggar ur och avslutas. Det är dock inte det mest frustrerande. Bristen på applikationer som är byggda för tablet-formatet är stor, och det gäller även spelutbudet. Fanbäraren för Tegra 3-plattformen är spelet #Shadow Gun som sannerligen visar vilket potential hårdvaran har. Och det finns en handfull ytterligare spel som visar vad hårdvaran går för, men tyvärr är de skrämmande få jämfört med utbudet av kvalitativa spel på Ipad-plattformen.

Tyvärr pekar rapporter från Android-utvecklare på att situationen inte lär bli så mycket bättre framöver. Nu när Apple har lanserat en ny Ipad med en kraftfull grafikkrets och den enorma upplösningen 2048x1536 kommer spelen att bli ännu snyggare där och utbudet lär inte bli sämre.

Att betygsätta Asus Eee Pad Transformer Prime känns inte helt rättvist mot Asus eftersom de faktiskt tagit fram en riktigt bra produkt. Hårdvaran är välbyggd, den är betydligt bättre än Ipad som arbetsverktyg tack vare tangentbordstillbehöret och muspekar-plattan och implementationen av Android 4.0 är den första på marknaden. Att kunna spela på en hdtv med gamepad är riktigt smidigt, men i slutändan handlar allt om innehåll och där är tyvärr Android fortfarande för långt efter vad det gäller kvalitet och utbud för att kunna hävda sig mot Apples Ipad.

Om du letar efter en produkt som kan agera läsplatta, surfplatta och arbetsverktyg bör du definitivt ta dig en titt på Transformer Prime, men som spelplattform är Ipad fortfarande helt ohotad.

Operativsystem: Android 4.0 "Ice Cream Sandwich"
Skärmstorlek: 10.1 tum
Skärmupplösning: 1280x800
Kretsuppsättning: Nvidia Tegra 3, fyra kärnor á 1.3 ghz
Internminne: 1 gb ddr2
Anslutningar: 1 x micro-HDMI, 1 x USB 2.0, 1 x 3.5 mm hörlursingång
Trådlöst: Wi-fi, Bluetooth 2.1
Kamera: 8 megapixel (främre), 3 megapixel (bakre)
Vikt: 586 gram (1123 gram inkl. tangentbordstillbehör)
Pris: cirka 6000:- (inkl. tangentbord)